Profi dobráci
Nejen hasičinou je hasič živ, pojďte se zasmát :-)
-
Příspěvek od Jan Novák » 12.02.2010 10:27
[Lifesaving - 12.02.2010 10:01] V některých věcech s tebou vůbec nesouhlasím. Proč by byla kravina jít k HZS? Člověk svůj koníček zájem může více rozvinout, více se naučit a jako hasič bude fungovat automaticky! U dobrovolných hasičů vzhledem k menšímu počtu výjezdů si tím nejsem uplně jistý - přípravě nevěnují tolik času a věci nevyužívají tak často v praxi! Takže kravina jít k HZS když mě to baví určitě není!
A teď mi vysvětli proč by tě HZS mělo zkazit? Pokud tu práci miluješ budeš ji milovat pořád i když pujdeš do důchodu! Ty jako srdcař děláš co? udržuješ techniku, školíš se, docházíš na hasičárnu atd. a krom toho jseš někde prodavač. Hasič u HZS tohle zažívá denně v práci ba naopak někdy i hlouoběji! A kapl jsi na to hasiči u HZS mají teměř vždy čas když jsou v práci takže bych se nebál že by na to kašlali! Naopak znám dobrovolné hasiče ktěří hurá hurá výjezd pak zjistí o co jde - zdlouhavá technická pomoc (žadný fajer z dýchacíma přístrojema žádné vzrůšo) a ejhle pánům už se tam nechce být a já musím domů a já mám rozdělanou práci doma, ten má zase dítě ve školce ten tohle ten tamto, ten musí na narozeniny atd. A pojď zakuříme když už jsme vyjeli atd. A o nezkušeném přístupu řadu z nich se taky bavit nebudu! A tak trochu jím ani zákon nevodní protože oni o práci přjít nemůžou narozdíl od kluku u HZS. Takže si to přeber. Já s tebou nesouhlasím!
A teď mi vysvětli proč by tě HZS mělo zkazit? Pokud tu práci miluješ budeš ji milovat pořád i když pujdeš do důchodu! Ty jako srdcař děláš co? udržuješ techniku, školíš se, docházíš na hasičárnu atd. a krom toho jseš někde prodavač. Hasič u HZS tohle zažívá denně v práci ba naopak někdy i hlouoběji! A kapl jsi na to hasiči u HZS mají teměř vždy čas když jsou v práci takže bych se nebál že by na to kašlali! Naopak znám dobrovolné hasiče ktěří hurá hurá výjezd pak zjistí o co jde - zdlouhavá technická pomoc (žadný fajer z dýchacíma přístrojema žádné vzrůšo) a ejhle pánům už se tam nechce být a já musím domů a já mám rozdělanou práci doma, ten má zase dítě ve školce ten tohle ten tamto, ten musí na narozeniny atd. A pojď zakuříme když už jsme vyjeli atd. A o nezkušeném přístupu řadu z nich se taky bavit nebudu! A tak trochu jím ani zákon nevodní protože oni o práci přjít nemůžou narozdíl od kluku u HZS. Takže si to přeber. Já s tebou nesouhlasím!
-
Příspěvek od kix a freek » 12.02.2010 10:57
[Lifesaving - 12.02.2010 10:01] Konečně to napsal i někdo jiný! Díky
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.02.2010 11:06
[Kamil Holek - 12.02.2010 07:47] Mozna misto od mista, ja kdykoli zavolam vedoucimu IZS a sluzeb, rad a ochotne poradi. Vcetne toho, ze nabidne at se stavim, ze mi to vysvetli osobne.
-
Příspěvek od Mařena » 12.02.2010 12:57
[Petr Kupka - 11.02.2010 11:19] Úplně mě mluvíš z duše.Jsme JPO V obklopená lesy.Proto by specializace vybavení byla na snadě. V obci by šlo o jakýkoliv zásah(z důvodu místních znalostí podpůrná činnost zasahujícím profíkům,jako třeba doplňování vody z hydrantový sítě,kterou známe apod.) Těžko třeba vybavovat jednotku DN či výškové zásahy. Kdyby opravdu existovalo nějaký funkční uskupení spolupracující s exekutivou HZS, bylo by krásné,kdyby se vědělo,že v tom okrsku ten má to, ten zase ono a povolávat jen potřebné. A ne, aby se všichni snažili mít všechno. Jenže to už se dostáváme do kategorie JPO III, které můžou vyjíždět mimo svůj katastr. Pětkám to může maximálně nařídit OPIS. Jak říkám myšlenka je to velice dobrá.
-
Příspěvek od Lukáš » 12.02.2010 18:46
[Jan Novák - 12.02.2010 10:27]
Já rozhodně netvrdím, že jít k HZS je hloupost. Nebo dokonce kravina. Asi jsem se špatně vyjádřil.
Jen jsem reagoval na jistý příspěvek zde : Koho to baví, má si udělat maturu a jít k HZS. To je pro mě kravina. Opravdu bohužel ne všichni mohou.
A co se týče výrazu "zkaženi HZS". Zase, nemyslím že z lidí dělá horší hasiče. Ale za poslední dva roky šli dva kluci od nás z JSDH k HZS. Jeden tam nesmí ani vyslovit, že pochází z dobrovolné jednotky. Protože je tam na "dobráky" averze. Totální. Takže u nás končí. A druhý má sice lepší podmínky, ale výsledek je stejný. Dokud jezdil na kamionu a byl doma jen o víkendech, nevynechal žádnou víkendovou akci. Makal na technice, školil se, jezdil na výjezdy. A teď se ukáže ... no spíš neukáže. Má toho dost v práci .. Takže výsledek? Je rozhodně lepší hasič, ale rozhodně ne pro jednotku ...
Já rozhodně netvrdím, že jít k HZS je hloupost. Nebo dokonce kravina. Asi jsem se špatně vyjádřil.
Jen jsem reagoval na jistý příspěvek zde : Koho to baví, má si udělat maturu a jít k HZS. To je pro mě kravina. Opravdu bohužel ne všichni mohou.
A co se týče výrazu "zkaženi HZS". Zase, nemyslím že z lidí dělá horší hasiče. Ale za poslední dva roky šli dva kluci od nás z JSDH k HZS. Jeden tam nesmí ani vyslovit, že pochází z dobrovolné jednotky. Protože je tam na "dobráky" averze. Totální. Takže u nás končí. A druhý má sice lepší podmínky, ale výsledek je stejný. Dokud jezdil na kamionu a byl doma jen o víkendech, nevynechal žádnou víkendovou akci. Makal na technice, školil se, jezdil na výjezdy. A teď se ukáže ... no spíš neukáže. Má toho dost v práci .. Takže výsledek? Je rozhodně lepší hasič, ale rozhodně ne pro jednotku ...
-
Příspěvek od kix a freek » 13.02.2010 02:03
[Lifesaving - 12.02.2010 18:46] Mám stejnou zkušenost :-/
-
Příspěvek od Jan Novák » 13.02.2010 09:57
[Lifesaving - 12.02.2010 18:46] V tomhle máš možnná pravdu je lepší hasič ale možná ne pro jednotku! Jednotku sboru dobrovolných hasičů, ve smyslu že tam dochází třeba méně. Protože to svoje životní naplnění z tohoto oboru nachází u HZS. Myslím si ale také, že i když dochází na JSDH méně ( a zučastňuje se méně nějakých akcí třeba i přatelských o víkendech) tak může při zásazích nebo i všeobecně na stanici přenést odbornou kvalitní práci a předat praxi podložené poznatky a zkušenosti svým méně zkušeným (neříkám všem) kolegům!
-
Příspěvek od man.fire » 13.02.2010 10:13
[Jan Novák - 13.02.2010 09:57]
jo to sice muze ale problem nastane kdyz ti mene zkuseni si mysli ze vse vedi nejlip a o radu nemaji zajem...spis se drzi zajetych koleji...hodinu neco resit a nic nevyresit a honem na pivo.Skoleni odborna priprava a dalsi to jsou pojmy co jim nic nerikaji.
No a pak se stane ze ten kluk co chtel vnest neco noveho bude timto pristupem otraven a proste prestane dochazet tak jak driv...zkratka zjisti ze ta cesta kterou JSDH jdde neni pro neho.
Takhle to alespon citim ja
jo to sice muze ale problem nastane kdyz ti mene zkuseni si mysli ze vse vedi nejlip a o radu nemaji zajem...spis se drzi zajetych koleji...hodinu neco resit a nic nevyresit a honem na pivo.Skoleni odborna priprava a dalsi to jsou pojmy co jim nic nerikaji.
No a pak se stane ze ten kluk co chtel vnest neco noveho bude timto pristupem otraven a proste prestane dochazet tak jak driv...zkratka zjisti ze ta cesta kterou JSDH jdde neni pro neho.
Takhle to alespon citim ja
-
Příspěvek od Lukáš » 13.02.2010 10:22
[man.fire - 13.02.2010 10:13]
No, někde to tak může fungovat. Já jsem popravdě čekal spíš něco podobného, jako píše Jan. Ale ono se to většinou neděje. Protože na výjezd tak často nepřijde. Na technické dopomoci už vůbec ne. A o polomech atd. zase ne, protože to si svolává zálohy i HZS. A školení ... tam bohužel neplatí pravidlo, že dobrý hasič je dobrý lektor ...
No, někde to tak může fungovat. Já jsem popravdě čekal spíš něco podobného, jako píše Jan. Ale ono se to většinou neděje. Protože na výjezd tak často nepřijde. Na technické dopomoci už vůbec ne. A o polomech atd. zase ne, protože to si svolává zálohy i HZS. A školení ... tam bohužel neplatí pravidlo, že dobrý hasič je dobrý lektor ...
-
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz