Souhlas se zpracováním a uchováváním osobních údajů - GDPR
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas se zpracováním a uchováváním osobních údajů - GDPR
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 19.03.2018 18:32
Řešil už někdo v souvislosti s GDPR udělení souhlasu se zpracováním a uchováváním osobních údajů obci (městu) pro členy ZJ JSDHO? Pokud by se někdo takový našel, bylo by možné poskytnout vzor takového dokumentu?
-
Re: Souhlas se zpracováním a uchováváním osobních údajů - GDPR
Příspěvek od Samik » 19.03.2018 19:53
Já jsem si nechával podepsat od členů souhlas s uchováváním osobních údajů.A že jsdh Může pořizovat jejich obrazové a zvukové záznamy a dále s nimi nakládat. Formulář mám z KPO.
-
Příspěvek od Kůďa » 20.03.2018 10:48
Řešíme to více jak 1.měsíc a to jako vedení jednotky. Zřizovatele neřešíme, ten to má řešeno již mnoho let co vím, protože jsem pro zřizovatele jednotky nechával v minulosti podepisovat čestné prohlášení podle Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně .. o udělení souhlasu s evidencí osobních dat a jejím vedení. Toto jsme však neměli jako vedení jednotky /velitel a velitelé družstva/. Bylo potřeba dořešit, abychom mohly uschovávat na hasičárně osobní data svých členů, pracovat s nimi a používat je. Proto jsme vydali prohlášení se souhlasem všech zařazených členů podle Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně a následně i podle GDPR, ve kterém jsme uvedli, že nám /veliteli jednotky a velitelům družstev/ dávají zařazení členové souhlas s uchováváním jejich osobních dat v prostoru hasičárny, práci s jejich osobními daty -vyplňování jejich osobních údajů na přihlášky, lékařské prohlídky a poskytování jejich dat dalších subjektům a organizacím v rámci vedení JSDH města/po dobu jejich působení v jednotce s tím, že data budou archivována 10 po ukončení činnosti a poté budou skartovány /skartační lhůta podle spisového řádu/. Podle nás to takto stačí a splňuje to literu zákona. Možná někdo mě trochu doplní, ale proč to dělat složitě. Udělali jsme to hromadně s jedním předním papírem a jedním jmenným seznamem.
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 20.03.2018 17:13
Samíku - já to v tom KPOčku nemůžu najít. Buď jsem blbej, nebo slepej , možná obojí. .... Popostrč mě prosím.
-
Příspěvek od Samik » 20.03.2018 19:32
Je to taková šalamounská cesta :D. Dáš Mapa programu - seznam členů - A potom u každého člena jak je dole kolonka tisk tak cvakni na tu šipku a rozbalí se okénko a tam dej - tisk prohlášení člena.Mrázek Michal píše: ↑20.03.2018 17:13Samíku - já to v tom KPOčku nemůžu najít. Buď jsem blbej, nebo slepej , možná obojí. .... Popostrč mě prosím.
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 20.03.2018 20:21
Stokrát díky, já to tu hledám jak blbec, ale tohle mě teda nenapadlo. :-)Samik píše: ↑20.03.2018 19:32Je to taková šalamounská cesta :D. Dáš Mapa programu - seznam členů - A potom u každého člena jak je dole kolonka tisk tak cvakni na tu šipku a rozbalí se okénko a tam dej - tisk prohlášení člena.Mrázek Michal píše: ↑20.03.2018 17:13Samíku - já to v tom KPOčku nemůžu najít. Buď jsem blbej, nebo slepej , možná obojí. .... Popostrč mě prosím.
-
Příspěvek od podlouckapavel » 20.03.2018 20:25
Ahoj,
šel by jsem prosím vložit ten souhlas? KPO nepoužíváme.
-
Příspěvek od Samik » 20.03.2018 21:40
Zkopíruji to tu ale je potřeba si ten text potom ve wordu upravit. rozdělit dát do rámečku a podobně. Chce si s tím pohrát.podlouckapavel píše: ↑20.03.2018 20:25Ahoj,
PROHLÁŠENÍ ČLENA JSDH ......
Základní informace
Členský průkaz číslo:
Titul, jméno, příjmení:
Datum narození:
Adresa:
Název JSDH:
Členem od:
Prohlášení:
Svým podpisem dávám JSDH - ......, jako správci osobních údajů v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., zákonem č. 40/1995 Sb. a
zákonem č. 480/2004 Sb., v platném znění souhlas se zpracováním svých osobních údajů v souvislosti s evidencí JSDH - ...... Zároveň
dávám souhlas v souladu s § 12 občanského zákoníku, v platném znění s užitím podobenky, dalších snímků a obrazových i zvukových
záznamů, týkajících se své osoby, pořízených JSDH - ......., s jejich možnou následnou úpravou. JSDH - ...... má právo tyto snímky volně
používat dle potřeby, reprodukovat (např. na svých webových stránkách, kronice, výstavách, prezentacích apod.), bez nároku na odměnu
podepsaného.Tímto svým podpisem stvrzuji, že tento materiál se stává majetkem JSDH - ......, kdy zákonný zástupce osob mladších 18 let a
jakákoliv osoba vedena jako člen JSDH - ......., nemá právo na její vrácení. V případě ukončení členství v JSDH - ....... se tato evidenční
karta ponechává pouze pro evidenci JSDH - ......, kdy se nepředává žádné jiné osobě ani jinému subjektu. Pokud dojde ke změně zákonů
upravujících používání osobních údajů a materiálů výše uvedených, má právo JSDH - ...... nadále s těmito údaji a obrazovým materiálem
disponovat jak je výše uvedeno.
Datum a místo: Podpis člena:
-
Příspěvek od podlouckapavel » 21.03.2018 20:35
Děkuji
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa