jak se dostat k hzs
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od Patrik Kühnel » 01.10.2013 08:31
Takže chápu dobře, že musím někde projít odborným výcvikem a pak někde v OUPO se přihlásit k tomu kurzu? Jinak děkuji za příspěvek :)
- Anybody.
-
Příspěvek od havy » 27.01.2014 11:05
Podle diskuzí které tu čtu je výhoda mít různé kurzy. To bych zase neřekl. Je mi 24 a asi před rokem jsem si taky podal přihlášku a dodnes nic. Mám všechny možné kurzy(pp, práce ve výškách, ndt, motorové pily, atd). Vlastním řidičské oprávnění skupiny B, C+E. Dokonce praxe 2 roky u jpo 2/2 a 3 roky u jpo 3/2. Mám vystudováno zdravotního záchranáře, kde jsem získal další kurzy ( potápěč, záchrana z ledu, vodní záchrana, záchrana osob pomocí lezecké techniky, atd). Tak mi řekněte kde je chyba.
-
- Anybody.
-
Příspěvek od Roman Žilka » 28.01.2014 23:54
To havy:
Ptal jsi se koho? Prý není určitě. Dál jak píše Anybody - pokud ty kurzy nejsou dle schválených osnov HZS, tak jsou ti na nic. Mimochodem, ten výčet kurzů v Tvém věku může taky svědčit o docela nadměrné aktivitě, i to může působit negativně. A ještě jeden dotaz, možná zbytečný, ale nikde jsi to nepsal - maturitu máš?
Ptal jsi se koho? Prý není určitě. Dál jak píše Anybody - pokud ty kurzy nejsou dle schválených osnov HZS, tak jsou ti na nic. Mimochodem, ten výčet kurzů v Tvém věku může taky svědčit o docela nadměrné aktivitě, i to může působit negativně. A ještě jeden dotaz, možná zbytečný, ale nikde jsi to nepsal - maturitu máš?
-
Re:
Příspěvek od havy » 29.01.2014 10:08
Ptal jsem se na jednom hzs, jestli přibírali nové příslušníky. Bylo mi řečeno že ano. To už mi řeklo hodně lidí, že to musí byt v osnovách HZS. Snad NDT se bere, nejsem si teď jistý. Tenhle systém nechápu, například obsluha motorových pil nemůže byt osnovách HZS, protože je udělaná u JSDH. To se ta pila v HZS drží jinak. Ty kurzy byli udělány u jsdh a nebo ve škole a byli zadarmo. Tak proč je nemít že. A jestli tolik kurzu je zbytečný u hzs, ať tam vezmou popeláře s maturitou a on aspoň každý ráno klukům vynese smetí. Jo maturitu mám.Roman Žilka píše:To havy:
-
Příspěvek od Roman Žilka » 29.01.2014 20:42
NDT se pro JSDH dělá podle osnov HZS, to by neměl být problém. Pila se jinak nedrží, ale pokud není kurz veden dle SIAŘ GŘ, tak není platná nejen u HZS, ale ani u JSDH. Ty kurzy u HZS nejsou zybtečné, jen jsem chtěl naznačit, že na přehnaně aktivní lidi bývá nahlíženo s nedůvěrou. Já jsem k HZS nastupoval jenom s řidičákem a všechny kurzy jsem si dělal až potom. Jistě, pilu jsem držet uměl, ale papíry jsem na ni neměl. A když jsem něco třeba i věděl, raději jsem se zeptal. Sichr je sichr. Trocha pokory nikdy neuškodí (neber si to osobně). Mimochodem, nastupoval jsem v roce 1994. :-)
-
Re: jak se dostat k hzs
Příspěvek od LukasLukas » 29.06.2016 21:12
Ahoj prosím o radu je možné se dostat k profíkum BEZ MATURITY jako řidič ??? Nebo nakým jiným způsobem než s maturitou. Děkuji :-)
-
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz