brygady
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
brygady
Příspěvek od miras10 » 03.04.2016 11:00
Zdravym kolegove chtel jsem se zeptat jestli někdo neřešil problem s brygadou.Mame možnost jit k soukromemu zemnědelci ale ten chce byt nějak chraněn nějakou smlouvou pro připad urazu atd.Neřešil jste někdo tento problem starostka poveděla že otom nic nevy a jeto naše starost.Dik za info.
-
Příspěvek od Jazykozpytec » 03.04.2016 11:04
Můj ty Tondo... Tento problém řeším prakticky dnes a denně, jen jsem poměrně dlouho neměl čest s takovým rozsahem.
- Pavel Havelka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Sobiho » 03.04.2016 17:41
Pane Bože ty jsi náš kolega!? :-O
Doporučuji každé napsané slovo ověřit zde:
https://www.pravidla.cz/
a prostudovat si následně toto:
https://portal.gov.cz/app/zakony/zakon. ... =15#seznam
Řekl bych, že starostka ví, jen se asi nechtěla bavYt :-D
Doporučuji každé napsané slovo ověřit zde:
https://www.pravidla.cz/
a prostudovat si následně toto:
https://portal.gov.cz/app/zakony/zakon. ... =15#seznam
Řekl bych, že starostka ví, jen se asi nechtěla bavYt :-D
-
- Pavel Havelka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Pavel Havelka » 04.04.2016 06:31
No to se ti asi povedlo, ale sleduj, že ti nikdo zatím neporadil. Takže to asi není ta správná cesta ;-)
Příspěvek od Sobiho » 04.04.2016 07:41
No tak těch chyb je tam o dost více...
Myšlenku jsem pochopil: Chtěl bych jít na "brYgadu" k zemědělci a nevím jak na to, tak kde by mi mohli poradit, no jasně na požárech, tak si založím účet :-D
Pavle já mu poradil! ;-) dal jsem mu odkaz na zákoník práce. A tak by našel:
ČÁST TŘETÍ
DOHODY O PRACÍCH KONANÝCH MIMO PRACOVNÍ POMĚR
§ 74 Obecné ustanovení
§ 75 Dohoda o provedení práce
§ 76 Dohoda o pracovní činnosti
Myšlenku jsem pochopil: Chtěl bych jít na "brYgadu" k zemědělci a nevím jak na to, tak kde by mi mohli poradit, no jasně na požárech, tak si založím účet :-D
Pavle já mu poradil! ;-) dal jsem mu odkaz na zákoník práce. A tak by našel:
ČÁST TŘETÍ
DOHODY O PRACÍCH KONANÝCH MIMO PRACOVNÍ POMĚR
§ 74 Obecné ustanovení
§ 75 Dohoda o provedení práce
§ 76 Dohoda o pracovní činnosti
-
Příspěvek od Juriš Pavel » 07.04.2016 10:44
Sobiho : tebe jsem v celku považoval za rozumného člověka ale to co jsi předvedl zde je víc než smutné !!!!! A hloupé !!!!! Tak se spletl no a co !!!
-
Příspěvek od Lída » 07.04.2016 16:51
Kdysi jsme měli, jako členi SDH, možnost jít si přivydělat do sadů, sbírat jablka.
Nabídka zněla: "Chci Vás sponzorovat, ale ne zadarmo.. přijďte, já Vám za vaši práci zaplatím - víc než zaměstnancům". Pravděpodobně nechtěl dávat sponzorský dar, ale vést to v účetnictví jako mzdové náklady.
Byli jsme jednou. Bylo nás asi 15.
Když jsme zjistili, že za jednu nasbíranou "velkobednu" nám dá 250 Kč.. a my za den nasbírali tři, z toho dvě byli dvě s vytříbenými jablky na padák (ty ocenil na 150) byly jsme tam i naposledy.
Třeba má zakladatel taky nějakou takovou možnost a byly osloveni jako jednotka?
Nabídka zněla: "Chci Vás sponzorovat, ale ne zadarmo.. přijďte, já Vám za vaši práci zaplatím - víc než zaměstnancům". Pravděpodobně nechtěl dávat sponzorský dar, ale vést to v účetnictví jako mzdové náklady.
Byli jsme jednou. Bylo nás asi 15.
Když jsme zjistili, že za jednu nasbíranou "velkobednu" nám dá 250 Kč.. a my za den nasbírali tři, z toho dvě byli dvě s vytříbenými jablky na padák (ty ocenil na 150) byly jsme tam i naposledy.
Třeba má zakladatel taky nějakou takovou možnost a byly osloveni jako jednotka?
-
Příspěvek od Domin » 08.04.2016 08:38
Jija: u zásahů se, kromě vlastní zásahové činnosti, také komunikuje mezi zasahujícími jednotkami, členy či složkami a tato komunikace by vzhledem k časové tísni měla být co nejsrozumitelnější. Pokud vím, také se má zpracovávat zpráva o zásahu, takže tvůj argument, že člen jednotky gramatiku nepotřebuje je hoooodně na vodě ;)
Naopak, měl by svým vystupováním dělat hasičům dobré jméno, k čemuž samozřejmě patří i odpovídající projev...
Naopak, měl by svým vystupováním dělat hasičům dobré jméno, k čemuž samozřejmě patří i odpovídající projev...
-
Příspěvek od Kůďa » 08.04.2016 10:27
Lído, to máte dobrý, to u nás to bylo horší. Nás jako hasiče asi před 15 lety /už to bylo po revoluci/ oslovilo jedno ze zemědělských družstev, jestli bychom k nim nechtěli jít na brigádu skládat balíky slámy na půdu nad výkrmnu prasat. Odměna měla být taková, že až od nich si budeme zase brát prasátko na gril, tak nám dají slevu. A na to skládání bylo potřeba minimálně 15 lidí na celý den.Tak jsme taky nikam nešli. Nakonec šli rybáři, kteří za to dostali vlek krmení pro ryby.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz