Počet členů v JPO V.
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Počet členů v JPO V.
Příspěvek od Filip95 » 27.05.2016 12:22
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat kolik může být maximální počet členů v jednotce u nás ve sboru mi velitel tvrdí, že máme jednotku plně obsazenou. Chtěl bych, aby se k nám přidala ještě dívka, která dříve sloužila u záchranky a je pro to fakt zapálená. Jenže nikdo nechce svoje místo uvolnit. Tak vás chtěl požádat o radu, jestli tahle situace by šla nějako vyřešit jinak, než se s ostatními domlouvat, kdo z nich odejde. Předem děkuji o radu.
chtěl bych se zeptat kolik může být maximální počet členů v jednotce u nás ve sboru mi velitel tvrdí, že máme jednotku plně obsazenou. Chtěl bych, aby se k nám přidala ještě dívka, která dříve sloužila u záchranky a je pro to fakt zapálená. Jenže nikdo nechce svoje místo uvolnit. Tak vás chtěl požádat o radu, jestli tahle situace by šla nějako vyřešit jinak, než se s ostatními domlouvat, kdo z nich odejde. Předem děkuji o radu.
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 27.05.2016 12:28
Maximum stanoveno není, je stanoveno jen minimum. Ale pokud velitel řekne, že nechce víc, než X (třeba s ohledem na náklady na vybavení apod.), tak smůla, velitel je bůh a musí se poslouchat...
-
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 27.05.2016 12:38
Proto tam píšu "třeba". Není možnost, jak ho obejít.
-
Příspěvek od Adam Per » 27.05.2016 12:47
Docela dobrý teda jestli si u vás v jednotách můžete členy vybírat. U nás to je tak, že jsme rádi za každýho novýho člena. Spíš si myslím, že ten vás velitel prostě nechce ve výjezdu holku. Maximum nikdy nebylo určený. Pro JPO 5 je minimum myslím 12. Jsme JPO 3ky a jsme rádi že máme dost lidí ačkoliv někteří nejsou tak aktivní jak by bylo potřeba.
- Pavel Havelka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Pavel Havelka » 27.05.2016 13:33
Velitel rozhodně není bůh :-D Zřizovatel je obec a obec zastupuje starosta a ten je podřízen zastupitelstvu. Nicméně opravdu bych se velitele zeptal co ho vede k tomu, že má jednotku plně obsazenou a zda víc členů nemůže být ku prospěchu. Pokud argumentuje financemi jdi na obec, zda to tak je a zda se s tím nedá něco dělat.
-
Příspěvek od Filip95 » 27.05.2016 13:35
no tak je nás docela dost, ale asi stejný jako všude jinde, těch hodně aktivních je nás jen pár. No nevím, jestli jí tam chce nebo ne, ale musí se to nějak vyřešit. Já právě celou dobu žil v domění, že 12 lidí v JPO 5ce je vrchní strop. Tak jsem rád, že jste mi to objasnili.
-
Re: Počet členů v JPO V.
Příspěvek od Petr Lang » 27.05.2016 14:20
Jak už bylo psáno, maximální počet není stanoven. Pokud velitel nové členy nechce, nic s tím nenaděláš.
My taky máme stop-stav, protože by se musela přidělat skřínka a dokoupit výstroj. Což není levná záležitost ale třeba pro zapáleného šoféra by jsme udělali, strojníku není nikdy dost.
My taky máme stop-stav, protože by se musela přidělat skřínka a dokoupit výstroj. Což není levná záležitost ale třeba pro zapáleného šoféra by jsme udělali, strojníku není nikdy dost.
-
Re:
Příspěvek od Mrázek Michal » 27.05.2016 19:04
Adam Per píše:Docela dobrý teda jestli si u vás v jednotách můžete členy vybírat. U nás to je tak, že jsme rádi za každýho novýho člena. Spíš si myslím, že ten vás velitel prostě nechce ve výjezdu holku. Maximum nikdy nebylo určený. Pro JPO 5 je minimum myslím 12. Jsme JPO 3ky a jsme rádi že máme dost lidí ačkoliv někteří nejsou tak aktivní jak by bylo potřeba.
No, podle mě je v JPO 5 minimum členů 9. Musí být proškolen jeden velitel jednotky, dva velitelé družstva a dva strojníci.
Pokud velitel nechce další členy a minimum má splněno, tak prostě nechce.
-
Příspěvek od Adam Per » 27.05.2016 20:27
Máš pravdu u JPO 5 je minimum 9 bral jsem to podle nás jsme JPO III/1. Je pravda, že přidělat skříňku a koupit vybavení pro jednoho hasiče je minimálně 50 tisíc. U nás je dost vybavení a dost skříněk ale bohužel málo členů :D :D a největší problém máme se strojníkama.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky