Žena ve výjezdu u SDHO nebo JSDHO
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Příspěvek od losbanditos » 29.05.2016 18:09
Vašku, nové stanice se staví, takže problém začlenit do nich sociální zázemí pro ženy by problém nebyl, ale o tom to není, psal jsem to několikrát. Jinak třeba JPO III respektive JPO II mají třeba šichty taky na směny, tudíž spolu chlapi tráví dost času. Není to jen o profících. Tu diskuzi s těmi vojáky ohledně žen najdeš zde na požárech v totožném tématu.
-
Příspěvek od veronika vítková » 29.05.2016 20:44
Já jsem pro, aby byly ženy ve výjezdu. Letos se chystám jít na VOŠ do Frýdku-Místku na Požární ochranu a po dokončení chci k HZS.
-
Re: Re:
Příspěvek od Mrázek Michal » 29.05.2016 21:30
Rozčílenej vypadám zdaleka jinak. :-)
Nezlob se na mě, ale pokud napíšeš že "pokud velitel použije selský rozum (nebo má všech pět pohromadě), tak ženskou do jednotky nevezme" a přitom dle mne žádnou zkušenost s holkou ve výjezdu nemáš, tak reaguji tak, jak reaguji. Mě si tímto docela popíchnul, což bylo asi i vidět.
Jinak se nemusíš hned urážet a psát, že nemá smysl se mnou dále diskutovat. Já respektuji názory hasičů, kteří nechtějí holky ve výjezdu ( a znám jich spousty - je jich dokonce více, než těch kterým to nevadí), ale to, jakým způsobem si to popsal ty, mě prostě donutilo reagovat.
Měj se a přeji mnoho úspěšných zásahů.
Michal
Nezlob se na mě, ale pokud napíšeš že "pokud velitel použije selský rozum (nebo má všech pět pohromadě), tak ženskou do jednotky nevezme" a přitom dle mne žádnou zkušenost s holkou ve výjezdu nemáš, tak reaguji tak, jak reaguji. Mě si tímto docela popíchnul, což bylo asi i vidět.
Jinak se nemusíš hned urážet a psát, že nemá smysl se mnou dále diskutovat. Já respektuji názory hasičů, kteří nechtějí holky ve výjezdu ( a znám jich spousty - je jich dokonce více, než těch kterým to nevadí), ale to, jakým způsobem si to popsal ty, mě prostě donutilo reagovat.
Měj se a přeji mnoho úspěšných zásahů.
Michal
losbanditos píše:Pak nevím, co se tady rozčiluješ :)) Já tvůj názor respektuji, jen jsem ti napsal můj úhel pohledu a to, jak bych na to koukal jako velitel jednotky. Dál nemá cenu s tebou diskutovat.Mrázek Michal píše:Co to proboha meleš? Jaký je rozdíl mezi zraněním hasiče nebo hasičky??? Chlap se přece může zranit úplně stejně lehce, jako holka.
Pokud umíš číst, tak jsem ti jasně napsal, že moc dobře vím, co holky umí a co zvládnou a určitě bych je neúkoloval něčím, čím bych je ohrozil ...... což platí i o chlapech.
A ano, jsem si toho vědom a s tím rizikem, jako každý velitel jednotky, musím žít.
K tvé otázce, jsme JPO V a jezdíme v počtu 1+3.
Mě je naprosto šumák, jestli je to z tvojí hlavy, nebo z hlavy jiné, pro mě je důležité pouze to, co si tom myslím já sám.
-
Re:
Příspěvek od losbanditos » 29.05.2016 22:20
To je milé, ale do výjezdu tě nevezmou. Jako tisková mluvčí, operační, apod. no problém.veronika vítková píše:Já jsem pro, aby byly ženy ve výjezdu. Letos se chystám jít na VOŠ do Frýdku-Místku na Požární ochranu a po dokončení chci k HZS.
-
Příspěvek od Pavel Budiš » 07.06.2016 08:46
Koukám, že diskuze je velmi plodná. Moje současná přítelkyně sloužila okolo roku 1996 u HZS HMP jako hasič- záchranář a jezdila normálně na výjezdy a vybavovala stanice po Praze zdravotnickým materiálem. Další věc je, že na ZZS holky musí překousnout dost tragedii a to samé například na Emergency. Tak proč by to neměla zvládat po stránce psychické? Dost živě si pamatuju, když mi jeden z kluků na výjezdu trochu propadl panice, když při nasazování krčního límce vytáhl rukavici od krve. A co z vybavení váží víc jak 25kg? Zkuste ve vybavení CAS něco hodit na váhu. A ohledně mateřství a prácí s chemickou látkou je to stejné jako každá laboratoř např. kde se dělají rozbory krve atd. Bohužel je to mužská ješitnost a nebo komplex z dětsví u některých. A každý z nás může být sebetvrdší hasič, ale když půjde o úmrtí dítěte, tak to rozhodí každého.
-
Příspěvek od Zuzana Coufalová » 02.07.2016 21:48
Tady se člověk pobaví :-) jsem člen JSDH, pracuji u MP a studuji na VOŠ zdravotnického záchranáře. Jsme nositel dýchací techniky a od nastoupení do jednotky jezdím na závody TFA pro zvýšení fyzické kondice a účastním se kurzů a výcviků. Pracuji a studuji v pánském kolektivu a nejsem vztahovačná ani jiné podobné nesmysly...naopak mezi ženskými dělat nemůžu...Viděla jsem smrt a jiné nehezké podívané a vždy jsem to jako CHLAP zvládla.... napsat něco o selském rozumu u velitelů je nedospělé a úzkoprsé. Žijeme ve 21. století....to že má člověk pohlavní orgány vevnitř a ne venku neznamená, že je méněcenný. Jak už tu psali pánové....ne každá žena na to má, ale též ne každý chlap...není to o pohlaví, ale o člověku
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky