Mam otazku, kterou jsem okrajove polozil v jine diskuzi ale nedozvedel jsem se odpoved. Mam zazadano o vstup do HZS, vypada to nadejne, na fyzicky si verim,psychotesty neovlivnim ale bojim se trochu lekarske prohlidky...jsem fyzicky uplne ok nikdy jsem nemel problem, ale nahodou mi zjistili "vysoky" tlak (bohuzel nadelene od rodicu), nikdy me to nijak neomezovalo, doktor mi na to dal prasky, kazdy rano jednu pilulku a uz ho mam naprosto v norme....bude s tim nejaky problem?
Děkuji za odpovedi pokud s tim mate nejake zkusenosti.
Vysoky tlak
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Příspěvek od Kůďa » 11.04.2016 22:16
Prosím, odpověděli Ti dva. Jeden Ti odpověděl, že není lékař - to znamenalo, že nemůže posuzovat tvůj zdravotní stav. Druhý Ti odpověděl, že vysoký tlak je problém.
K tomuto navážu. Nevíme, jak vysoký tlak máš, ale opravdu u tohoto onemocnění budeš mít velký problém se k hasičům dostat. Zájemců je dost a bez takovýchto onemocnění. A toto je zrovna jedno onemocnění jako zásadní problém k přijetí. Ale opravdu se k tomu musí vyjádřit lékař, jestli doporučí nebo nedoporučí přijetí.
K tomuto navážu. Nevíme, jak vysoký tlak máš, ale opravdu u tohoto onemocnění budeš mít velký problém se k hasičům dostat. Zájemců je dost a bez takovýchto onemocnění. A toto je zrovna jedno onemocnění jako zásadní problém k přijetí. Ale opravdu se k tomu musí vyjádřit lékař, jestli doporučí nebo nedoporučí přijetí.
-
Příspěvek od Jan Kacíř » 12.04.2016 09:40
Posuzující lékař rozhodne na základě vyhlášky o zdravotní způsobilosti a tvém aktuálním zdravotním stavu. Hypertenze je civilizační choroba, která postihuje stále více populace. Z 80% není příčina známá, 10% je dědičnost a zbylých 10% jde na kornatění tepen. Nechci v tobě vzbuzovat plané naděje, ale já sloužím s vysokým krevním tlakem u HZS téměř 30 let.
Prášky baštím, každoročně jdu na zátěžovou ergometrii, zátěž mi problémy nedělá. Je to opravdu na doktorovi a jeho rozhonutí.
Prášky baštím, každoročně jdu na zátěžovou ergometrii, zátěž mi problémy nedělá. Je to opravdu na doktorovi a jeho rozhonutí.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky