šmejdi z SH ČMS A DALŠÍ VERZE MASKOVÁNÍ
Re: šmejdi z SH ČMS A DALŠÍ VERZE MASKOVÁNÍ
Příspěvek od Sobiho » 02.10.2017 11:23
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Petr Gajdošík » 02.10.2017 13:58
Nás okres je největší co do počtu členů SDH a přesto např. v naší JPO V jsou pouze 2 "odchovanci" (z přelomu 80. a 90. let). Já osobně jsem vstoupil až ve 22 letech. V okolních jednotkách/sborech je to dost podobné.
V podstatě souhlasím se Sobim (a taky čtu rád zákony :-) ), že se SH ČMS nemá montovat do JPO. Sám jsem členem náměstkem starosty v SDH, vedu mládež a dost se starám o chod sboru, ale jako VJ beru za šéfa jen starostu obce (a jím určené zaměstnance obce). Spolupráce mezi SDH s JPO není problém, ale každá ze stran musí vědět, kde je hranice. Spolupráce vyšší úrovni nemá smysl, protože OSH/KSH/Kancelář nemá žádné partnery a pak jednají s kým chcou a podle toho to vypadá...
Dokonce jsem názoru, že současný model mládežnických soutěží nám moc nových členů do JPO nevychová. Soutěže jsou dnes bohužel jen modní přehlídka (dresů) a přetahování, kdo má větší tuning na mašině (čest výjimkám!). Já osobně naše děcka učím být hasičem a ne sportovcem, takže místo atletických soutěží (jarní část Plamenu) je raději vezmu na HZS nebo záchranku. Za pár let uvidíme, jestli jsem měl pravdu.
http://www.sdhkostelec.cz
Příspěvek od Sobiho » 02.10.2017 14:14
-
Příspěvek od Čestmír » 02.10.2017 14:18
Nechápu proč by za mě, jako VJ měl vystupovat a jednat nějaký strejda z OSH či KSH. Nikdo jim nikdy nedal žádný mandát. Od toho máme starosty obcí případně jinou organizaci, které svůj mandát dáme ( např. AV JSDH )
Příspěvek od Sobiho » 02.10.2017 14:21
Super, to je ono, souhlasím. Nemám problém s dobrovolnou spoluprací, ale s tou vynucovanou a s tím, když mi někdo zasahuje do odpovědnosti a pravomocí, za které nenese sám odpovědnost... Takhle jak píšeš si myslím, že by to mělo fungovat! :-)Petr Gajdošík píše: ↑02.10.2017 13:58Nás okres je největší co do počtu členů SDH a přesto např. v naší JPO V jsou pouze 2 "odchovanci" (z přelomu 80. a 90. let). Já osobně jsem vstoupil až ve 22 letech. V okolních jednotkách/sborech je to dost podobné.
V podstatě souhlasím se Sobim (a taky čtu rád zákony :-) ), že se SH ČMS nemá montovat do JPO. Sám jsem členem náměstkem starosty v SDH, vedu mládež a dost se starám o chod sboru, ale jako VJ beru za šéfa jen starostu obce (a jím určené zaměstnance obce). Spolupráce mezi SDH s JPO není problém, ale každá ze stran musí vědět, kde je hranice. Spolupráce vyšší úrovni nemá smysl, protože OSH/KSH/Kancelář nemá žádné partnery a pak jednají s kým chcou a podle toho to vypadá...
Dokonce jsem názoru, že současný model mládežnických soutěží nám moc nových členů do JPO nevychová. Soutěže jsou dnes bohužel jen modní přehlídka (dresů) a přetahování, kdo má větší tuning na mašině (čest výjimkám!). Já osobně naše děcka učím být hasičem a ne sportovcem, takže místo atletických soutěží (jarní část Plamenu) je raději vezmu na HZS nebo záchranku. Za pár let uvidíme, jestli jsem měl pravdu.
-
Příspěvek od Rades » 03.10.2017 05:16
I jako jednotka se věnujeme dětem pravidelně, leč né po sportovní stránce.
2)Nový členové díky sdružení? V mém okolí ne, ve sdružení se chlastá, nemají děti.
Co se týče dospělích, spíše je nutnost jim vysvětlit že jednotka nemá se sdružením nic společného.
Pak se daří nabrat slušné,chytré lidi co chtějí pomáhat druhým.
(pozn. dokonce 3 kolegové v práci, po mém proslovu rozdíl jednotka X sdružení zašli za veliteli svých
místních jednotek a dnes slouží jako hasiči v JPO II , JPO III ve 3 různých městech, pravda, všechny
jednotky jsem "prodal" protože nebyli součástí sdružení což nikdo z kolegů nevěděl a stále je měl ve škatulce)
3) Každá diskuze má smysl. To, že to tu je velmi ožehavé téma jen podtrháva něco co v lidech vře!
4) Pane Bidmone ml. nebudu kontaktovat Vašeho tátu na email, toto je veřejná diskuze, jestli umí používat
email, umí vstoupit i sem, navíc zde si to mohou přečíst všichni a o to u jde!
5)K nadpisu, je potřeba u HZS připomínat a upozorňovat na to že se sdružením jednotka nemá nic
společného, tak ať volí HZS přímý komunikační kanál.
Je potřeba se dotazovat jestli je to ofiko školení odborné připravy, které zajištuje HZS , jestli ano proč je tam vstupné.
Pakliže není, je potřeba témata které jsou obsahem semináře, otevřít na školení velitelů.
Pomáháme lidem zadarmo, HZS nás k tomu má jen odborně připravit.
Příspěvek od Sobiho » 03.10.2017 08:19
-
Příspěvek od Marek Bulva » 03.10.2017 08:20
-
Příspěvek od Kůďa » 03.10.2017 15:19
Příspěvek od Sobiho » 03.10.2017 15:39
Zase meleš blbosti a lžeš. Jezdím jinam, ŠVZ HZS Zbiroh, ubytování zdarma, kurz zdarma, strava zdarma, kurzy i o víkendu a není potřeba si brát dovolenou v práci! Je to rozhodně levnější než ÚHS, které je komerční záležitost a kde se kurzy platí! Ano, zřizovatel to povolil a rád, protože je to levnější než ÚSH.Kůďa píše: ↑03.10.2017 15:19Přátelé čtu a musím vztoupit, ač nerad. Pravděpodobně tu nebyl nikdo z Královéhradeckého kraje aby vysvětlil co a jak. K těm školením uvedu následující. Všude jinde se školení pro velitele, velitele družstev, strojníky, vůdce malých plavidel, nositelů DT, obsluhy motrových pil a pod. děje asi na Vašem příslušném HZS. V Královéhradeckém kraji to tak není. Zde je jen školení velitelů a velitelů družstev. Ostatní školení pro členy JSDH se dělá v ÚHŠ Bílé Poličany, která spadá pod SH ČMS. Dokonce cestou UHŠ se dělá školení ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel, i když lektory jsou příslušníci HZS. Ale Většinou to školí zaměstnanci školy /jsou dva/ a na některé dojíždí externí školitelé z řad příslušníků HZS / Trutnov popř. Hr. Králové/. Pan Sobiho mě jednou sdělil, že on sám jezdí do školských zařízení HZS. Jemu to asi povolí zřizovatel. Nám třeba né, protože pro našeho zřizovatele je to levnější, než člověka vyslat do Brna a pod. - nemusí platit za ubytování a pod. Více k tomu nemám, co bych dodal. Proč je to u nás takto a jinde to jde jinak. Protože v našem kraji úzce spolupracuje vedení HZS a vedením SH ČMS - UHŠ Bílé Poličany. Samozřejmě to vše hradíme a pak po doložení nám to kraj z dotace od GŘ HZS ČR proplatí - né úplně vše, ale něco ano. Vím, že mě zase někdo bude kamenovat nebo mě p. Sobi urážet, ale už jsem na to zvyklý.
Tyhle lživé argumenty se používají k prosazování komerčních zájmů sdružení a neslyším je poprvé.
-
Příspěvek od Kůďa » 03.10.2017 16:15
-
Příspěvek od Hlinka Tadeáš » 03.10.2017 16:55
Kůďo bohužel ty školení v Poličanech stojí úplně za nic a doufám, že brzo dojde k velkým změnám, protože ty školení jsou tam úplně o ničem krom školení ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel.Sobiho píše: ↑03.10.2017 15:39Zase meleš blbosti a lžeš. Jezdím jinam, ŠVZ HZS Zbiroh, ubytování zdarma, kurz zdarma, strava zdarma, kurzy i o víkendu a není potřeba si brát dovolenou v práci! Je to rozhodně levnější než ÚHS, které je komerční záležitost a kde se kurzy platí! Ano, zřizovatel to povolil a rád, protože je to levnější než ÚSH.Kůďa píše: ↑03.10.2017 15:19Přátelé čtu a musím vztoupit, ač nerad. Pravděpodobně tu nebyl nikdo z Královéhradeckého kraje aby vysvětlil co a jak. K těm školením uvedu následující. Všude jinde se školení pro velitele, velitele družstev, strojníky, vůdce malých plavidel, nositelů DT, obsluhy motrových pil a pod. děje asi na Vašem příslušném HZS. V Královéhradeckém kraji to tak není. Zde je jen školení velitelů a velitelů družstev. Ostatní školení pro členy JSDH se dělá v ÚHŠ Bílé Poličany, která spadá pod SH ČMS. Dokonce cestou UHŠ se dělá školení ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel, i když lektory jsou příslušníci HZS. Ale Většinou to školí zaměstnanci školy /jsou dva/ a na některé dojíždí externí školitelé z řad příslušníků HZS / Trutnov popř. Hr. Králové/. Pan Sobiho mě jednou sdělil, že on sám jezdí do školských zařízení HZS. Jemu to asi povolí zřizovatel. Nám třeba né, protože pro našeho zřizovatele je to levnější, než člověka vyslat do Brna a pod. - nemusí platit za ubytování a pod. Více k tomu nemám, co bych dodal. Proč je to u nás takto a jinde to jde jinak. Protože v našem kraji úzce spolupracuje vedení HZS a vedením SH ČMS - UHŠ Bílé Poličany. Samozřejmě to vše hradíme a pak po doložení nám to kraj z dotace od GŘ HZS ČR proplatí - né úplně vše, ale něco ano. Vím, že mě zase někdo bude kamenovat nebo mě p. Sobi urážet, ale už jsem na to zvyklý.
Tyhle lživé argumenty se používají k prosazování komerčních zájmů sdružení a neslyším je poprvé.
Pokud budou vypsány kurzy od ŠVZ tak od nás do Poličan nikdo nepůjde i když to tam máme pár km, protože na kurzu by se člověk měl něco naučit což v ÚHŠ se fakt NEDĚJE :-( jen škoda, že náš kouzelný kraj je tak spojen s SH ČMS a tento průser nikdo nevidí :-(
-
Příspěvek od Kůďa » 03.10.2017 17:32
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od jakub b. » 03.10.2017 17:45
-
Příspěvek od Samik » 03.10.2017 18:45
-
Příspěvek od Cerman » 03.10.2017 19:27
Příspěvek od Sobiho » 03.10.2017 19:31
Ty jsi takový lhář, že to není možný! Strava a ubytování se v ŠVZ HZS Zbiroh neplatí! Vždyť tam jezdím, tak to vím! Platí se v Poličanech! A přesně tyhle lži využívá sdružení, aby si nahnalo lidi do ÚHS!Kůďa píše: ↑03.10.2017 16:15No a co jsem napsal. Napsal jsem že jezdíš do školských zařízení HZS. Nikdo neříkal, že jezdíš do Brna - oparvdu by se měl léčit s očima. A jestli se to v současné době platí nebo né, tak to se s tebou snad také nehádám. Před lety se to hradilo. Dnes se vydává povolání do kurzu a možná to je studium bezplatné. Ubytování a strava se určitě hradí, to je všude stejné.
Příspěvek od Sobiho » 03.10.2017 19:38
Děkuji za potvrzení...jakub b. píše: ↑03.10.2017 17:45Čau kluci, musím také reagovat a souhlasit se Sobiho. Posílal jsem kluka od nás do ŠVZ HZS Zbiroh na kurz TOOB-16 a TCH-16, protože to jsou jediná školení ,které nepořádá naše územko( Žďár nad Sázavou, kraj Vysočina) a nic se neplatí, vše je zdarma. Ubytování, strava a parkování vše zdarma. Jen se tam musí dostat po své ose a tu naftu mu nechám proplatit.
Příspěvek od Sobiho » 03.10.2017 19:53
Nejsem vůči Vám v žádném podřízeném stavu, aby jste mě úkoloval, nařizoval a vyzýval. Pokud si myslíte, že Vás někdo pošpinil, máte zde úžasnou možnost, zde ve veřejném prostoru se vyjádřit. Můžete prosím (vidíte, žádám, nikoli nařizuji) argumenty, které zde zazněli, a to nejen ode mne vyvrátit? DěkujiCerman píše: ↑03.10.2017 19:27Dobrý den, jsem starosta Okresního sdružení hasičů v Pardubicích a jmenuji se Bohuslav Cerman, dneska jsem si založil účet zde na požárech .cz, protože jsem se rozhodl reagovat na Vámi zveřejněné příspěvky. Pokud používáte ta silná slova, kde ne zrovna vhodným způsobem nazýváte představitele SH ČMS cituji:" Ti šmejdi už neví jak by se oklikou vetřeli a přiživili na jednotkách či jak by velitele jednotek popostrčili jejich směrem" atd. Vyzývám Vás pánové Liško, pane s nickem Sobiho chcete nás veřejně špinit, tak se k tomu postavte čelem a napište jaké funkce vykonáváte u SH ČMS a uveďte svá pravá jména a SDH kde působíte. No pokud máte dostatek odvahy za svá velká slova napsat i své jména a příslušnost ke které JSDHO patříte. To už není taková sranda veřejně vystoupit a dát svoji hlavu na špalek. Jsem zvědav jací jste hrdinové. Krásný večer s pozdravem Bohuslav Cerman
P.S.: Vaši kolegové na mě již veškeré kontakty mají...
-
Příspěvek od Civilizátor » 03.10.2017 20:09
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti