žádost o přeložení
-
žádost o přeložení
Příspěvek od Jurda9 » 15.06.2016 14:36
nechci zatím působit humbuk na stanici a tak se zeptám nejdříve tady. Zajímaly by mě hlavně zkušenosti a názory těch, kteří si tím již prošli. Jak zažádat o přeložení v rámci ÚO je mi samozřejmě známo ale když chci přestoupit z jednoho kraje do druhého, jak to řešit? Je mi jasné, že mě ředitel územka nemusí pustit ihned ale když si podám oficiální žádost, může mě jí zamítnout úplně? A z druhé strany... na koho se obracet v kraji, kam chci jít? Je dobré se ozvat přímo veliteli stanice nebo to řešit třeba přes personální? Asi i oni budou rádi, když k nim příjde již hotový hasič a ne úplný nováček z civilu.
díky za rady a tipy ;)
-
Příspěvek od Domin » 17.06.2016 13:52
Na jaké místo chceš přestoupit? Chceš se účastnit výběrového řízení do vyšší TT? Chceš přejít na místo ve stejné služební hodnosti? Tohle všechno má úplně odlišný průběh. Nic z toho jsi nenapsal...
Být tebou, tak začnu tím, že si nastuduju zákon.
Z logiky věci bych si ale nejdřív možnost přestoupit předjednal tam, kam chceš přejít. Bez toho bych asi nic nezkoušel.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 25.06.2016 18:17
Napřed to chce zajít tam, kam bys chtěl přestoupit, zda o Tebe stojí, dodat tam dokumenty. Pokud o Tebe stát budou a řeknou Ti od kdy by Tě vzali, tak musíš zajít za svým služebním funkcionářem a oznámit mu svůj úmysl nejlépe i s důvody, například kratší dojíždění a tak. Rozumný funkcionář to pochopí a nebude Tě držet déle než je nezbytně nutné, zpravidla pro sehnání náhrady... A pokud je služební funkcionář, s prominutím, blb, a zamázne Ti to, pak zbývá leda navštívit jeho nadřízené postupně až třeba na krajské vedení a zkusit se dohodnout tam. Leckde to už v minulosti pomohlo. Držet protí Tvé vůle Tě nemůžou, maximálně bys musel podat výpověď a znovu nastoupit jinde...
-
Příspěvek od Kůďa » 25.06.2016 22:23
Zeptám se tě Hynku : sloužíš vůbec u sboru ve služebním poměru. Podle tvé odpovědi asi né. To víš, že tě můžou držet proti tvé vůli a nemusí tě pustit sloužit jinam - a tomu věř. Znám takových případů několik a jsou staré cca tři měsíce. A neuspěli a jsou stále tam, kde byli. Jediná možnost je jak píšeš, dát výpověď a tam je obava, jestli tě znovu přijmou, to také nemusí jednoznačné a můžou dělat naschvály.. Znám takovýto případ a udělal to jen proto, aby se dostal pryč, a pak mu dělali v přijetí problémy a ani nevím jak to nakonec dopadlo. Ve služebním poměru jsem dlouho a vím že od nadřízených jde vše a umožňuje jim to služební zákon.A doplním v jednom případě to bylo z kraje do kraje a v druhém případě to bylo vrámci kraje a stejně neuspěl.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 27.06.2016 15:27
-
Příspěvek od Domin » 29.06.2016 14:12
Ono místo služebního působiště Praha je oproti krajům v hodně věcech specifické, takže co jde v Praze nemusí jít automaticky v regionech. Vím to moc dobře Tak tady prosím nemystifikuj ostatní. Tvá hláška o odchodu do civilu a znovupřijetí, které tak vyznívá jako automatické je taky perla.
Naprostý souhlas s tím co napsal Kůďa...
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 29.06.2016 23:54
-
Příspěvek od Domin » 30.06.2016 15:33
Ale tys to vlastně všechno zažil. Několikrát. A klíče máš taky od všeho?
-
Příspěvek od Domin » 01.07.2016 10:16
Jurda9: Samozřejmě nejlepší cesta bude se prvně zajímat v kraji kam chceš přestoupit, nejlépe se neformálně zeptat velitele stanice nebo ředitele územka kam chceš směřovat. Podle toho co ti řeknou bych zaslal papíry na tamní personálku. Potom být tebou, bych zašel za svým funkcionářem a nastínil mu situaci. Počítej s tím, že nadšený určitě nebude. Zvlášť pokud nebudeš mít dobrý důvod k přestupu a nebo jsi před chvíli nastoupil.
Pokud chceš přestoupit do jiného HZS kraje, protože tam máš snadnější dojezd, nebo tam pracuje i tvoje žena nebo cokoliv, to si myslím, že je dobrý důvod, ale pokud tam chceš proto, že tam mají jinak barevný auta atd. to bych asi ani nahlas nevyslovoval a vymyslel si nějakou rozumnou "operativní legendu". Horší to budeš mít s vysvětlováním, když budeš chtít do kraje, ke kterému nemáš žádnej vztah (není blíž, nemáš tam ocaď holku...)
Nebo další varianta je kus za kus. Těžko říct co bude nejlepší, záleží jestli u vás mají v zásobě tlupu dalších co se na tvoje místo třesou, tak by SF neměl dělat problémy. Pokud jsou u vás problémy s obsazením tabulek, nebudeš to mít jednoduché. Také počítej s tím, že kraj do kterého chceš jít nemusí chtít, v rámci dobrých vztahů, vyzobávat hasiče jiným, kor sousedním krajům. Osobně jsem v minulosti u pohovorů pár otázek na to, zda kraj ke kterému se hlásím nechci využít jen jako přestupní stanici k mému "domovskému" kraji zažil a bylo mi naznačeno, ať s tím ani nepočítám, že tudy cesta nepovede. Takže přístup je různý a záleží hodně na lidech a okolnostech. To že jsi hotový hasič může být plus, ale taky nemusí, záleží kolik toho máš odslouženo atd. Pokud by nevyšla cesta rozumnou domluvou asi bych volil to co zde bylo popsáno výše, ale jak jsem psal, je tam riziko že to nepůjde ani tak a ještě si pohoršíš co se týče vztahů s nadřízenými. Počítej, že HZS kraje do tebe investovalo nějaký prachy za kurzy atd. a ty jim teď chceš odejít, takže nějaké všeobecné nadšení neočekávej. Ale nemyslím si, že by to normální cestou měl být problém. Pokud teda nemáš nějaký konflikt s nadřízeným a nebo jste v permanentním podstavu. Dělání ramen a odovlávání se výš a výš bych si fakt nechal až jako krajní variantu. To stejný civil.
-
Příspěvek od Kamil - hasič » 01.07.2016 16:22
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 01.07.2016 19:17
Kamil - hasič: Začínám chlapče mít pochyby o tom, že máš duševně na to, vůbec být hasičem, ty se nechováš jak malé děcko, ty se chováš jak totální retarda, a to jsem ještě velmi mírný. A teď do mě. Mojí skoroženě by ses tohle do očí říct neodvážil, na to podle mě nemáš koule. D kapsy tě minimálně duševně strčí i pětileté děcko :-D
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 01.07.2016 19:27
Tyhle reakce mě jen utvrzujou v tom, že už tady prostě nikdy nikomu neporadim ani neodpovím, dlabu na to. Je tady z toho žumpa, viz pan Kamil hasič, který do diskuse nic nepřiněsl, jen si myslí, jak je vtipnej. Nejsi chlapče...
-
Re:
Příspěvek od Mrázek Michal » 01.07.2016 20:15
Co se týká urážky tvé ženy, tak věz, že on to dělá jen a jen pro to, protože má strach, že ho ta "ženská" strčí do kapsy!!!
Osobně tě neznám, ale piš dál, protože jsou tu i tací, kteří si i z tvých rad berou ponaučení. Vždy se najde někdo, kdo bude nesouhlasit nebo prudit, ale chce to zachovat chladnou hlavu a nenechat se tímto vytočit.
Přeji příjemný a klidný večer všem hasičům a Kamilovi !HASIČOVI! taktéž.
Michal
Hynek Obroučka píše:Domin: A napsal jsem snad něco, že má rovnou jít nahoru? Psal jsem o variantě, že mu to jeho služební funkcionář zamázl. U nás v Praze bylo těch odchodů na jiné krajě prostě hodně, protože jen málokdo z kluků opravdu bydlí v Praze, dojíždíme dost z daleka a tak když se naskytne možnost jít blíž k baráku, prostě jí kluci využijou. Jen za poslední půldruhého roku odešlo na jiné kraje odhadem tak 10 lidí - vždy proto, že budou třeba o 50 km blíž k vlastímu bydlišti. Machrovat jako ty bych si v životě nedovolil, chováš se,s prominutím, jak malej harant, kterýmu někdo vzal iluzi o tom, že to jde jinak, než tím jediným a správným služebním postupem.
Kamil - hasič: Začínám chlapče mít pochyby o tom, že máš duševně na to, vůbec být hasičem, ty se nechováš jak malé děcko, ty se chováš jak totální retarda, a to jsem ještě velmi mírný. A teď do mě. Mojí skoroženě by ses tohle do očí říct neodvážil, na to podle mě nemáš koule. D kapsy tě minimálně duševně strčí i pětileté děcko :-D
Příspěvek od Sobiho » 01.07.2016 20:36
Nejhorší na tom je, že tihle a podobní, právě zabíjí diskuze, zrovna dnes jsem odpovídal dva zajímavé dotazy (na jiné téma), ale ty přišly jako SZ právě kvůli tomuto způsobu vedení diskuzí, protože málokdo má na tohle náladu.
P.S.: V pondělí ti nechám udělat klíče od chalupy ;-)
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 01.07.2016 20:40
To pobavení se kluků od HZS myslíš na sebe? Mě se nezdá, že by Sobi a ani Hynek Obroučka odpovídali mimo téma, ale v rámci možností a vlastních zkušeností. Rozhodně když jim dojdou argumenty neuráží jako ty. Nechtěl bych tě potkat ani na nějkém cvičení, natož v ostré akci.Kamil - hasič píše:Obručka a Sobi, to je dvojka jak Šimon a Matouš. Jeden má drahou polovičku ve výjezdu a je to taková "borka", která by do kaspy strčila i jiný mužský...haha...a Sobi, to je jedna velká knížka zákonů. Domin, tady to musíš tak nějak filtrovat, protože jak říkají někteří kluci od HZS, když se chceš pobavit,co všechno je možný a nemožný, zajdi si přečíst diskuze na pozary.cz :)
-
Re: Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 03.07.2016 16:19
V rámci svých možností a zkušeností jsou kolikrát mimo mísu a plácají tu nesmysly. Jinak já tu nikoho neurážím, píšu věci tak, jak je vidím a pokud se někdo cítí uražený, je to jen jeho problém.vašák mirek píše:To pobavení se kluků od HZS myslíš na sebe? Mě se nezdá, že by Sobi a ani Hynek Obroučka odpovídali mimo téma, ale v rámci možností a vlastních zkušeností. Rozhodně když jim dojdou argumenty neuráží jako ty. Nechtěl bych tě potkat ani na nějkém cvičení, natož v ostré akci.Kamil - hasič píše:Obručka a Sobi, to je dvojka jak Šimon a Matouš. Jeden má drahou polovičku ve výjezdu a je to taková "borka", která by do kaspy strčila i jiný mužský...haha...a Sobi, to je jedna velká knížka zákonů. Domin, tady to musíš tak nějak filtrovat, protože jak říkají někteří kluci od HZS, když se chceš pobavit,co všechno je možný a nemožný, zajdi si přečíst diskuze na pozary.cz :)
-
Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 03.07.2016 16:28
Já, narozdíl od tebe, nemám problém říct nebo napsat cokoliv, jak to vidím. A nemám problém říct tvé skoroženě, že bych jí jako parťáka ve výjezdu mít nechtěl, stejně jako bych za zády nechtěl žádnou ženskou. Zase tu z tvojí ženy prosím nedělej bůh ví co. Ke zbytku tvého příspěvku se nemá šanci vyjadřovat. jen ti můžu napsat, což vidím na většině soutěží, byť těch okresních nebo krajských, že dnes může být hasičem, kdokoliv, kdo si na sebe oblékne PS II a vznešeně v tom chodí, byť je to ženská s váhou přes metrák.Hynek Obroučka píše:Domin: A napsal jsem snad něco, že má rovnou jít nahoru? Psal jsem o variantě, že mu to jeho služební funkcionář zamázl. U nás v Praze bylo těch odchodů na jiné krajě prostě hodně, protože jen málokdo z kluků opravdu bydlí v Praze, dojíždíme dost z daleka a tak když se naskytne možnost jít blíž k baráku, prostě jí kluci využijou. Jen za poslední půldruhého roku odešlo na jiné kraje odhadem tak 10 lidí - vždy proto, že budou třeba o 50 km blíž k vlastímu bydlišti. Machrovat jako ty bych si v životě nedovolil, chováš se,s prominutím, jak malej harant, kterýmu někdo vzal iluzi o tom, že to jde jinak, než tím jediným a správným služebním postupem.
-
Re: Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 03.07.2016 16:29
Mrázku, Mrázku, tys zabil :D :D :D Hned přeposílám URL klukům :DMrázek Michal píše:Že ti vůbec stojí za to reagovat na Kamila, který si musí do jména dít slovo "HASIČ", aby si ho dle názorů někdo nespletl s dítětem.
Co se týká urážky tvé ženy, tak věz, že on to dělá jen a jen pro to, protože má strach, že ho ta "ženská" strčí do kapsy!!!
Osobně tě neznám, ale piš dál, protože jsou tu i tací, kteří si i z tvých rad berou ponaučení. Vždy se najde někdo, kdo bude nesouhlasit nebo prudit, ale chce to zachovat chladnou hlavu a nenechat se tímto vytočit.
Přeji příjemný a klidný večer všem hasičům a Kamilovi !HASIČOVI! taktéž.
Michal
Hynek Obroučka píše:Domin: A napsal jsem snad něco, že má rovnou jít nahoru? Psal jsem o variantě, že mu to jeho služební funkcionář zamázl. U nás v Praze bylo těch odchodů na jiné krajě prostě hodně, protože jen málokdo z kluků opravdu bydlí v Praze, dojíždíme dost z daleka a tak když se naskytne možnost jít blíž k baráku, prostě jí kluci využijou. Jen za poslední půldruhého roku odešlo na jiné kraje odhadem tak 10 lidí - vždy proto, že budou třeba o 50 km blíž k vlastímu bydlišti. Machrovat jako ty bych si v životě nedovolil, chováš se,s prominutím, jak malej harant, kterýmu někdo vzal iluzi o tom, že to jde jinak, než tím jediným a správným služebním postupem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: žádost o přeložení
Příspěvek od vašák mirek » 03.07.2016 19:53
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti