Zásahové přilby
-
Zásahové přilby
Příspěvek od miras77 » 07.04.2017 11:47
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 07.04.2017 12:31
-
Příspěvek od Petr Bohanes » 07.04.2017 13:03
-
Re: Zásahové přilby
Příspěvek od Radim Haitl » 07.04.2017 19:58
Radim
-
Příspěvek od miras77 » 07.04.2017 20:02
Ok,teď jsem v práci,ale mrknu na ně a zítra Ti napíšu.Zatím děkuju za nabídku.Radim Haitl píše:Zdravím Vás,mohu nabídnout přilby Calisia9. Používali jsme je 2 roky než jsme nakoupili nové. Nejsou naleštěné,ale k některým máme i drážky na svítilny. Napiš mi na radim.haitl@seznam.cz pokud by jste měli zájem.
Radim
-
Re:
Příspěvek od miras77 » 07.04.2017 23:43
Děkuji vám,zajímaví odkaz.Bloudy píše:Předpokládám, že jste menší jednotka a tím pádem převažují spíše práce a technické zásahy. A pokud neplánujete pořízení DT, tak jděte do tohohle https://www.google.cz/search?q=KALISZ+T ... 66&bih=676
Za 35tis vybavíte celou jednotku, jinak to nejsou ani 3 přilby...
A nebo oslovte HZS také se od nich dá získat pár kusů.
Příspěvek od Sobiho » 08.04.2017 10:53
Jednotka má být vybavená přilbami splňující požadavky stanovené vyhláškou 69/2014 Sb. a v ní se jasně píše:
Přilba splňuje požadavky normy uvedené v § 1 odst. 3 na přilby poskytující uživateli ochranu hlavy při likvidaci požárů a doprovodných činnostech a to i v situacích, se kterými se lze setkat při likvidaci požárů v objektech.
Tato přilba KALISZ TYTAN HOT (viz odkaz Bloudyho) je určena na jinou činnost než hašení v objektech, takže nesplňuje požadavky výše uvedeného předpisu a kupovat jí, pokud nemáte jiné přilby pro hašení uvnitř objektů, je hloupost a nesmysl. Bohužel na tohle už pár jednotek skočilo a nakonec museli stejně koupit jiné přilby a vyšlo je to sumárně na ještě víc peněz.
Kupovat OOPP z druhé ruky, z bazaru, osobně nepovažuji za rozumné, protože se jedná o prvek přímo zajišťující bezpečnost osob a nikdy nevíš co se před tím z tou přilbou stalo a jak byla namáhána.
Doporučil bych určitě koupi nových a třeba první rok jen 4 pro družstvo o zmenšeném počtu a v dalších letech dokupovat (toto umožňuje je interní metodika HZS pro JSDH). Nemusíte mít plnopalbovou Galletu F1XF, ale jsou i jiné levnější typy splňující požadavky. U nás jsem bojoval s nedostatkem peněz také, tak jsme to vyřešili právě takto.
-
Re:
Příspěvek od miras77 » 08.04.2017 14:27
Děkuji za názor,věřte mi,že zvažuji různé alternativy...a řešíme různé nabídky.Sobiho píše:No už se nám tu zase šíří jisté polopravdy....
Jednotka má být vybavená přilbami splňující požadavky stanovené vyhláškou 69/2014 Sb. a v ní se jasně píše:
Přilba splňuje požadavky normy uvedené v § 1 odst. 3 na přilby poskytující uživateli ochranu hlavy při likvidaci požárů a doprovodných činnostech a to i v situacích, se kterými se lze setkat při likvidaci požárů v objektech.
Tato přilba KALISZ TYTAN HOT (viz odkaz Bloudyho) je určena na jinou činnost než hašení v objektech, takže nesplňuje požadavky výše uvedeného předpisu a kupovat jí, pokud nemáte jiné přilby pro hašení uvnitř objektů, je hloupost a nesmysl. Bohužel na tohle už pár jednotek skočilo a nakonec museli stejně koupit jiné přilby a vyšlo je to sumárně na ještě víc peněz.
Kupovat OOPP z druhé ruky, z bazaru, osobně nepovažuji za rozumné, protože se jedná o prvek přímo zajišťující bezpečnost osob a nikdy nevíš co se před tím z tou přilbou stalo a jak byla namáhána.
Doporučil bych určitě koupi nových a třeba první rok jen 4 pro družstvo o zmenšeném počtu a v dalších letech dokupovat (toto umožňuje je interní metodika HZS pro JSDH). Nemusíte mít plnopalbovou Galletu F1XF, ale jsou i jiné levnější typy splňující požadavky. U nás jsem bojoval s nedostatkem peněz také, tak jsme to vyřešili právě takto.
-
Příspěvek od Tomáš Rejzek » 08.04.2017 14:53
Příspěvek od Sobiho » 08.04.2017 15:26
Tomáš Rejzek: ona nesmí být ani stříbrná, neboť V 69/2014 Sb. v příloze č.4 uvádí:
9. Materiál skořepiny je proveden v barvě žlutá, žlutá fluorescenční, nebo žlutozelená luminiscenční.
10. Přilba ve vybavení Hasičského záchranného sboru České republiky může mít povrch skořepiny proveden i v jiné barvě než je uvedeno v bodě 9.
Vím že u starých přileb barevnost ještě respektují a u nových už moc tolerantní být nemusí...
Chlapi, já to nevymyslel... Řečeno slovy Járy Cimrmana: "Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat."
-
Re:
Příspěvek od miras77 » 08.04.2017 18:28
Však v pořádku,jsem rád za každý názor a váš příspěvek jsem nebral nějak zle,naopak..zrovna na ty přilby KALISZ TYTAN HOT,jsem původně koukal..ale teď máme nějaké rozumné nabídky,tak uvidíme co na to náš starosta.Sobiho píše:miras77: já jsem jen chtěl připomenout platnou legislativu, aby jste si "nenaběhli" jako pár JPOV co znám, které pak musely nakupovat podruhé a znovu.... a znovu brečet o peníze u zřizovatele s tím, že si nakoupili zbytečnosti....
Tomáš Rejzek: ona nesmí být ani stříbrná, neboť V 69/2014 Sb. v příloze č.4 uvádí:
9. Materiál skořepiny je proveden v barvě žlutá, žlutá fluorescenční, nebo žlutozelená luminiscenční.
10. Přilba ve vybavení Hasičského záchranného sboru České republiky může mít povrch skořepiny proveden i v jiné barvě než je uvedeno v bodě 9.
Vím že u starých přileb barevnost ještě respektují a u nových už moc tolerantní být nemusí...
Chlapi, já to nevymyslel... Řečeno slovy Járy Cimrmana: "Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat."
-
Příspěvek od Petr Kresl » 11.05.2017 13:32
Souhlasím s názorem do použitých raději nejít, nevíš, co může mít přilba za sebou.
-
Příspěvek od Vládík » 12.05.2017 08:45
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava