Zdravím, také se ke mně dostala zpráva od ÚORR SH ČMS. K odborné přípravě ze strany SH ČMS bych doporučoval přečíst si krátký článek od HZS Libereckého kraje z roku 2013, viz http://www.hzslk.cz/59.3850-rozdil-mezi ... tkami.html
Proč by se měl tento spolek podílet na odborné přípravě členů jednotek? Podle mě je plně odborné, profesionální a dostačující školení ze strany HZS, doplněné aktivním přístupem VJ.
Nejsem nikterak zaujatý vůči tomuto spolku (dokonce nejsem ani hasič), naopak vážím si, že SDH (alespoň ty, které znám) udržují spolkovou činnost i na těch nejmenších obcích, vedou a vychovávají děti atd... Plně však souhlasím s názorem, že SH ČMS nad rámec svých práv a povinností jedná za jednotky a také s tím, že se snaží stavět se do role, která mu nepřísluší. Ať se to mnohým jejich členům nelíbí sebe víc, jak zde již několikrát padlo, jsou spolkem, jako každý jiný. Ohánět se stále ustanovením §75 zákona PO není zrovna vhodné, tento paragraf je dnes již značně zastaralý, nic neukládající a měl by být zákonodárcem buď upraven, nebo celý smazán.
Omezení vlivu SH ČMS
Ze života jednotky i sdružení...
-
Příspěvek od Dan087 » 03.03.2016 08:17
Článek jsem četl. Mohu, říct že jsem sdružení několikrát kritizoval, ale dle mého názoru má i nadále svoji nezastupitelnou úlohu a to i ve vztahu k JSDH obcí. Sdružení má samozřejmě daleko do idealniho fungovani. Avšak dle mého názoru musí změna přijít zevnitř sdružení. Je třeba volit vhodné funkcionáře. K paragrafu §57 musím dodat, že je stále platný, a tedy by měl být i využíván.
-
Příspěvek od Jan Liška » 23.03.2016 17:32
Vztah k JSDH obci??? Jako v čem??? Je jim do toho uplný kulový.Když požádají o informace v souladu se zákonem,tak jim je poskytnu a to ve lhutě 30 dnů a určitě za za poplatek.Jestli to je pro ně tak důležité tak at si za to zaplatí.
Tady ale spousty lídí nedokáže pochopit že na spoustě míst SDH funguje samostatně bez pindání zkostnatělého molochu
Tady ale spousty lídí nedokáže pochopit že na spoustě míst SDH funguje samostatně bez pindání zkostnatělého molochu
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz