V poho, já se jen tak neurazím. :D
A mám dotaz ještě jeden sice to není k placení výjezdu ale případným pokutám. Měli na mě dotaz když jim bude hořet komín a přijedou hasiči zda je bude zajímat revize kotle. V zákonu jsou psané spalinové cesty ale jestli v tom berou i kotel?
Placení za výjezd
Aktuální problémy, neshody, trable...
Příspěvek od Sobiho » 22.02.2017 20:44
Super, když se potkáme pracovně, máš u mne kafe, když nepracovně máš u mne pivo ;-)
Tohle řeší státní požární dozor, který je pověřen zjišťováním příčin požáru (PO § 31 písmeno f.)
A každá fyzická osoba je povinna umožnit orgánu státního požárního dozoru provedení potřebných úkonů při zjišťování příčiny vzniku požáru a v odůvodněných případech mu bezúplatně poskytnout výrobky nebo vzorky k provedení požárně technické expertizy ke zjištění příčiny vzniku požáru, (PO § 17 písmeno g.)
Tato činnost obnáší veškeré úkony potřebné ke zjištění příčiny požáru (ZPP) a když bude příčina od kotle nebo v souvislosti s jeho provozem, určitě to vyžadovat budou. Pokud neumožníš výkon ZPP je to přestupek s pokutou do 20000Kč.
A jen upozorňuji na smlouvu mezi HZS a Českou asociace pojišťoven, kde je výsledek ZPP je důležitý pro případné pojistné plnění.
Tady je link na tu smlouvu:
http://www.hzscr.cz/soubor/ramcova-smlo ... p-pdf.aspx
Tohle řeší státní požární dozor, který je pověřen zjišťováním příčin požáru (PO § 31 písmeno f.)
A každá fyzická osoba je povinna umožnit orgánu státního požárního dozoru provedení potřebných úkonů při zjišťování příčiny vzniku požáru a v odůvodněných případech mu bezúplatně poskytnout výrobky nebo vzorky k provedení požárně technické expertizy ke zjištění příčiny vzniku požáru, (PO § 17 písmeno g.)
Tato činnost obnáší veškeré úkony potřebné ke zjištění příčiny požáru (ZPP) a když bude příčina od kotle nebo v souvislosti s jeho provozem, určitě to vyžadovat budou. Pokud neumožníš výkon ZPP je to přestupek s pokutou do 20000Kč.
A jen upozorňuji na smlouvu mezi HZS a Českou asociace pojišťoven, kde je výsledek ZPP je důležitý pro případné pojistné plnění.
Tady je link na tu smlouvu:
http://www.hzscr.cz/soubor/ramcova-smlo ... p-pdf.aspx
-
Příspěvek od Domin » 23.02.2017 11:40
Kdybys tady chtěl poradit a "nasměrovat" jak tvrdíš, tak kolegovi co se ptal, nakopíruješ buď celé znění konkrétního zákonného ustanovení nebo mu napíšeš číslo § hned v prvním příspěvku.
Hodit sem odkaz na zákon a tvářit se jakou jsi tady nedal cennou radu nad zlato, a přitom ve skutečnosti čekat kdo se chytí do tvé pasti, abys tady následně mohl vyvolat flamewar, je ubohé, ale bohužel dlužno konstatovat, že také nijak nevybočující ze standardu tvého projevu zde.
Hodit sem odkaz na zákon a tvářit se jakou jsi tady nedal cennou radu nad zlato, a přitom ve skutečnosti čekat kdo se chytí do tvé pasti, abys tady následně mohl vyvolat flamewar, je ubohé, ale bohužel dlužno konstatovat, že také nijak nevybočující ze standardu tvého projevu zde.
-
Příspěvek od Thomash » 24.02.2017 19:42
Musím se Sobiho zastat, protože slova typu: "Nikde to nedělaj, tak proč bychom měli my" nebo "ten říkal, že je to takhle" jsem slyšel už tolikrát, že je mi z toho blbě.
Je to o zákonech a jejich nastudování. Když mi někdo tvrdí, že na povolení zábavy do noci nemusí bejt vyhláška ale stačí papír od starosty, protože mu to řekl támhleten a ten dělá na úřadě tak to musí vědět, tak je mi ho líto.
Je to o zákonech a jejich nastudování. Když mi někdo tvrdí, že na povolení zábavy do noci nemusí bejt vyhláška ale stačí papír od starosty, protože mu to řekl támhleten a ten dělá na úřadě tak to musí vědět, tak je mi ho líto.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky