šmejdi z SH ČMS A DALŠÍ VERZE MASKOVÁNÍ
-
Re: šmejdi z SH ČMS A DALŠÍ VERZE MASKOVÁNÍ
Příspěvek od Marek Bulva » 03.10.2017 21:03
-
Příspěvek od Kůďa » 03.10.2017 21:25
Odkazy na školy UHŠ SH ČMS uveřejněné na stránkách ŠVZ. A proč asi. Je to proto co jste napsal pane Sobiho - protože kdyby se všichni dobrovolní hasiči /teď myslím členové JSDH/ domluvili a dali si žádosti na kurzy do těchto zařízení ŠVZ, tak by nastal problém. To s Vámi souhlasím. Proto se odkazují i na ostatní školy PO.
http://www.hzscr.cz/clanek/informace-pr ... dkazy.aspx
-
Příspěvek od Cerman » 04.10.2017 03:12
-
Příspěvek od Civilizátor » 04.10.2017 06:40
-
Příspěvek od Čestmír » 04.10.2017 07:07
-
Příspěvek od Čestmír » 04.10.2017 07:36
-
Příspěvek od Marek Bulva » 04.10.2017 07:47
-
Příspěvek od Hanes » 04.10.2017 09:37
Nechtěl jsem zde reagovat, ale budiž.
Odpovím panu Sobiho:
Na mistrovství VZHOV se HZS PaK, pokud mám správné informace, přihlásili dvě jednotky (JSDHo Jevíčko, přihlásil velitel JPO). Co se týče projetí (jak to nazýváte), budu předpokládat, že jste tam byl a víte jak to probíhalo a víte kdy se jednotka dozvěděla, že je vybrána pro reprezentaci PaK, jak dlouho měla na přípravu atd.. Nebudu rozebírat. Můj názor je, že si chlapi Vaši kritiku moc nezaslouží.
Odborná způsobilost mého otce v jednotce: VD, obsluha motorových pil, RZA, NDT, kurz první pomoci, kurz FOK, a další méně zajímavé.
Délka praxe u JPO (když to vezmu od vzniku jednotek PO v roce 1999, do té doby byly JPO součástí SDH, resp. Svazu PO), takže celkem jezdí k zásahům 34 let. Ještě dodatek JPO SDH Jevíčko byla zřízena jako JPO II v březnu 1999 a to jako jedna z prvních v republice.
Důvod proč jezdí k zásahům je asi stejný jako u každého jiného hasiče (pokud máte jiný zajímal by mne) pomáhat ostatním v nouzi a naplnění nějakého přesvědčení o pomoci lidem.
Opravdu bych zde od Vás chtěl napsat v jaké JPO pracujete, abych měl představu o činnosti Váší jednotky.
Abych to doplnil ještě o sebe.
Zařazení v JPO: VD u HZS totéž
Kurzy: TŘ, VZHOV, CHS, manipulace se zvířaty, vůdce malého plavidla, strojník, vazač, motorové pily, obsluha stavebních strojů, RA látky atd.
délka praxe: u JPO 17 let, u HZS 12 let
Proč jezdím k zásahům to už jsem psal a baví mne to.
Dále už jen moje myšlenky.
Ano pane Sobiho několikrát jsem Vás vyzval k veřejné diskuzi, tak aby jsme na sebe viděli na což nemáte koule. Nejsem zastáncem diskuzí na internetech a to z důvodů, které zde již několikrát padli, málokdo ze zde přítomných se podepíše a napíše co je zač atd, protože se asi sami za sebe stydí, už jsem kvůli podobným diskuzím byl vyslýchán na PČR, atd.. Osobně na Vás kontakt nemám a nechci. Jen když mám s někým diskutovat, tak chci vědět s kým a to platí pro všechny zde přítomné.
Můj osobní pocit z této stránky je, že je hodně podřízena AV JSDH (což je uskupení o kterém mám minimum informací), pokud se pletu, tak se omlouvám a rád si to nechám vysvětlit. Tento web mi přijde od prvopočátku hodně zaměřený proti SH ČMS. Pan Cerman určitě nikomu nenařizoval, jen řekl, že to co jsem napsal výše, že se většina schovává za internetovou anonymitu a přezdívky.
Píšete zde o dobré spolupráci Vašich SDH a JSDH s obcemi a že to schvalujete a podporujete. Myslím, že tok peněz je jednoduchý Stát - kraje - obce a na každé této úrovni je třeba jednat o penězích a nikdo nebude jednat s jednou JPO, ale s nějakým celkem, ketrý je zastupuje (netvrdím, že to musí být SH ČMS, ale z mého pohledu je zde nejdéle a největší a zněj vznikly JSDHo).
Tak a teď se do mne můžete obout.
Pro vysvětlenou se ŠVZ je to trochu složitější, kapacitně je problém pokrýt kurzy HZS natož SDH. V ŠVZ jsou některé kurzy zdarma, některé placené (zřizovatelem) a u některých se hradí strava a ubytování.
Mějte hezký den.
-
Příspěvek od Kůďa » 04.10.2017 11:11
Pánové domnívám se, že již toho bylo dost a otočme list. Ukončeme tuto nesmyslnou debatu. Řešme podstané a né to co z nás nikdo nevyřeší, protože ještě za 10 let to bude stejné a tomu věřte. Unavuje mě to stálé napadání. Vím, že někdy i já odpovídám na něco nesmyslného, na co není odpověď /viz s panem Sobiho/, ale když vidím, jak se někdo naváží do někoho a ví o tom prd, tak toto je smutné. Proto se všem omlouvám, ale nikoho jsem nikdy tady neurážel, tak jako pan Sobi mě a i pár dalších jedinců, kteří se lišili s jeho názorem a zastávali něco, co on né. Omlouvám se Jirkovi Suchardovi a ostatním, kteří v AV JSDH jsou a kterých jsem se mohl dotknout. Jirky si vážím jak málo koho a znám se s ním od účasti na rekordu v dálkové dopravě vody na Mimoni.
-
Příspěvek od Kůďa » 04.10.2017 12:37
-
Příspěvek od Čestmír » 04.10.2017 13:52
Znovu se budu opakovat, vážím si místního SDH, moc fandím SH ČMS ve smyslu výchovy mládeže a pořádání sportu.
-
Příspěvek od Petr-R » 04.10.2017 13:56
Proboha, co chce SH ČMS řešit s jednotkami??? SH ČMS se nemá do jednotek co kafrat. Je dost ujeté, že OBČANSKÉ SDRUŽENÍ - SH ČMS a jeho pobočné spolky zastupují (bez jakéhokoli mandátu) jednotky, tedy organizační složky obcí. Chápete to pitomost milí bafuňáři? Občanské sdružení zastupuje orgán veřejné moci. Pak nastávají tragikomické situace jako že SH ČMS si sosne dotace na požární ochranu a bez konzultace s jednotkami jim kupují vybavení (viz fiasko s žebříky, které nesmí k zásahu).
To je jako by klub leteckých modelářů rozhodoval, jaká letadla se mají nakoupit pro letectvo AČR.
-
Příspěvek od Marek Bulva » 04.10.2017 14:35
-
Příspěvek od Petr-R » 04.10.2017 14:49
Je to, jak píšete. Proč asi ve většině SDH nosí členové PS II? Pánové z SH ČMS by měli členům svých pobočných spolků vysvětlit, že PS II je určena pouze pro členy či příslušníky jednotek požární ochrany a členové SDH ji nosí protiprávně. Na ožralá individua potácející se v PS II je úžasný pohled. :-/Marek Bulva píše: ↑04.10.2017 14:35Jenom se SH ČMS veze na atraktivní vlně slova dobrovolný hasič, ale fakticky s tím už dávno nemá nic společného. Víte ono to opravdu naštve, když se někdo vychloubá prací druhých, no a holt to už je neudržitelné.
Jenomže to by SH ČMS nesměla těžit z omylu laické veřejnosti, že SDH jezdí k požárům.
-
Příspěvek od zuzusta » 04.10.2017 15:24
i přesto, že koule nemám, se Vám ráda podrobně představím. Jmenuji se Zuzana Dočekalová a stejně jako okresní starosta z Pardubic jsem se prostě musela zaregistrovat kvůli vaší diskuzi. Nejsem u hasičů ani 34 let ani Vašich 17. V oblasti sportu jsem se přes okresní kolo nikdy nedostala a pravda je taková, že nemám žádný důležitý kurz ani jsem v rámci hasičské práce nikomu nezachránila život. Ano, bohužel, jsem tak trochu bezvýznamný člen našeho sboru.
Chtěla bych reagovat na Vaši výzvu k osobní diskuzi i přes důsledek, který se jistě dostaví hned po zveřejnění příspěvku, a to buď telefonátem našemu starostovi, nebo nějakým srozumitelným emailem.
Již jsem měla tu čest diskutovat osobně s vaším otcem a to na oficiální půdě. Můžu tedy s klidem napsat všem zúčastněným, že se nedá mluvit o diskuzi, ale o procítěném monologu. Jeden nejmenovaný muž mě před schůzí varoval slovy :" budou mluvit o tom, co dokázali a udělali pro ostatní a z nás udělají blbce", a světe div se ono to tak bylo. =D
I Váš příspěvek se line stejným směrem.
Chtěla bych jenom na závěr upřesnit, že jsem se v tomto příspěvku vůbec nevyjadřovala k jakémukoliv nařčení vrcholového managamentu SH ČMS, pouze jsem napsala svůj názor na osobní setkání s krajským starostou.
PS: Zkuste i jinou přezdívku, tahle se na internetu (i když s jinou koncovkou) na některých stránkách již objevila.
Příspěvek od Sobiho » 04.10.2017 15:35
Doplnim jen kadrovou prověrku, protože je neúplná:
Pracuji jako manažer QMS/EMS a Technolog v jedné velké stavební firmě. Mám živnostenské oprávnění na zpracování odborných posudků atd. Jsem i členem kynologické organizace. Jsem bývalý zastupitel.
Odbornosti: ISO, vazač, jeřábník, obsluha plošin, strojnický průkaz na míchačky.
JPO: V a II aktivní činnost 8let, způsobilosti V,S,TCHS,TOOB, NDT,FR, poslední zásah jako V, 1st.PP před 4mi dny. Zdravotní prohlídka do 3/2018. Velikost výstroje 186/106, velikost bot 44
Nejoblíbenější jidlo: grilovaný hovězí pupek, pití: bílé víno Muller 2015 PS, oblíbená barva červená-vlčí mák
Stačí?
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 04.10.2017 15:48
Sobíku, když už, tak k hovězímu pupku doporučuji Rulandské šedé...
-
Příspěvek od hasič198 » 04.10.2017 18:40
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti