šmejdi z SH ČMS A DALŠÍ VERZE MASKOVÁNÍ
-
Re: šmejdi z SH ČMS A DALŠÍ VERZE MASKOVÁNÍ
Příspěvek od František Štrébl » 04.10.2017 18:45
Mimochodem je docela usmevne zde cist, ze vrcholni predstavite HZS neznaji rozdil mezi SDH a JSDH. Trochu je podcenujete, nemyslite?
-
Příspěvek od Radek Vojík » 04.10.2017 18:58
-
Příspěvek od Kůďa » 04.10.2017 20:50
Příspěvek od Sobiho » 04.10.2017 21:08
Se zřizovateli a VJ, ve věcech tak, jak je v zákoně o PO určená odpovědnost. Viz odpověď kolegy Vojíka.František Štrébl píše: ↑04.10.2017 18:45Jen se zeptam zde pritomnych zastupcu asociace velitelu (Sobotky, Hlinky apod.), s kym ma HZS jednat?
Mimochodem je docela usmevne zde cist, ze vrcholni predstavite HZS neznaji rozdil mezi SDH a JSDH. Trochu je podcenujete, nemyslite?
Spolek rozhodně nemůže tím partnerem být, neboť nemá odpovědnost a ani rozhodovací schopnost v jednotce, jedná se tudíž o nekompetentního partnera, který nemůže uzavírat dohody za jednotku.
Jak prosté a jednoduché...
Příspěvek od Sobiho » 04.10.2017 21:16
To jsem říkál a přesto jste dále tvrdil lež, zde si to každý může přečíst. Jinak toto se již jednou řešilo.Kůďa píše: ↑03.10.2017 21:25pro Sobiho. Jste opravdu sprosťák a neurvalec. Nic více. Jak mohu vědět, že zrovna ve Zbirohu je vše zdrama. Proto nemusím být hned lhář. Kdyby jste to napsal hned, že to je vše zdrama, tak snad uvěřím a beru to. Naše jednotka společně s dalšími jednotkami cestou HZS KHK jsme měli ta první školení ve vyproš´tování cestou HZS KHK pod záštitou ŠVZ HZS Brno, a to v UHŠ Bílé Poličany, tak kurz byl zdarma a stravu a ubytování se platilo. Pak to dělalo HZS KHK samo ve škole PO v Poříčí u Trutnova a taky, kurz byl zdrama a strava se hradila. A vše bylo cestou HZS Královéhradeckého kraje a přišli na to povoláváky. Určitě pan Sobiho uvede, že zase lžu, ale bohužel, já na to mám doklady. A jinak pokud si zase myslíte že lžu, tak si zavolej této personalistce na HZS KHK, která nás má na starosti /oprávnění hasičů JSDH+ zařizování kurzů a pod./ : Hřebíčková Zdeňka ,HZS Královéhradeckého kraje : zdenka.hrebickov@hkk.izscr.cz , tel.950530236
Odkazy na školy UHŠ SH ČMS uveřejněné na stránkách ŠVZ. A proč asi. Je to proto co jste napsal pane Sobiho - protože kdyby se všichni dobrovolní hasiči /teď myslím členové JSDH/ domluvili a dali si žádosti na kurzy do těchto zařízení ŠVZ, tak by nastal problém. To s Vámi souhlasím. Proto se odkazují i na ostatní školy PO.
http://www.hzscr.cz/clanek/informace-pr ... dkazy.aspx
Pokud něco nevíte, tak to netvrďte jako fakt (nepravda používáná k jistemu účelu je lež). Pokud sprostakem a neurvalcem označujete osobu, která Vás prokazatelně usvědčí ze lži, tak děkuji za uznáni.
-
Příspěvek od Hlinka Tadeáš » 04.10.2017 21:20
Zdravím kolego.František Štrébl píše: ↑04.10.2017 18:45Jen se zeptam zde pritomnych zastupcu asociace velitelu (Sobotky, Hlinky apod.), s kym ma HZS jednat?
HZS určitě nemá jednat s SH ČMS stejně jako se včelaři. Myslím, že by měli jednat se starosty a nebo veliteli jednotek.
A na to navazuje další otázka, že představitelé HZS neznají rozdíl mezi SDH a JSDH když nakonec jedná se spolkem SH ČMS :-(
-
Příspěvek od Hlinka Tadeáš » 04.10.2017 21:25
Kůďo a kde je garantováno, že je dobře že příslušníci HZS sedí u OSH nebo KSH?Kůďa píše: ↑04.10.2017 20:50Prosím, může mě tedy někdo vysvětlit /a v klidu/, proč v radě OSH, ale i KSH /aspoň to je tak je v Královéhradeckém kraji/ sedí aktivní členové JSDH /většinou velitelé/ a někteří jsou zároveň i příslušníky HZS. Ano byli tam jmenováni za SDH-pobočný spolek, to je pravda. Často tam dochází na jednání i ředitelé HZS /aspoň u nás ano/. Ani já tak často našeho ředitele HZS neviděl nebo nejednal s ním, jako oni. Třeba v jiných krajích tam nejsou a nejednají s HZS. I to může být. Asi je někde něco špatně. Proto už nechme té přihlouplé debaty a věnujme se hasičiněa hlavně JSDH.
Co pro vás kdy udělalo OSH a nebo KSH? Nám maximálně chtěli něco nařizovat a nebo přikazovat, ale nic rozumného to jednotce nedalo.
Ano ať se věnují dětem, kultůře a HZS ať se věnuje starostům obcí a velitelům JSDH a bude klid.
-
Příspěvek od Martin JMK » 04.10.2017 21:39
Přesně takhle u nás v okrese funguje okresní odborná rada velitelů/ rada represe. Jsme zvolení za sdh (shčms) a děláme např. ve spolupráci s Hzs výcviky pro Jsdh.Kůďa píše: ↑04.10.2017 20:50Prosím, může mě tedy někdo vysvětlit /a v klidu/, proč v radě OSH, ale i KSH /aspoň to je tak je v Královéhradeckém kraji/ sedí aktivní členové JSDH /většinou velitelé/ a někteří jsou zároveň i příslušníky HZS. Ano byli tam jmenováni za SDH-pobočný spolek, to je pravda. Často tam dochází na jednání i ředitelé HZS /aspoň u nás ano/. Ani já tak často našeho ředitele HZS neviděl nebo nejednal s ním, jako oni. Třeba v jiných krajích tam nejsou a nejednají s HZS. I to může být. Asi je někde něco špatně. Proto už nechme té přihlouplé debaty a věnujme se hasičiněa hlavně JSDH.
-
Příspěvek od Hanes » 04.10.2017 21:52
píši zde naposledy, protože se zde nikdy neshodneme a problémy, které jsou k řešení nevyřešíme zde na diskuzním fóru.
Jestli jsem zde někoho uvedl v omyl, nebo napsal něco špatně, tak se za to omlouvám, ale čerpal jsem z informací, které jsem měl k dispozici. Ještě se omlouvám jestli jsem někoho urazil, ale mne zde taky spousta věcí vadí a uráží, ale to je věc vedlejší.
Jen se zkuste zamyslet nad tím, že zde pomlouváte SH ČMS, jak dělá vše špatně, ale mnoho z Vás je členy tohoto spolku, takže vlastně pomlouváte sami sebe. Podle Vašich tvrzení se ve sborech nic nedělá a jen chlastá asi mluvíte o tom jak to funguje u Vás doma nebo nevím, kde jste došli k takovéto rovnici.
Dále mne zaráží, nevím jestli jsem dobře pochopil, že je zde spousta "Hasičů", kteří tvrdí, že člověk který už ukončil svou zásahovou kariéru (stáří, nemoc, úraz atd.) není v jejich očích hasič, ale jen zmetek ze sdružení k ničemu dobrý jen pro chlast a žranice. Já osobně si starých hasičů vážím a že jezdili s "koňkou", tak to asi protože v té době to byl výkřik techniky, ale nebudu jim říkat: "Já jsem větší hasič jak ty, protože jezdím v Tatře a ty jezdil jenom s koňkou. Nezaslouží si tito lidé úctu a respekt? Neříkám, že jen tupě souhlasit s jejich názorem. Hasičina se vyvíjí jako každé jiné odvětví a je se stále co učit.
Jen mi přijde, že se zde hledají důvody proč to nejde a né způsoby jak by to mohlo jít???
Děkuji za rozšíření obzoru o dobrovolné hasičině v ČR a za spoustu podnětů k zamyšlení.
Přeji všem klidné dny
Natěšencům hodně zásahů a hlavně se pochlubit, kde jsem včera zasahoval a jak jsem byl dobrej.(jen reakce na poznámku p. Sobiho, kde včera s JPO V zasahoval)
Jan Bidmon
Příspěvek od Sobiho » 04.10.2017 22:11
Vám taky hezký večer
-
Příspěvek od Jan Liška » 04.10.2017 22:17
Včelařema bafuňáře sdružení nazývat nebudu, protože včelaři jsou užiteční. Bafuňáři sdružení jsou škodná a paraziti. Dostávají právem čočku za ty jejich lži.
-
Příspěvek od František Štrébl » 04.10.2017 22:19
Me proste sere, ze tu delate blbce i z vedeni HZS.
Jestli nekomu vadi, ze dostal centralu, vysavac, zebrik, at to vrati. Kazdej muze rict, ja to nechci, mne je to k nicemu. Zkousel nekdo ten zebrik bez atestu vratit nebo reklamovat?
K vychove mladeze: jestli k Sobimu do jednotky chodi mladeznici se spatnymi navyky, tak to neni chyba SH CMS, ale pouze vedoucich mladeze. Nedriv je potreba udelat si poradek u sebe doma. A ne opet hazet spinu na ostatni.
No nic koncim, tohle je zase diskuze uplne vo h...e.
-
Příspěvek od Rades » 04.10.2017 22:22
jako syn Vás chápu. Bráníte svého tátu, to snad pochopí každý a nikdo Vám za tohle nemůže nadávat či proti Vám vystupovat.
Bohužel, Váš otec je představitelem něčeho co je tady terčem kritiky. Kdyby ve vedení KSH seděl někdo jiný, byl by terčem on.
V mých příspěvcích tedy nehledejte jakoukoliv osobní zášť vůči Vašemu otci. Brát si do úst soukromou osobu v internetové diskuzi je podlost a rozhodně jí neuznávám.
Avšak to není případ této diskuze.
Druhou věcí je že je Váš otec politik, v pardubickém kraji vykonává politickou funkci. Politici se zpovídají občanům, ti nadávají i chválí, to prostě musíte překousnout.
V této diskuzi jsou všichni rozhořčeni z toho, jak si sdružení přivlastňuje práci jednotek a vystupují jako její zástupci.
Jasný příklad:
Založím si občanské sdružení velitelů družstev HZS (zaštítím i Vás), budu se prezentovat Vaší prací, dokonce za to dostanu nějaké peníze na dotacích, za to si nakoupím auto pro svojí kancelář, budu pořádat hasičské závody pod touto hlavičkou tak aby to bylo pro veřejnost důvěryhodné, vytvořím si stánek s nápisem sdružení velitelů družstev HZS a tam budu opilý prodávat pivo na veřejných akcích a dělat ostudu, sem tam Vám pošlu nějaké nařízení a budu čekat kdo se chytne abych se pak mohl chlubit jak vás ovlivňuji.
Líbilo by se Vám to? Jaké by to bylo asi veřejné mínění při takovém chování o Vás?
O to všem tady jde, pokud se vám v jednotce líbí spolupracovat s občanským sdružením tak to dělejte nikdo to nikomu nebere, ale spoustu lidí nemá nic se sdružením společného a tak je prostě lidově řečeno sere že jsou s tímto automaticky spojováni.
K tomu vyprošťování, nehodnotím tady výkony vašich kluků, od toho jsou rozhodčí.
Naštvalo mě, že jsme jako jednotka (orlickoústecko) chtěli vyrazit, když se velitel dozvěděl že o tom bude rozhodovat nějaké sdružení, se kterým nemáme nic společného ani nás nepřihlásil.
Líbilo by se Vám kdyby jste s rodinou vyšli na nákup ale v obchodě Vám řekli že ok, ale o tom co budete jíst rozhodne támhle ten pán se sdružení blabla????
Prosím o upřímnou odpověď.
Je to bohužel obrovskou vinou HZS PAK že neuspořádá fér soutěž pro všechny a nejede opravdu ten nejlepší z kraje, tak jako v jiných krajích.
Ale jistou mírou se na tom podílí právě sdružení které vystupuje za jednotky. Proto těžký odpor z mé strany.
-
Příspěvek od Jan Liška » 04.10.2017 22:46
tak tohle je nářez, Sdružení shání prachy pro jednotky. Nejsmutnější na tom je že těm vašim kecům teda lžím sami věříte. Za xx let jsme od této bandy vyžírků neviděli nic než hromady bezcenných lejster,debilních nařízení a hromady lží a keců.František Štrébl píše: ↑04.10.2017 22:19Tomu rozumim, ze maji jednat s starosty a veliteli. Taky to tak je, presne jak pise Radek Vojik. Jinak ani jednat nemuze. Proto nechapu, proc furt plivete spinu SHCMS. Ze se snazi, pro jednotky vyzebrat prachy navic? Ze pomaha HZS zajistovat kurzy, skoleni atd.? Ze ho HZS bere jako partnera? Je to tak uz bezmala 30 let, protoze jineho partnera tady proste nebylo. Kdy vznikla asociace, kolik zasteresuje jednotek, je to aspon 1% z celkoveho poctu?
Me proste sere, ze tu delate blbce i z vedeni HZS.
Jestli nekomu vadi, ze dostal centralu, vysavac, zebrik, at to vrati. Kazdej muze rict, ja to nechci, mne je to k nicemu. Zkousel nekdo ten zebrik bez atestu vratit nebo reklamovat?
K vychove mladeze: jestli k Sobimu do jednotky chodi mladeznici se spatnymi navyky, tak to neni chyba SH CMS, ale pouze vedoucich mladeze. Nedriv je potreba udelat si poradek u sebe doma. A ne opet hazet spinu na ostatni.
No nic koncim, tohle je zase diskuze uplne vo h...e.
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 04.10.2017 22:54
S některými je to opravdu jako házet hrách na stěnu. Řekněte mi Vy všichni co tady OSH, KSH obhajujete a nemáte tam své členy v jejich přiblblých radách kolik vám SH ČMS dalo věcí za posledních 20 let. Na nás si vzpomenou jenom když děláme velkou oslavu u příležitosti mezinárodní družby a tři měsíce dopředu se už ptají kde je jako jejich pozvánka na schůzi že mají prázdné pupky. Jinak si vzpomenou jen když se nezaplatí členské příspěvky. Jinak je jejich činnost 0. K čemu je to že zastřešují jakési plameny apod. pro mládež když se tam stejně platí startovné? Když tedy jsme u toho jak strašně nepodporují mládež.
A než začnete psát všichni super výborné odpovědi tak si uvědomte prosím že nepíši o SDH jako pobočném spolku to si hraje každý na svém písečku, ale o těch kteří se snaží ovládat jednotky a tahat peníze ze všech i z těch SDH.
-
Příspěvek od Marek Bulva » 04.10.2017 23:39
Příspěvek od Sobiho » 04.10.2017 23:50
Co založit sdružení lékařu, za 100Kč si říkat lékaři a kecat do nemocnic, kdo bude operovat a co nemocnice koupí a pak jezdit v sanitkach...
Zní tyto dvě věci absurdně? Ano, a teď to porovnejte s tím co se děje v hasičině...
-
Příspěvek od jnydl » 05.10.2017 00:38
U nás členové JSDH jsou členy SDH a téměř všichni se aktivně podílejí na jeho činnosti. (Děti, kultura, sport)
A členové JSDH vzešli povětšinou z mládeže SDH ne proto, že by jím byli "vychováni", ale protože jsme jedna parta.
Na OSH máme taky radu represe, sedí v ní 14 velitelů z celkem 19ti JPO III z našeho okresu. (VJ nebo VD) a jejím vedoucím je kluk od HZS.
Radu prevence máme také - letos jsem byl na jimi pořádaném semináři (Preventista III) na KŘ HZS, přednášeli nám přímo příslušníci z úseku prevence, z nichž někteří jsou členy této rady.
Byl jsem se také podívat na školení pro odbornost Hasič III. Přednášel zde také příslušník HZS a testy měli sestaveny vlastní. (ne ty co jsou na dh.cz)
Osh od nás žádné kraviny nevyžadují, častěji se možná stává, že chceme něco my od nich. Na KSH a výš už nevidím, tam hledám akorát tak výsledky krajských soutěží.
A tak mě napadá, není to spíše o lidech, než o špatnosti celého sdružení? Nebo opravdu nepřipouštíte ani to, že někde to fungovat může? Samozřejmě že se tu taky setkáváme s konflikty, ale to většinou mezi jednotlivci.
A že se někdo ze sdružení chlubí počtem výjezdů? Já nevím jak vy, ale já členem JPO opravdu nejsem kvůli tomu aby mě za to někdo opěvoval... To si rovnou můžete vést svoji osobní statistiku, aby si někdo z vaší jednotky náhodou nedovolil kdesi zmínit roční počet výjezdů, přičemž na třech z nich on sám nebyl.
-
Příspěvek od Rades » 05.10.2017 00:50
Tady jde spíš o opačný problém, HZS si v pardubickém kraji k diskuzi či jako partnera bere jen sdružení.
Což samozřejmě štve ty kteří nejsou součástí tohoto celku a vše jim funguje jak má.
Pak to samozřejmě budí nenávist.
Brečet nad tím tady je dobré z toho důvodu že se lidi dozví a rozvíjí to diskuzi.
Osobně jsem překvapen jaký to má tady rating a hlavně kolik lidí z pardubického kraje vnímá tuto situaci jako problém.
Super zjištění!!!
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz