Dobrý den,
nastěhoval jsem se do posledního /třináctého / patra paneláku.
Podemnou bydlí skoro samí důchodci, takže je otázkou času, než se něco stane. Nikde tu nevidím žádné požární pokyny či rady. Můžete mi poradit co dělat když se něco semele? Klíče od střechy nemám. Dveře se otevírají dovnitř. Balkón mám. Děkuji
Dotaz laika
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
Re: Dotaz laika
Příspěvek od Matess » 13.11.2017 11:42
Každý byt tvoří samostatný požární úsek, takže v případě požáru pod tebou zavolat na 112, pokud to jde po schodišti, tak ven a pokud ne, tak uzavřít všechny okna, dveře (popřípadě utěsnit) a čekat až si pro tebe příjdou hasiči a vyvedou Vás ven. Vytopení se vás asi netýká, vzhledem k poslednímu patru.
-
Příspěvek od Michal Hylas » 13.11.2017 19:38
Doporučuji zkontrolovat únikovou cestu - schodiště. Dnes jsem procházel jeden blok ( 8 vchodů po 11 patrech) v Praze a nevěřil jsem vlastním očím co se tam našlo. Zbytky skříní, elektrospotřebiče - lednice, monitory od pc, zbytky reprobeden, křesla....
-
Příspěvek od Tomson » 15.11.2017 10:23
+ bych poradil zkontrolovat protipožární vybavení. Aspoň ten základ - hydranty (jestli jsou) tak zda mají platné revize, zda jsou vybaveny a nejsou vykradeny. Hasící přístroje - revize, popř. by nebylo na škodu pořídit jeden HP i do bytu...
Označení únikových cest... to jsou takové základy. Pokud revize dělané nejsou tak nahlásit správci domu (hlásil bych i to, že nikde nejsou poplachové směrnice a požární řád) a ten musí vše dát dopořádku.
Označení únikových cest... to jsou takové základy. Pokud revize dělané nejsou tak nahlásit správci domu (hlásil bych i to, že nikde nejsou poplachové směrnice a požární řád) a ten musí vše dát dopořádku.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz