Alkohol
- Pavel Novák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alkohol
Příspěvek od Pavel Novák » 09.06.2017 09:41
Ano, je normální, že si to pivo všichno dáme, ale nelíbí se mi, když pak banda výrostků v PSII dělá bordel a nejsou schopný udržet rovnej krok. Ono to fakt nevypadá dobře a blbě se to vysvětluje laické veřejnosti.
Všichni si to pivo dáme (a rádi :D), ale v civilu. Výročky teda zrovna neřeším, je to jednou za rok a nikdo z toho nedělá tragédii, pokud se teda někdo nezleje tak moc, že to pak dopadne nějakou extra ostudou. ;)
Prostě nechlastejte v PSkách.
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 09.06.2017 10:32
A ty na těch fotkách někde vidíš někoho v Ps-kách, nebo bojákách s pivem v ruce??? Nebo dokonce někoho ožralého v Ps-kách??? Vidím tam pár fotek soutěžících v dresu (kterej teda nepovažuju za stejnokroj) s pivem, nebo u piva. Nic zavrženíhodného. A výročky??? Ty snad nemá smysl ani komentovat.Jakub Bárta píše: ↑09.06.2017 09:38No, on Sobiho netvrdí, že si nedá pivo, ale to že není sakra nutný chlastat v PS2, nedejbože bojákách. Chceš si dát pivo? Oukej, ale oblíkni se do civilu.Martin JMK píše: ↑08.06.2017 22:41Tohle si zaslouží palec nahoru!!!!!!
Pro SOBIHO: Neříkej mi,že u vás v SDH si nikdy po kulturni akci, výročce, dětském dni nesednete a nedáte pivo. Pokud tu činnost nevykonávám jako člen jednotky, ale jako člen sdh, tak i tam nevidím problém, proč si to pivo nedat ( nemyslím tím válet se někde ožralej). Většina z nás začínala jako mladí hasiči právě u SDH. Tak proč plivat po někom, který nás v hasičině vychoval.
Ještě bych chtěl vědět rozdíl v tom, na malé obci, kde se všichni známe, tak po ukončení akce si půjdu dát pár piv. Jaký rozdíl je ve vnímání lidí na vesnici v tom co mám oblečeno. I kdybych se ožral v plavkách, tak všichni ví, že velitel hasičů se ožral.
Mě vadí, že Sobi použil fotky z naší výročky a tím nás vlastně označil za ožraly a ostudu hasičstva. ......................... Hlavně že jsme všichni svatí, že, nepijeme, nekouříme .......... jsme přece hasiči.
-
Příspěvek od Josef Myslín » 09.06.2017 11:13
A stejně tak odsuzuji opilé výrostky v PS2 - mimochodem, stavte se někdy na soutěži, kde soutěžím, rozhodcuji nebo pořádám. A dejte mi dýchnout - bude tam nula celá nula nula. A ke střídmosti vyzývám také ostatní aktivní účastníky. A nezřídka jsem už ty opilé výrostky v PS2 seřval, že takto se hasič nechová. V tom panuje shoda. Ale nic takového na našich fotkách není. A pít v zásahovém obleku je nepřijatelné - zásahový oblek vzhledem k ceně má smysl použít jen v adekvátním případě, tedy cvičení či ostrý zásah, a tam alkohol nesmí být. Ale znovu opakuji - na fotkách jsou lidé (žádní výrostci) u piva v rámci výroční schůze, chovající se řádně, bez ohrožení dobrého jména hasičů. Případně někdo, kdo si dá pivo na soutěži. Opět žádné pohoršení.
Mimochodem, spíše na veřejnosti působí blbě to, že se hádáme jako pitomci, místo abychom společně bojovali za hasičské zájmy bez ohledu na to, kdo je v jednotce a kdo není. Ne to, že si dospělí chlapi dají pivo na výročce...
-
Příspěvek od Thomash » 09.06.2017 12:08
No nic, na naší soutěži bude cedule, že respektujeme zákon, podle kterého nemůžeme prodávat nic jiného než 10tku pivo a ať na to návštěvníci myslí při dalších volbách.
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 09.06.2017 12:49
Já tvůj dotaz pochopil, ty zase prosím pochop, že se nenechám od nikoho osočovat. Nedělá mi radost takto reagovat, původně jsem sem nechtěl přispívat vůbec, ale Sobího odkazy mě celkem nadzvedly.Thomash píše: ↑09.06.2017 12:08Je mi líto, jak se tato diskuze zvrhla :o( Snad jedině Stanislav Kaisler pochopil, co jsem měl na mysli...
No nic, na naší soutěži bude cedule, že respektujeme zákon, podle kterého nemůžeme prodávat nic jiného než 10tku pivo a ať na to návštěvníci myslí při dalších volbách.
Příspěvek od Sobiho » 09.06.2017 21:45
Jinak na ty odkazy mne upozornila kolegyně, která zpracovává studii z grantů EU na téma, nevím přesně název, o vývoji spolků a občanských sdružení, kdy se porovnává spolková činnost v minulosti. No tak začala hledat fotografie a prezentace spolků v minulosti a šla až do současnosti, a začala hledat zdroje. No a našla spoustu "novodobých" prezentací, včetně té jak se prezentuje OSH PZ a na to jsem obdržel dotaz, zda-li je tomu tak, že v současnosti hasiči ustavičně chlastají a najít akci bez pózování s alkoholem (v čemž je pan Myslín přeborník) je spíše problém. Na rozdíl od historie kde se pózovalo s žebříkem, koňkou, stříkačkou, tak dnes je to pivo a kořalka...
Bohužel toto dělá obraz hasičů veřejnosti. Ano taky si dáme, ale v civilu... a když už dojde na výročku, tak se nemusíme prezentovat tímto způsobem... Mne zase bylo nepříjemné vysvětlovat, že hasiči nejsou jenom o chlastu.
-
Příspěvek od Kůďa » 09.06.2017 22:56
-
Příspěvek od EcoHasic » 10.06.2017 00:32
-
Příspěvek od Josef Myslín » 10.06.2017 00:44
Já nemám co vysvětlovat, pravidelně sedíme v okresní kanceláři do večera a děláme pro okres - papírování, papírování a zase papírování. Žádné chlastanice tam zveřejněné nemáme - máme tam výročky, kde si jako normální lidé se vší slušností dáme (mimo jiné) pivo. Na většině jiných akcí na pivo není pomyšlení - jsem v práci, navíc většinou řídím. Jaký öbraz hasičů u veřejnosti? Že si na výroční schůzi dáme pivo? To se máme tvářit, že jsme spolek abstinentů a obecně dokonalých jedinců bez jediné neřesti? Nikdo tohle po nás ani nechce. A ano, dříve se fotilo zcela jinak - fotografie nebyla rozhodně levná a tak se fotografie omezovaly spíše na takové záběry, o kterých píšete - nikdo neplýtval cenným snímkem, aby vyfotil, jak parta hasičů klábosí u stolu u piva - ale věř, že to bylo stejné jako dnes. Dnes je možno fotit kde co, tak si můžeme dovolit vyfotit náš běžný život. A smiř se s tím, že náš hasičský život je i o společenském životě, o setkávání, nejen o hrdinských skutcích v zásahovém obleku. Jinak se podívej na oficiální stránky OSH PZ - www.oshpz.cz - to je oficiální prezentace, facebook máme především pro komunikaci s mladšími, kteří jsou takto dnes zvyklí komunikovat. Na stránkách máme oficiální informace, na facebooku i neformální život sborů a okresu. Já opravdu nehodlám si hrát na nějakého superhrdinu - jsem normální člověk a pivo si dám. Copak dát si pivo je chlastání, alkoholismus? Pokud někoho pobouří, že dospělý chlap si dá pivo, tak je to pro mě blbec.
Mimochodem, kdyby se kolegyně opravdu chtěla o životě spolků dříve a dnes něco dozvědět, tak bych jí klidně mohl hodiny vyprávět o tom, jak je spolková činnost stále složitější, jak máme stále více papírů, jak funkce jsou stále více náročné na znalosti a jak jsou stále vyšší sankce za sebemenší chyby. Tohle je k řešení, ne pivo vypité starostou OSH. Ale zajímalo by ji tohle? Pokud ano, jsem plně k dispozici.
A k ustavičnému chlastání - tak se koukni na data těch alb. Vychází to tak nějak na jednu výročku týdně - někdy je jich více, ale to přejíždím autem a není možnost vůbec si to pivo dát. Takže já si dám jedno pivo jednou za týden a aktivní jedinec z toho udělá, že ustavičně a trvale chlastám. To už je opravdu stihomam. A v únoru opravdu mnoho více jiných akcí než výročky není... :)
-
Příspěvek od Josef Myslín » 10.06.2017 00:47
-
Příspěvek od ogarazdediny » 10.06.2017 07:31
-
Příspěvek od Samik » 10.06.2017 12:07
Jinak řešíte tady děcka v PSII ale já už takové 2 roky na soutěži nikoho v PSII neviděl tento úbor se už dávno nenosí. Sice možná nechci nikoho urazit soutěžích nižší úrovní asi PSII někdo má. Ikdyž já to neřeším. Co mi vadí je když někdo pije v bojáku ale jinak ať si klidně v PSII to pivo dají.
Další věc Hasič a alkohol od samotného počátku patřili k sobě. To samé je že jedna složka dělala kulturní akce a zasahovala při událostí. Ano došlo k rozdělení těch dvou hlavních směrů hasičů a to zásahová činnost a starání se o kulturní život. A je pravdou že v mnoha věcech mi SHČ MS vadí, ale pořád je beru jako dobrovolné hasiče a opravdu jimi jsou.
-
Příspěvek od Kůďa » 10.06.2017 13:37
-
Příspěvek od Jakub Bárta » 10.06.2017 14:59
Nikde nepíšu, že to na těch fotkách vidím, ale jen podotýkám, že to je obecně problém. Zas mě nechytej za slovo. :-)Mrázek Michal píše: ↑09.06.2017 10:32A ty na těch fotkách někde vidíš někoho v Ps-kách, nebo bojákách s pivem v ruce??? Nebo dokonce někoho ožralého v Ps-kách??? Vidím tam pár fotek soutěžících v dresu (kterej teda nepovažuju za stejnokroj) s pivem, nebo u piva. Nic zavrženíhodného. A výročky??? Ty snad nemá smysl ani komentovat.Jakub Bárta píše: ↑09.06.2017 09:38No, on Sobiho netvrdí, že si nedá pivo, ale to že není sakra nutný chlastat v PS2, nedejbože bojákách. Chceš si dát pivo? Oukej, ale oblíkni se do civilu.Martin JMK píše: ↑08.06.2017 22:41Tohle si zaslouží palec nahoru!!!!!!
Pro SOBIHO: Neříkej mi,že u vás v SDH si nikdy po kulturni akci, výročce, dětském dni nesednete a nedáte pivo. Pokud tu činnost nevykonávám jako člen jednotky, ale jako člen sdh, tak i tam nevidím problém, proč si to pivo nedat ( nemyslím tím válet se někde ožralej). Většina z nás začínala jako mladí hasiči právě u SDH. Tak proč plivat po někom, který nás v hasičině vychoval.
Ještě bych chtěl vědět rozdíl v tom, na malé obci, kde se všichni známe, tak po ukončení akce si půjdu dát pár piv. Jaký rozdíl je ve vnímání lidí na vesnici v tom co mám oblečeno. I kdybych se ožral v plavkách, tak všichni ví, že velitel hasičů se ožral.
Mě vadí, že Sobi použil fotky z naší výročky a tím nás vlastně označil za ožraly a ostudu hasičstva. ......................... Hlavně že jsme všichni svatí, že, nepijeme, nekouříme .......... jsme přece hasiči.
-
Příspěvek od Josef Myslín » 11.06.2017 22:41
To rozdělení nebylo šťastné. Z mnoha důvodů. Jeden z důvodů je, že se právě objevili takoví jako Sobiho, kteří si jako velitelé jednotek hrají na to, že nikdo jiný než oni, velcí borci v jednotkách, vlastně hasičem není. Dřív byli hasiči soudržní. Ti mladší, fyzicky zdatní, časově flexibilní jezdili k požárům, ti další dělali s mládeží, dělali kulturu. Plus tady byli ty děti, plus tady byli ti starší. A všichni byli jedni dobrovolní hasiči a nikdo to nerozděloval. Plus umím ukázat, že to rozdělení a přehození jednotek na obce má další vady.Samik píše: ↑10.06.2017 12:07My to uděláme stejně závody máme na jednom místě a prodej alkoholu jinde. Plus doufáme že to nikdo nebude hlídat. :D. Ale v celku Nás to netrápí během soutěže prodáme jen pár panáku. A večer už to bude zábava takže v pohodě.
Jinak řešíte tady děcka v PSII ale já už takové 2 roky na soutěži nikoho v PSII neviděl tento úbor se už dávno nenosí. Sice možná nechci nikoho urazit soutěžích nižší úrovní asi PSII někdo má. Ikdyž já to neřeším. Co mi vadí je když někdo pije v bojáku ale jinak ať si klidně v PSII to pivo dají.
Další věc Hasič a alkohol od samotného počátku patřili k sobě. To samé je že jedna složka dělala kulturní akce a zasahovala při událostí. Ano došlo k rozdělení těch dvou hlavních směrů hasičů a to zásahová činnost a starání se o kulturní život. A je pravdou že v mnoha věcech mi SHČ MS vadí, ale pořád je beru jako dobrovolné hasiče a opravdu jimi jsou.
U nižších soutěží jsou PS2 běžné, zejména u strejdů jako jsem já, kteří si tu a tam jdou střihnout požární útok jen tak pro zábavu. A pokud si tam někdo dá pivo, ať si ho dá, proti skutečnému chlastání brojím na soutěžích taky - už kvůli bezpečnosti a dalšímu.
A třetí - ano, SH ČMS není bezchybné. Jenomže - když o něco jde, tak jen málokdo je ochotný pomoci u vyšších celků. Já mám fakt problém sehnat lidi, kteří by pomohli okresu, kraji, ústředí... Aktivita je často uzavřená ve sborech, pro okres a výš je ochotno pomoci jen dost málo lidí. Co konkrétně u SH ČMS vadí, když už to tady padlo - klidně na mou soukromou adresu myslin@volny.cz. Mnohé můžeme zlepšit, ale fakt potřebujeme lidi, kteří budou nejenom nadávat, že jsme bafuňáři, že nic neděláme, ale kteří řeknou, co konkrétně vadí, co konkrétně udělat, a pak s tím pomůžou...
-
Příspěvek od Radek Vojík » 12.06.2017 06:07
Zpět k alkoholu. Každý ať se opíjí dle libosti, ale za svoji osobu. V civilu a ne v uniformě nebo sportovním dresu.
-
Příspěvek od Čestmír » 12.06.2017 06:51
Jinak i já jsme členem SDH, pořádáme spoustu kulturních akcí, vedeme děti, atd. Přesto je nutné tyto dva vedle sebe fungující celky rozlišovat a řešit jejich problémy separátně.
-
Příspěvek od SDH Vlasatice » 12.06.2017 08:30
Příspěvek od Sobiho » 12.06.2017 09:27
U Vás je to chlast, párek a požární sport, to je pro Vás hasičina (viz Vaše prezentace). Požární sport je super záležitost, kdy se věnujete dětem, mládeži, sportu a tělovýchově. Bohužel aktuálně, to co požární sport prezentuje, má stejný přínos přínos pro Hasičinu jako fotbal, hokej, atletika a další sporty. Dvouminutové stříkačky, nepoužitelné a nebezpečné hákové žebříky, běhání po absolutní rovině bez OOPP a zásah do dvou minut, zcela neodpovídá přípravě, jakou by měl hasič mít (můj názor) a jedná se pouze o sport, který s aktuální hasičinou má jen pramálo společného (nové postupy, technika a taktika). Jako položka sport, mládež, kultura super a zaslouží si to podporu, ale je to trochu mimo obor.
Pro mne a, jsem rád, že pro mnohé další, je hasičina záchrana a ochrana života a zdraví osob (sousedů, kolegů, přátelů, občanů) a záchrana a ochrana majetku. Pak teprve jde to ostatní, zábava a sport (u nás je to TFA).
Z tohoto nám vyjde, že máme naprosto otočené priority a to co vnímáme jako poslání hasičů, a hlavně jak je prezentujeme. Naopak, dáváte mi důkaz do rukou, jak obrovský ten rozdíl je.
Jsme lidé, zajdu také na pivo, na chalupě i v hospodě to umíme taky rozjet, ale v civilu, jako civilní osoby a neprezentujeme se tím veřejnosti jako "Hasiči".
Již několikrát jste chtěl vědět zda-li jste podle mne "bafuňář", abych Vám odpověděl, potřeboval bych od Vás několik odpovědí:
1. Jak dlouho jste/nebo byl členem JPO?
2. Máte platnou zdravotní způsobilost dle NV 352/2003?
3. Absolvoval jste ZOP a POP členů JPO?
4. Jakou máte odbornost a specializaci dle SIAŘ 3/2014 (zejména NDT)?
5. Kolik jste se aktivně účastnil zásahu na MÚ za poslední rok/dva/pět?
6. Za co máte to vyznamenání?
Poté Vám rád odpovím.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz