Takže vezmu dvě mouchy jednou ranou. Budu "tu nějak chytře uvádět a poučovat" pro Tomáše a citovat zákony a legislativu pro Dan087 :-)
Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2009, kterým se stanoví Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Čl. 5
Vnitřní organizace jednotky
(1) Zřizovatel jednotky jmenuje a odvolává velitele jednotky po vyjádření územně příslušného HZS kraje k jeho odborné způsobilosti... (zkráceno) Zřizovatel rovněž ustanoví na návrh velitele jednotky velitele čet a družstev jednotky, strojníky, techniky, popř. další funkce v jednotce.
Čl. 11
(13) Velitel družstva
c) mimo povinností člena jednotky plní následující úkoly
2. zastupuje velitele jednotky, pokud byl k jeho zastupování určen,
Tabulka která je zmiňována, jako důkaz "neexistence zástupce VJ u JSDH" jak nám TomášK a Dan087 tvrdí, je tabulka z Vyhlášky č. 247/2001 Sb., o organizaci a činnosti jednotek požární ochrany, konkrétně příloha č.4 a jedná se o " Základní početní stav členů jednotky sborů dobrovolných hasičů" tzn. základní čili minimální.
A jako další důkaz existence "zástupce VJ" můžu předložit další důkaz a to opět Vyhlášku č. 247/2001 Sb., o organizaci a činnosti jednotek požární ochrany a to přílohu č.13 Funkční označení na náramenících a na výložkách pracovního stejnokroje II a svetru členů dobrovolných jednotek.
Už je to pochopitelné?
Je zde uvedena jasná odpověď?
Je to důkaz existence funkce "zástupce VJ"?
Aby to bylo kompletní a vyčerpávající, jen ještě jedno malé info:
Ad SH ČMS/SDH stanovy neznají pojem "zástupce velitele" a ani nedefinují "kdo jej zastupuje" a ani příloha stejnokrojového předpisu tento pojem nezná.
Pokud jste členové jednotek a toto neznáte... Bůh ochraňuj Vaše velitele! ;-)
Hodnostní značení
Aktuální problémy, neshody, trable...
Re: Hodnostní značení
Příspěvek od Sobiho » 11.05.2017 11:55
-
Příspěvek od TomasK » 11.05.2017 15:58
Děkuji za poučení a sám jsi to tu napsal jak to je. Takto je to tam napsané: Velitel družstva mimo povinností člena jednotky plní následující úkoly 2. zastupuje velitele jednotky, pokud byl k jeho zastupování určen.
Funkční označení : " Velitel družstva - zástupce velitele dobrovolné jednotky " a nikoliv " Zástupce velitele jednotky " , což vím a tudiž se zase tolik velitel bát nemusí :-) :-).
To je myslím to slovičkaření co myslel Dan087.
Funkční označení : " Velitel družstva - zástupce velitele dobrovolné jednotky " a nikoliv " Zástupce velitele jednotky " , což vím a tudiž se zase tolik velitel bát nemusí :-) :-).
To je myslím to slovičkaření co myslel Dan087.
Příspěvek od Sobiho » 11.05.2017 17:39
Hoši :-D takhle zakrývat svoji vlastní naprostou neznalost a odvádět pozornost od těch Vašich blbostí co šířite, dělat ze sebe ještě větší blbce než jste byli na začátku tohoto threadu, to umí málokdo :-D
Sorryjako :-D
Sorryjako :-D
-
Příspěvek od Radek Vojík » 11.05.2017 21:09
Asi maličko odbočím, ale když je tady tolik povyku kolem těch zástupců velitelů, tak by mne doopravdy upřímně zajímalo, k čemu takový zástupce velitele u JSDHO je vlastně dobrý. Když jsem dělal velitele JSDHO, tak jsem svého zástupce jmenovaného zřizovatelem měl, ale nikdy nebyl jako takový využit.
V organizačním řízení nikdy nebylo nic tak naléhavého, co by nepočkalo, než se vrátím z dovolené, nebo se uzdravím.
V operačním řízení je termín "velitel jednotky" dle mého názoru použit poněkud nešťastně. Pokud jednotka vyjede, tak ten velitel, který zrovna velí, ať už nosí funkční označení VJ, VD - ZVJ, nebo VD, je vlastně v tu chvíli jakýsi "velitel vyjezdu" a jeho práva a povinnosti jsou jasně stanoveny předpisy týkajícími se operačního řízení bez ohledu na práva a povinnosti v řízení organizačním.
Jaké s tím máte zkušenosti Vy?
V organizačním řízení nikdy nebylo nic tak naléhavého, co by nepočkalo, než se vrátím z dovolené, nebo se uzdravím.
V operačním řízení je termín "velitel jednotky" dle mého názoru použit poněkud nešťastně. Pokud jednotka vyjede, tak ten velitel, který zrovna velí, ať už nosí funkční označení VJ, VD - ZVJ, nebo VD, je vlastně v tu chvíli jakýsi "velitel vyjezdu" a jeho práva a povinnosti jsou jasně stanoveny předpisy týkajícími se operačního řízení bez ohledu na práva a povinnosti v řízení organizačním.
Jaké s tím máte zkušenosti Vy?
Příspěvek od Sobiho » 11.05.2017 23:06
Já to považuji spíše jako zastoupení v případě nemoci nebo dovolené či nedostupnosti, pokud je potřeba něco řešit (povolování jizd, drobný nákupy, směny, kontrola uvedení do akceschopnost po vyjezdu, zajištění naplnění lahvi atd.) Prostě abych to nemusel určovat kdykoliv nejsem k dispozici, aby vše bylo dopředu jasné. Zastupce VJ, považuji za přímého nástupce VJ pokud odejde z funkce, takže spíše čekatelská funkce. :-) Prostě osoba na kterou se mohu ve všem spolehnout a komu to jednou předám. :-)
-
Příspěvek od Radek Vojík » 12.05.2017 06:17
Díky za informace. Na ty jízdní příkazy jsem si nevzpomněl...
Můj zástupce po funkci VJ nijak netoužil. Krátce ji vykonával přede mnou a v podstatě se jen čekalo, až mi ji bude moci předat.
Drobné nákupy mohli realizovat VD nebo technici (již na sklonku minulého století jsme měli techniky strojní, spojové a chemicko technické služby).
Za uvedení do akceschopnosti si zodpovídal ten velitel, co byl na výjezdu.
Je fakt, že od té doby, co jsem skončil s velením, uplynulo již 15 let a vývoj jde neustále kupředu. Navíc platí i pravidlo, že jiný kraj, jiný mrav...
Můj zástupce po funkci VJ nijak netoužil. Krátce ji vykonával přede mnou a v podstatě se jen čekalo, až mi ji bude moci předat.
Drobné nákupy mohli realizovat VD nebo technici (již na sklonku minulého století jsme měli techniky strojní, spojové a chemicko technické služby).
Za uvedení do akceschopnosti si zodpovídal ten velitel, co byl na výjezdu.
Je fakt, že od té doby, co jsem skončil s velením, uplynulo již 15 let a vývoj jde neustále kupředu. Navíc platí i pravidlo, že jiný kraj, jiný mrav...
-
Příspěvek od EcoHasic » 12.05.2017 06:30
http://sdhvlcice.cz/oznaceni-hasicu
Označení najdete zde... Úplně dole JSDH
Pan TomasK je evidentně velice znalý....
Označení najdete zde... Úplně dole JSDH
Pan TomasK je evidentně velice znalý....
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky