Ze života jednotky i sdružení...
-
Fireman150
Příspěvek
od Fireman150 » 26.08.2016 19:27
Jakub píše:Příspěvek 25 srp 2016 12:45
Jakub: s HZS se mýlíte, jednotky HZS disponují jak kuklami nebo kombinézami na obtížný hmyz, dále spreje, vysavače atd. A záleží na kraji a na operačním na co je pošle a na co ne. A je li skutečně nějaké ohrožení, na 150 dle míry nebezpečí zavolám buďto jednotku pošlou a nebo mi popřípadě dají kontakt na likvidaci firmou co mají nasmlouvané nebo jsou v okolí.
tak dnes jsem se radeji zeptal a opravdu na prvnim voze nic nemaji ale jak uz zde bylo napsano v MSK tohle resi hlavne dobraci.
Jak jsem psal výše,záleží na kraji, mi třeba na detašce na prvním výjezdu toto máme, popravdě ne přímo v CAS, není místo, ale vybavení máme u vozidla a v případě výjezdu naložíme a jedeme a jezdíme docela často, nerad bych lhal, ale myslim že v kraji je vybavení na všech stanicích.
-
Domin
Příspěvek
od Domin » 27.08.2016 21:10
Jak tady již bylo napsáno, v MSK jezdí hlavně JSDH, ale není to pravidlem. My taky chceme 150,- za sprej nebo ať si dodají vlastní. Dle situace (stará babička, lidé co mají evidentně hlouběji do kapsy nebo při likvidaci dojde k hmotným škodám na majetku ohlašovatele) pak peníze samozřejmě nevyžadujeme. Spreje si kupujeme sami právě z těchto prostředků, jen když je opravdu výživná sezóna, tak jdeme na MěÚ ať nám prostředky pořídí, ať máme zásoby. A také bez sebemenšího problému. Lidé buď mají spreje a nebo zaplatí a ještě se diví, že tak málo, často nechají i "dýško" a děkují nám... Nevidím na tom nic proti ničemu, jsou to částky do 200 korun.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“