Mala profi pila na probirku a prorezavku
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Mala profi pila na probirku a prorezavku
Příspěvek od petr.rtr » 09.02.2017 23:43
Ahoj.
Dostal jsem praci v prorezavkach a probirkach v lese a budu pracovat tak 8 - 12 hodin denne a hledam vhodnou malou, lehkou pilu, ktera ten zaber vydrzi. Mam Husquarnu 445 s listou 38cm, ale ta je na prorezavky moc tezka. Par hodn se s tim da, ale neni to ani prakticke ani rychle.
Dekuji za radu :)
Petr
Dostal jsem praci v prorezavkach a probirkach v lese a budu pracovat tak 8 - 12 hodin denne a hledam vhodnou malou, lehkou pilu, ktera ten zaber vydrzi. Mam Husquarnu 445 s listou 38cm, ale ta je na prorezavky moc tezka. Par hodn se s tim da, ale neni to ani prakticke ani rychle.
Dekuji za radu :)
Petr
-
Příspěvek od Kamil Holek » 10.02.2017 20:46
-
Příspěvek od petr.rtr » 11.02.2017 13:53
Diky za rady. Koupil jsem Hecht 26, coz je verze pred faceliftem (hecht 929), at uvidim jestli vubec zvladne nekolika hodinovou namahu. Je to hobby pila, ale pry vydrzi... no, uvidime :)
Ten krovinak si budu muset stejne koupit, uvidim co to bude za typ prorezavek. Pokud to bude paseka mladych smrcku, tak bude urcite potreba. Jen nemuzu hned utratit vsechny penize, kdyz jeste nevim, jak to bude vypadat, musim postupne.
Ten krovinak si budu muset stejne koupit, uvidim co to bude za typ prorezavek. Pokud to bude paseka mladych smrcku, tak bude urcite potreba. Jen nemuzu hned utratit vsechny penize, kdyz jeste nevim, jak to bude vypadat, musim postupne.
-
-
Příspěvek od petr.rtr » 11.02.2017 14:45
Muzu te jeste pozadat (nebo kohokoli z profiku tady) o radu ohledne toho krovinorezu, ktery by utahl tuhle praci? U Hechtu mi doporucili Hecht 163, ktery je i za dobrou cenu (7000 kc). Je to ted hodne o penezich. Neco Za 20 tisic si dovolit bohuzel nemuzu, ale mozna jine znacky maji podobnou kvalitu za podobnou cenu.
Diky za radu :)
Diky za radu :)
-
Příspěvek od Jakub » 11.02.2017 15:50
ta pila od hechtu ti vydrzi mam ji uz 3 roky a rocne narezu okolo 200mH jedine co jsem menil tak plasty a zapalovani (pri padu jsem ji trochu pomackal stupačkou) muzu ti jedine doporucit Husqvarna 555 RXT do lesa bych uz s nicim jinym nesel tam hold potrebujes vykon a ten stoji penize :-(
-
Příspěvek od petr.rtr » 11.02.2017 18:29
Jo. Diky za reakci. Trochu jsem se na to ptal znamych a ten Hecht na ty profi prace asi opravdu moc neni, takze jsem si financnich duvodu sehnal pulrocni bazarovou Husqvarnu 555 FX za 12 tisic. Na ten prorez to asi vazne chce neco poradneho. Ta Husqvarna 555 RXT, je o neco silnejsi, ale na tu budu muset nasetrit.
Diky. :)
Diky. :)
-
Příspěvek od mew6 » 11.02.2017 22:38
Ahoj, nechci ti brat iluze,ale v 8-12 hodin v lesa s pilou dlouhodobě nedas!
Ale k tématu, pilu si nakonec celkem trefil. Myslím tím Husqvarnu. Hecht neznám,tudíž se k němu nebudu vyjadřovat. Výše uvedená Stihl je pro stromolezce, v lese k ničemu. Shrnul bych to asi takle, nižší profi řada o objemu 50-55 ccm ti výkonnostně staci a bude dlouho fungovat. Pokud se o ni adekvátně postaráš. Vybíral bych STIHL,HUSQVARNA,DOLMAR možná solo..
Křovinořez ti s klidným srdcem doporucim Oleo mac 753t. Nestojí balik jako Stihl(dle mého názoru a zkusenosti špička),ale je to dobre udelana mašinka . Mam ho 5 let a šlape naprosto v klidu, výkon dostačující na trojzubec i pilovy kotouč. Mam s mim udelano cca 15 -20 ha.vyzinani v HODNĚ kamenitem terénu a cca 5 ha prostrihavka +prořezávka. Podle me ma 3 nevýhody. 1. Veliká benzinová nádrž! Dvě hodiny v kuse je opravdu dlouho.
2. Vyšší hladina vybraci v rukojetich, než u konkurence
3. Postroj na nošení. Par dni mi trvalo než jsem si zvykl.
Jicmene ani jedna tato vytka mění tak hrozná a při každodenní praci te nebude omezovat. Je to spis o zvyku.
Ale k tématu, pilu si nakonec celkem trefil. Myslím tím Husqvarnu. Hecht neznám,tudíž se k němu nebudu vyjadřovat. Výše uvedená Stihl je pro stromolezce, v lese k ničemu. Shrnul bych to asi takle, nižší profi řada o objemu 50-55 ccm ti výkonnostně staci a bude dlouho fungovat. Pokud se o ni adekvátně postaráš. Vybíral bych STIHL,HUSQVARNA,DOLMAR možná solo..
Křovinořez ti s klidným srdcem doporucim Oleo mac 753t. Nestojí balik jako Stihl(dle mého názoru a zkusenosti špička),ale je to dobre udelana mašinka . Mam ho 5 let a šlape naprosto v klidu, výkon dostačující na trojzubec i pilovy kotouč. Mam s mim udelano cca 15 -20 ha.vyzinani v HODNĚ kamenitem terénu a cca 5 ha prostrihavka +prořezávka. Podle me ma 3 nevýhody. 1. Veliká benzinová nádrž! Dvě hodiny v kuse je opravdu dlouho.
2. Vyšší hladina vybraci v rukojetich, než u konkurence
3. Postroj na nošení. Par dni mi trvalo než jsem si zvykl.
Jicmene ani jedna tato vytka mění tak hrozná a při každodenní praci te nebude omezovat. Je to spis o zvyku.
-
Příspěvek od petr.rtr » 11.02.2017 23:09
Jo, jo. Je to Hecht. No ten Oleomac vypada take dobre a vykon se mi zda podobny jako ta Husquarna. Ty vybrace by pri vicehodinove praci mohly byt ale problem. Pokud bys ty oba typy srovnal, co bys zvolil. Ten oleomac je ted v mountfieldu v akci, ale ta hudquarna se mi zda, ze je mozna o trochu vykonnejsi a treba maji vic vychytane ty vibrace..
Jinak diky za vase reakce, cenim si toho, protoze neni jednoduche najit neco odpovidajiciho. .)
Jinak diky za vase reakce, cenim si toho, protoze neni jednoduche najit neco odpovidajiciho. .)
-
Příspěvek od petr.rtr » 11.02.2017 23:11
Jinak tech 8 - 12 hodin by bylo s prestavkami a treba bych spise pracoval dele a pak si vzal den volna na odpocinek, jeste nevim, jak to budu delat. Kazdopadne budu muset makat, protoze pojedu na zivnostak a mam jeste nejake mensi dluhy k poplaceni.. Tak asi takhle.
-
-
Příspěvek od petr.rtr » 12.02.2017 00:44
Diky. Prodava to kluk co tuhe praci dela ve Svedsku, je stara pul roku. Myslim, ze si ji odtamtud i privezl, ale zpatky si ji prej nechce vozit, ze tma ma jinou, nebo co, tak ji prodava. Volal jsem si s nim a vypadal v pohode a rozumne. Navic k tomu dava k tomu i popruh v hodnotě 2500 tis+strunovou hlavu. Asi si dam poradit, taky tihnu spise k te Husquarne.
No, tady je ten inzerat: https://dum.bazos.cz/inzerat/69790262/H ... 555-FX.php
Tak zatim dekuji moc vsem prispevatelu. :)
No, tady je ten inzerat: https://dum.bazos.cz/inzerat/69790262/H ... 555-FX.php
Tak zatim dekuji moc vsem prispevatelu. :)
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky