Námětová Cvičení
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od Tomáš Krajíček » 19.11.2016 16:33
-
Příspěvek od Tomáš Rejzek » 20.11.2016 19:58
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 21.11.2016 08:27
Nechtěl by to někdo nasdílet třeba na uložto, i pod nějakým heslem?
- Oves
Příspěvek od Oves » 22.11.2016 13:53
Pánové dovolte mi otázku, proč chcete plán cvičení jiné jednotky? Vždy tam bude téměř vše naprosto jiné, jiné místo, jiné jednotky takřka vše bude jiné. Sám jsem jich pár napsal a věřte že to není taková hrůza ani pro JPO V. Otázka jak moc to po Vás chce HZS, psal jsem už i plán o 17 stranách pro 5 JPO. Opravdu to není složité. Vzor Vám přece rádo poskytne HZS.
-
Příspěvek od Kůďa » 22.11.2016 23:26
Oves, proč se tak ptáš, ale já se ti pokusím za ně odpovědět. Třeba proto. že potřebují mustr, aby to mohli napsat a předložit ke schválení na HZS,protože to třeba ještě nepsali. Prověřovací cvičení si mohou dělat sami mezi sebou dobrovolné jednotky a nemusí tam ani HZS být. Záleží na tom, co a jak. U nás kdybychom si toto cvičení neudělali sami, tak pro nás to naše místně příslušné HZS neudělá /mimo sousedního HZS PS Holice a PS Dobruška/, která nás na tyto prověřovací cvičení automaticky stále zvou někam. Já když jsem to popravé psal -v roce 2009- a to jako seminární práci na VŠB FBI v Ostravě, tak jsem z toho byl taky vykulenej a nevěděl jsem si rady. Kdybych nepoužil vzor podepsaný ředetelem Nytrou a neporadil mě dozurující práce Doc. Kvarčák, tak bych asi tuto seminárku také nenapsal na kloudné hodnocení a bez chyb. Každá situace je jiná a proto se to cvičí a dělá se to. Kdyby každá situace byla stejná, tak se to nemusí cvičit. Nemám snad pravdu.
Příspěvek od Sobiho » 23.11.2016 07:39
A nebo je to jen lenost a neschopnost používat google... kdy se dokumentace vytváří systémem ctrl+c a ctrl+v a to vede k tomu, že někdo něco napíše a ostatní to bezhlavě kopírují i s jeho chybami.
Jak píše Oves, bude tam vše naprosto jiné a jako mustr stačí SIAŘ 7/2009 kde je jasně popsáno co a jak má být v dokumentaci, Čl. 5 Dokumentace prověřovacího a taktického cvičení. Jen bych tam nikam nepsal výraz "námětové cvičení"...
http://www.hzscr.cz/soubor/siar-gr-7-20 ... iceni.aspx
Pokud to postupuješ HZS, stejně každý i tam k tomu přistupuje jinak a to co chce PAK neznamená že chtějí i v JMK, takže stejně to budeš dělat podle požadavků HZS pod které patříš...
Jak píše Oves, bude tam vše naprosto jiné a jako mustr stačí SIAŘ 7/2009 kde je jasně popsáno co a jak má být v dokumentaci, Čl. 5 Dokumentace prověřovacího a taktického cvičení. Jen bych tam nikam nepsal výraz "námětové cvičení"...
http://www.hzscr.cz/soubor/siar-gr-7-20 ... iceni.aspx
Pokud to postupuješ HZS, stejně každý i tam k tomu přistupuje jinak a to co chce PAK neznamená že chtějí i v JMK, takže stejně to budeš dělat podle požadavků HZS pod které patříš...
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 23.11.2016 08:20
Komentovaná prezentace pro přípravu cvičení - https://www.hasici-vzdelavani.cz/conten ... riklad-jpo
- Oves
Příspěvek od Oves » 25.11.2016 19:33
Kůďa, je to jak píše Sobiho, jen jsem chtěl reakci na mou zkušenost. Protože vidím jak vypadá vzor od HZS a jak si bude každý velitel rvát vlasy při zobrazní výpočtu sil a prostředků. Monstrózní výpočty, které snad ani nejsou potřeba (jak kde). Proto doporučuji o plán cvičení požádat územně příslušnou PS HZS, a nebude to člověk potit podle jiného kraje (což třeba dostane zde na požárech), a pak to zas přepisovat a předělávat na požadavek HZS. Toť je vše o co mi šlo. Také lze jistě vzor plánu cvičení získat na velitelském dni.
Příspěvek od Sobiho » 25.11.2016 20:07
Teď plánuji jedno taktické a prověřovací cvičení, požár penzionu, vyšší počet ubytovanych včetně zranění, první stupeň poplachu včetně HZS. Sešli jsme se s HZS, s velitelem stanice a velitelem směny,s majitelem objektu. Vše se domluvilo na místě a poněvadž je to v mém "hasebnim obvodu" tak si to naplanuji podle sebe a pošlu na stanici kde to s velitelem směny doladime a on to hodi finale na papír a posvětí to velitel stanice a pak se to pošle na KŘ HZS. Naprosto ideální postup a řešení, a jsem rád za přístup HZS.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky