Jaké máte zkušenosti se vzděláváním od EL-FIRE
Ze života jednotky i sdružení...
-
Jaké máte zkušenosti se vzděláváním od EL-FIRE
Příspěvek od hasič198 » 26.11.2017 13:26
Dobrý den, rád bych se zeptal jestli někdo používá vzdělávání od EL-FIRE. Jak se tom provádí vzdělávání (videa nebo jen texty)? Jaké jsou testy? Jsou tam pouze okopírovány metodické předpisy? Nebo jsou tam zpracované prezentace? Pokud by vše bylo pěkně zpracované cena 2500 Kč/jednotka není až tak moc. Ale pokud tam jsou pouze okopírovaní předpisy tak je zbytečné tyto finance vydávat. Pěkně zpracované jsou prezentace na Portálu hasici-vzdelavani.cz pokut je to takto nemám problém peníze najít a uvolnit. Děkuji za názory a zkušenosti.
-
Re: Jaké máte zkušenosti se vzděláváním od EL-FIRE
Příspěvek od Mrázek Michal » 29.11.2017 00:13
Já myslím, že zkušenosti nebude mít nikdo, jelikož to bude nové. Nicméně já to pro svou jednotku zkusím.
-
Příspěvek od hasič198 » 30.11.2017 10:30
Ahoj Michale, tak jsem na to koukal a prohlížel jsem zkušební verzi moc mě to nezaujalo a na testy se nedostaneš. Videa s anglickým textem stažená z YOUTUBE. Přijde mi že si s tím nedali moc práce. Jak znám kluky tak by ocenili více komentované prezentace než čtení textů. Dále mi vadí že takovéto věci nezaštiťuje stát. Nevím jestli znáš výukové e-leringy od hasici-vzdelavani.cz ty jsi myslím že jsou dobře zpracované.
-
Příspěvek od hasič198 » 30.11.2017 18:49
To máš pravdu, některé školy je nabízí ale většinou je mají jen pro své studenty a nedávají je k dispozici na jednu stranu to chápu, jeto jejich práce tak proč ji dávat zadarmo, ale na druhou stranu nechceme to používat komerčně ale ke svému vzdělání. Dobře zpracované školení je alfa a omega. Dejme si ruku na srdce jestli jsme si všichni jisti že jsme ve školení na nic nezapomněli a jestli je zpracováváme v dostatečné míře.
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 30.11.2017 23:22
Ahoj, já na to prvně kouknul jen zběžně a zaujalo mě to.hasič198 píše: ↑30.11.2017 10:30Ahoj Michale, tak jsem na to koukal a prohlížel jsem zkušební verzi moc mě to nezaujalo a na testy se nedostaneš. Videa s anglickým textem stažená z YOUTUBE. Přijde mi že si s tím nedali moc práce. Jak znám kluky tak by ocenili více komentované prezentace než čtení textů. Dále mi vadí že takovéto věci nezaštiťuje stát. Nevím jestli znáš výukové e-leringy od hasici-vzdelavani.cz ty jsi myslím že jsou dobře zpracované.
E-learningy neznám, nevyužíval jsem je, vše jsem si připravoval sám, tak jsem si myslel, že by mi to trochu ulehčilo práci. U nás je vždy největší problém vše sladit tak, aby mohlo co nejvíc lidí (což se většinou nedaří) proto mi ten individuální systém zaujal.
-
Příspěvek od hasič198 » 02.12.2017 01:41
Nic nehaním také jsi zpracovávám školení sám a hledám nové možnosti. Samozřejmě samovzdělávání doma v soukromí, kdy mám čas a klid je perfektní. Zvlášť kdyby to bylo zpracováno zajímavě a hlavně od profíků se zkušenostma. Hlavně koukneš na tety a hned výš jestli to ten člověk pochopil. To při školení bez testu nepoznáš. Často se mi stává že mluví a poslouchá jen půlka a psát na vše testy taky nejde.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz