Rukavice a boty pro JSDH
Ze života jednotky i sdružení...
-
Rukavice a boty pro JSDH
Příspěvek od Ondřej Nikel » 11.01.2018 07:43
Zdravím hasiči a hasičky,
právě vybírám novou obuv a rukavice pro JPO V.
Mohli byste mi poradit s jakými máte nejlepší zkušenosti (provedení, výdrž, poměr cena/kvalita).
Ať se můžu od něčeho odpíchnout...
Díky za příspěvky
právě vybírám novou obuv a rukavice pro JPO V.
Mohli byste mi poradit s jakými máte nejlepší zkušenosti (provedení, výdrž, poměr cena/kvalita).
Ať se můžu od něčeho odpíchnout...
Díky za příspěvky
Naposledy upravil(a) Ondřej Nikel dne 11.01.2018 07:53, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rukavice a boty pro JSDH
Příspěvek od Mirek » 11.01.2018 07:50
Ahoj,
boty používáme Haix Fire flash, od roku 2008 - bez jediného problému. Od roku 2012 máme pro pilaře Demon Fire protector, také tam neregistruji žádný problém. Rukavice od Holíka Lesley plus na technicé věci k požárům Josephine compact.
boty používáme Haix Fire flash, od roku 2008 - bez jediného problému. Od roku 2012 máme pro pilaře Demon Fire protector, také tam neregistruji žádný problém. Rukavice od Holíka Lesley plus na technicé věci k požárům Josephine compact.
-
Příspěvek od Edison » 11.01.2018 15:47
Ohledně rukavic určitě nekupujte od Holíka rukavice typu Tifany a jím podobné nebo Lesley plus. Já požívám Firemaster wildland a spokojenost skvělý cit i s práci s mot. pilou a máme je asi 10 let a v pohodě drží.
A má někdo už zkušenost s rukavicemi Fire Pro red Rosenbauer?
A má někdo už zkušenost s rukavicemi Fire Pro red Rosenbauer?
-
Příspěvek od MSA » 11.01.2018 18:53
Z mé zkušenosti doporučuji obuv Brandbull, většina mi teď bude samozřejmě oponovat, že jsou to Polské boty atd. Ale za mě jsou to velice pohodlné boty, troufnu si říct že stejně pohodlné jako Rosenbauer Tornado I (jen s poloviční cenovkou). Jelikož jsou měkké hned z výroby a nemusí povolovat čas při vyšlápnutí.
Rukavice bych doporučil Holík Maris nebo Rosenbauer Safe Grip III, ano jsou "drahé" ale jsou to celotextilní kvalitní rukavice, které prostě vydrží i praní a horší zacházení, narozdíl od kožených, které jsou po pár zásazích na odpis.
Rukavice bych doporučil Holík Maris nebo Rosenbauer Safe Grip III, ano jsou "drahé" ale jsou to celotextilní kvalitní rukavice, které prostě vydrží i praní a horší zacházení, narozdíl od kožených, které jsou po pár zásazích na odpis.
-
Příspěvek od Ondřej Nikel » 13.01.2018 07:27
Výjezdů do roka máme do 10, převážně technického charakteru.
Ve výbavě máme akorát boty z dotace MV co byly k Bushfirům (Špecial) , rukavice pak Megan od Holíka - ty už jsou ale ve špatném stavu, takže je třeba obměna a navíc bych chtěl vybavit každého člena svými...
Ve výbavě máme akorát boty z dotace MV co byly k Bushfirům (Špecial) , rukavice pak Megan od Holíka - ty už jsou ale ve špatném stavu, takže je třeba obměna a navíc bych chtěl vybavit každého člena svými...
-
Příspěvek od Jiří 18 » 13.01.2018 09:09
Tak v tom případě bych šel cestou koupit nějaké rukavice pracovní na ty technické zásahy, tak do 500 Kč jsou už dnes celkem slušné rukavice a nemusí být ani hasičské. Nevím jaké máte finanční možnosti, ale podle mě dávat za jeden pár rukavic 2000 Kč je pro JPO 5 ještě když máte spíše technické zásahy zytečné, myslím si že jako zásahové rukavice max do 1500 Kč jsou pro vaší jednotku dostačující, samozřejmně je to na vás to je jen můj názor.
-
Příspěvek od Edison » 13.01.2018 10:33
Pokud chcete pracovní rukavice doporučil bych Pracovní rukavice 623/ht. Stojí kolem 300kč. My je používáme na technické zásahy hlavně když se uklízí bláto a podobně při těchto zásazích je škoda ničit rukavice za 2000. A kluci co mají ještě tifany používají ty pracovní i při práci ve výškách díky dobrému citu.
- juri juri
Příspěvek od juri juri » 13.01.2018 18:09
na technické zásahy používáme tyto rukavice už několik let
http://www.goodpro.cz/rukavice/detail-v ... robku=5232
http://www.goodpro.cz/rukavice/detail-v ... robku=5232
-
Příspěvek od Ondřej Nikel » 22.01.2018 14:47
Díky moc za rady.
Když budu hnidopich a vezmu rukavice podle norem, pro technické zásahy stačí obyčené (EN 388, 420). Pro "požární" pak i navíc splňující ČSN EN 407 a 659. Jestli jsem to teda dobře pochopil.
Takže nejspíš 4 starší Megany nechám v CAS a každého vybavím technickýma rukavicema.
Když budu hnidopich a vezmu rukavice podle norem, pro technické zásahy stačí obyčené (EN 388, 420). Pro "požární" pak i navíc splňující ČSN EN 407 a 659. Jestli jsem to teda dobře pochopil.
Takže nejspíš 4 starší Megany nechám v CAS a každého vybavím technickýma rukavicema.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz