Jízda pod majákama
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: Jízda pod majákama
Příspěvek od Samik » 03.04.2018 15:57
Osobně nevím zda jsou potřeba 2 papíry. V klasickém papíru pro člena JSDH je i kolonka. Posuzovaný je způsobilý být řidičem v jednotce (ano/ne). U jednoho člena i doktor k tomu připsal že při řízení musí mít brýle. Takže by to mělo asi stačit. I když jsme řešili nehodu tak ten papír stačil ale byl to jen škrábanec. Ale je to dost let zpět. Chtělo by to zkušenost někoho kdo řešil nehodu v poslední době. Jde o to že někteří doktoři si za razítko účtují i 450 kč a na zdravotní půjde 5 lidí to je 10 razítek a to je za rok 4500kč což je dost pro malé jednotky.
-
Příspěvek od Karel Dvořák » 03.04.2018 19:35
Já se také nechci dohadovat. Ale vzhledem k tomu, že jsou to dva rozdílné formuláře, které obsahují i rozdílné množství údajů, jsem já, když jsem dělal velitele jednotky, tak jsem hasiče - řidiče vybavoval pro lékařskou prohlídku oběma formuláři, plus k řidiči ještě patří formulář nazvaný "Prohlášení posuzované osoby ke své zdravotní způsobilosti". Ten již nepodepisuje lékař, nýbrž jen řidič.
S cenou za lékařskou prohlídku mám také své zkušenosti. Některý lékař si vzal 450,- Kč, některý 200,- a některý nic, opravdu nic.
Ale souhlasím s Vámi, že až v případě nějakého maléru (což nikomu nepřeji) se teprve ukáže kolik formulářů je potřeba.
Zde o tom můžeme diskutovat jak dlouho chceme.
Karel Dvořák
S cenou za lékařskou prohlídku mám také své zkušenosti. Některý lékař si vzal 450,- Kč, některý 200,- a některý nic, opravdu nic.
Ale souhlasím s Vámi, že až v případě nějakého maléru (což nikomu nepřeji) se teprve ukáže kolik formulářů je potřeba.
Zde o tom můžeme diskutovat jak dlouho chceme.
Karel Dvořák
-
Příspěvek od Kůďa » 04.04.2018 18:17
Pokud v lékařském posudku člena JSDH bude kolonka s poučením a paragrafovým zněním, tak nějak by to možná mohlo být, ale není to podle zákona :
- lékařská prohlídka člena JSDH se řídí podle nařízení vlády č. 352/2003 Sb., o posuzování zdravotní způsobilosti zaměstnanců jednotek hasičských záchranných sborů podniků a členů jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí nebo podniků.
- lékařská prohlídka o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel (dále jen „Posudek“) jsou na základě zmocnění vyplývajícího z § 85 odst. 7 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů stanoven v příloze č. 2 vyhlášky č. 277/2004 Sb. Podle § 4 odst. 1 této vyhlášky však může být Posudek vydán i v jiném formátu a uspořádání, než je uvedeno v jeho vzoru. Při posuzování platnosti Posudku je tedy třeba vždy hodnotit, zda jsou v něm obsaženy náležitosti nezbytné ke zjištění, zda je dotčená osoba zdravotně způsobilá k řízení motorových vozidel.
U nás třeba je to jedno, jestli kluci mají jeden posudek nebo dva. Je to stejná cena od 400 do 600 Kč. Třeba cca tři za prohlídku neplatí nic a lékaři to dělají zdarma.
- lékařská prohlídka člena JSDH se řídí podle nařízení vlády č. 352/2003 Sb., o posuzování zdravotní způsobilosti zaměstnanců jednotek hasičských záchranných sborů podniků a členů jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí nebo podniků.
- lékařská prohlídka o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel (dále jen „Posudek“) jsou na základě zmocnění vyplývajícího z § 85 odst. 7 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů stanoven v příloze č. 2 vyhlášky č. 277/2004 Sb. Podle § 4 odst. 1 této vyhlášky však může být Posudek vydán i v jiném formátu a uspořádání, než je uvedeno v jeho vzoru. Při posuzování platnosti Posudku je tedy třeba vždy hodnotit, zda jsou v něm obsaženy náležitosti nezbytné ke zjištění, zda je dotčená osoba zdravotně způsobilá k řízení motorových vozidel.
U nás třeba je to jedno, jestli kluci mají jeden posudek nebo dva. Je to stejná cena od 400 do 600 Kč. Třeba cca tři za prohlídku neplatí nic a lékaři to dělají zdarma.
- Honza S.
Příspěvek od Honza S. » 04.04.2018 23:30
Díky za reakce. Chápu to stejně jak píše Kůďa. Měl jsem takový formulář kde jsme potvrzovali zdrav.způsobilost pro všechny dohromady, ale ten vyhovoval jen dle 352/2003 Sb. Podmínky zákona 361/2000 už do toho asi nenapasuju. Navíc stejně za každého bude nutné doplnit to prohlášení řidiče.
Mimochodem, nám to doktor taky dělá zadarmo. Chodíme všichni k jednomu kterého nám určila radnice.
Mimochodem, nám to doktor taky dělá zadarmo. Chodíme všichni k jednomu kterého nám určila radnice.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky