Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Samik
Příspěvek
od Samik » 16.02.2018 16:15
Jan Beneš píše: ↑16.02.2018 11:58
Anybody. píše: ↑16.02.2018 10:48
Jan Beneš píše: ↑15.02.2018 07:02
Nikdo nic nemota... Fireport nabizi tablet s RN.
To je fajn, ale když to stojí víc než přímo od Point.X a máte tam x služeb, které nevyužijete tak proč tady doporučujete někomu ať si to vezme od fireportu?
Nedoporucuji, rikam ze nabizeji. Za tu cenu je to komplet se vsim vsudy a zarizenim formalit na kopisu. My sli cestou vlastniho tabletu (nepotřebovali jsme drahy Samsung), vlastniho drzaku (jen pasivni drzak a nabijecka vysly na 2500,-!) a vlastni datove SIMky z ramcove smlouvy mesta. Nasledne Fireport zaridil vse ohledne Kopisu a samotneho programu. Navic si tedy nejsem vubec jisty jestli je treba pro modul GPS odebirat od Fireportu i modul SMS nebo Print, to uz si kazdy asi zjisti sam... Ja se tedy domnivam, ze cena za modul GPS je odpovidajici pro ty, kteri nechteji nic resit a nebo na vybaveni cerpaji dotaci.
A proč když jste si vše sehnaly samy jste přímo program řešili přes Fireport? To už je to nejmenší stačí kontaktovat určenou osobu na Kopis a ten vás tam zavede.
A nevím jak v Jiných krajích ale u nás chodí sms z Kopisu všem současně a i dřív jak AMDS sice jen o pár sekund. Ale třeba při Herwardu přišli SMS o 8 minut dřív než přišlo AMDS.
A nezdá se mi že by od Fireportu chodili sms dříve za normálních situací. Protože když operák zadá výjezd, tak systém začne hned vyhlašovat poplach jednotce a odešle info do fireportu tam se to zpracuje a začne vyhlašovat poplach.
-
Jakub Bárta
Příspěvek
od Jakub Bárta » 16.02.2018 17:04
Samik píše: ↑16.02.2018 16:15
(...)
A nevím jak v Jiných krajích ale u nás chodí sms z Kopisu všem současně a i dřív jak AMDS sice jen o pár sekund. Ale třeba při Herwardu přišli SMS o 8 minut dřív než přišlo AMDS.
A nezdá se mi že by od Fireportu chodili sms dříve za normálních situací. Protože když operák zadá výjezd, tak systém začne hned vyhlašovat poplach jednotce a odešle info do fireportu tam se to zpracuje a začne vyhlašovat poplach.
To že při větších událostech přijde SMS dřív než AMDS je normální. Telefonní ústředna, která obsluhuje AMDS má určitou kapacitu na počet souběžných volání a odbavuje pouze x volání najednou (řádově desítky) a když má obvolat 200 lidí, tak jí to chvilku trvá.
Jinak rozdíl v rychlosti doručování SMS za normální situace nebude podle mě nijak velký. Nezkoušel jsem (nevím ani jak), ale pokud tam rozdíl bude, tak v řádech jednotek sekund.
-
Jan Beneš
Příspěvek
od Jan Beneš » 16.02.2018 18:17
Samik píše: ↑16.02.2018 16:15
Jan Beneš píše: ↑16.02.2018 11:58
Anybody. píše: ↑16.02.2018 10:48
To je fajn, ale když to stojí víc než přímo od Point.X a máte tam x služeb, které nevyužijete tak proč tady doporučujete někomu ať si to vezme od fireportu?
Nedoporucuji, rikam ze nabizeji. Za tu cenu je to komplet se vsim vsudy a zarizenim formalit na kopisu. My sli cestou vlastniho tabletu (nepotřebovali jsme drahy Samsung), vlastniho drzaku (jen pasivni drzak a nabijecka vysly na 2500,-!) a vlastni datove SIMky z ramcove smlouvy mesta. Nasledne Fireport zaridil vse ohledne Kopisu a samotneho programu. Navic si tedy nejsem vubec jisty jestli je treba pro modul GPS odebirat od Fireportu i modul SMS nebo Print, to uz si kazdy asi zjisti sam... Ja se tedy domnivam, ze cena za modul GPS je odpovidajici pro ty, kteri nechteji nic resit a nebo na vybaveni cerpaji dotaci.
A proč když jste si vše sehnaly samy jste přímo program řešili přes Fireport? To už je to nejmenší stačí kontaktovat určenou osobu na Kopis a ten vás tam zavede.
Protoze ve Fireportu udelali vse za nas a zaplatili jsme pouze program.
-
Anybody.
Příspěvek
od Anybody. » 16.02.2018 21:53
A co jako za Vás udělali? Zaregistrovali a stáhli aplikaci a přihlásili se do ní? 20min práce pro průměrně cvičenou opici? To se teda vyplatí ten fireport.
-
Jan Beneš
Příspěvek
od Jan Beneš » 16.02.2018 22:19
A o co se pane Anybody snazite? Oni to pro nas zadarmo udelali a my zaplatili program... Takze ano, vasimi slovy nam osoba (cvicena opicka), ktera pusobi soucasne ve Fireportu a na podpore Rescue navigator, poslala pristupove udaje a ja jako cvicena opicka cislo dva jsem stahl app a prisrouboval drzak tabletu do auta... Dohromady nas to stalo asi 20 minut casu, takze Vase dedukce byla spravna... Stale ale nechapu co jsme udelali dle vas spatne a proc nelze jednoduse konstatovat, ze i Fireport nabizi dodavku vyjezdoveho tabletu na klic pro jednotky, ktere jsou ochotne za to zaplatit.
-
Anybody.
Příspěvek
od Anybody. » 17.02.2018 16:11
Budu potřebovat napojit doma světlo od elektrikáře:
A) zajdu za pepou který je elektrikář a umí mi to napojit
B) zajdu z karlem, který je instalatér a ten zajde za pepou ať mi to napojí.
Asi takový je význam jít za společností fireport s tím že chci rescuenavigator.
Co za Vás teda fireport udělal když jste si sami stáhli appku sami jste se do ní přihlásili a sami jste si uchytili tablet?
-
Jan Beneš
Příspěvek
od Jan Beneš » 17.02.2018 16:38
Stale nechapu o co se snazite... Opravil jsem Vasi infornaci o tom, ze Fireport nema s RN nic spolecneho, konstatoval jsem, ze Fireport nabizi tablet do zasahoveho vozu na klic, coz vám evidentne z nejakeho duvodu jde proti srsti... Pro nas udelali presne to, co jsem psal jiz v predeslych prispevcich a cenu jsem take psal. Kazdy si jednoduse muze spocitat kolik by ho vysel stejny hardware a software kdyby si to zarizoval svepomocne, rozdil pri pouziti shodnych jednotlivych polozek je minimalni, my predevsim slevili z naroku na tablet samotny a proto jsme sli cestou jiz vyrcenou. Dale to jiz odmitam s vami resit, zavani to trollingem.
-
Samik
Příspěvek
od Samik » 17.02.2018 18:20
Jan Beneš píše: ↑17.02.2018 16:38
Stale nechapu o co se snazite... Opravil jsem Vasi infornaci o tom, ze Fireport nema s RN nic spolecneho, konstatoval jsem, ze Fireport nabizi tablet do zasahoveho vozu na klic, coz vám evidentne z nejakeho duvodu jde proti srsti... Pro nas udelali presne to, co jsem psal jiz v predeslych prispevcich a cenu jsem take psal. Kazdy si jednoduse muze spocitat kolik by ho vysel stejny hardware a software kdyby si to zarizoval svepomocne, rozdil pri pouziti shodnych jednotlivych polozek je minimalni, my predevsim slevili z naroku na tablet samotny a proto jsme sli cestou jiz vyrcenou. Dale to jiz odmitam s vami resit, zavani to trollingem.
Ano nechápete. Nikdo tu netvrdil že fireport nedává tablety. Tu jde o to že když jste si hardware sehnaly sami za 2500 což je skvěla cena. Tak proč jste software který má pevnou cenu 2200kč řešili přes fireport. Fireport není dodavatelem této aplikace on ji jen zprostředkuje. A jednodušší je když se já spojím s HZS než abych říkal někomu jinému aby se mým jménem spojil s HZS. Nebo vám sehnali tu licenci levněji? Ale důležité je že vy jste spokojení a pokud vám to udělaly zadarmo ikdyž nemáte u nich třeba produkt žádný tak super.
-
Jan Beneš
Příspěvek
od Jan Beneš » 17.02.2018 18:52
:-D řešíte neco co vubec neni podstatne, jestli ty dva maily odeslal clovek pusobici soucasne ve Fireportu a podpore pro RN nebo ja je uplne fuk. Podstata meho sdeleni byla, ze jste uvedl nepravdu. Pokud máte pocit, ze jsem Vas urazil tim, ze jsem opravil vase tvrzeni, tak se omlouvam. Zprostredkovatelske firmy byly a budou, Fireport k softwaru pridava odzkouseny hardware pro lidi, kteri nechteji resit kompatibilitu atd. coz samotny dodavatel softwaru neumi. Zaroven bych dodal, od Fireportu vyuzivame nektere moduly, jsme s nimi spokojeni a proto je doporucuji dale, ostatni poskytovatele podobnych sluzeb nemam odzkousene a proto se k nim nemohu vyjadrit. Zaroven k Fireportu mam vztah pouze jako zakaznik, nejsem s nimi nijak jinak spojen a nepotrebuji zde tudiz obhajovat jejich sluzby napadane ve stylu "hodne penez za malo muziky" ac tento nazor nesdilim.
-
Samik
Příspěvek
od Samik » 17.02.2018 20:35
Já osobně proti fireportu nic nemám, jejich moduly co instalují na zbrojnice se mi líbí. A já se jen tak neurazím jen se divím že to bylo na mou osobu že jsem uvedl nepravdu. :D Mohu se zeptat jakou? :D
-
Jan Beneš
Příspěvek
od Jan Beneš » 17.02.2018 20:58
Omlouvam se Samiku. Samozrejme je to text mireny na Anybody. Beru tedy zpet omluvu Vam. Omluva je pro Anybodyho :-) Zbytek plati pro text pred prispevkem, tedy vas.
Zpět na „Co vás pálí?“