Jako vážně?
-
Re: Jako vážně?
Příspěvek od TomasK » 26.03.2016 06:26
Děkuji.
-
Re: Jako vážně?
Příspěvek od Vládík » 26.03.2016 07:37
Kdyby se takto člověk oblekl u zásahu, tak to už není o čem mluvit!!
- Oves
Příspěvek od Oves » 26.03.2016 08:20
http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.a ... 0&TypeID=2
-
Příspěvek od madcat1 » 26.03.2016 10:39
U HZS řada věcí fungovala, přesto , že je nikdo nikdy nemohl oficiálně povolit a už nefungujou, protože jsme si to sami pos..li. Právě proto, že nejsme soudní, nebo mluvíme či zveřejńujeme věci o kterých se sice ví, ale nemluví..
Pokud mne organizace vyšle na služební cestu služebním vozem a v povoláváku, nebo podmínkách cesty není stanoveno jinak ( u nás na některé speciální školení a kurzy je nařízen civil) tak pro mne furt platí ústrojová kázeň dle výstrojního řádu. Kde jsem nikde nic o civilu nebo kombinaci výstrojních součástek s civilem nečetl. Pokud budem polemizovat o tom zda jsem nebo nejsem v té době ve výkonu, tak minimálně řidič je, a pokud je cesta delší než 4 hodiny, tak se mu to počítá do odpracované doby. Stejně tak v nějaké předchozí debatě někdo řešil pantofle a mám dojem, že tam byl výsledek, že na i u HZS na stanici není problém.. No asi zase né proto, že to je v rozporu ústrojovou kázní a výstrojním řádem.. Jak to probíhá je věc druhá, ale když budu večer v pantoflích, tak furt musím vědět, že mě za to může jakejkoliv služební funkcionář co příde na kontrolu udělat ( když bude chtít a bude mít na mě pifku) a argumenty na selskej rozum jsou mě platný, jak mrtvýmu zimník... :o)
-
Příspěvek od Jura Šáde » 26.03.2016 12:49
Mohlo se stát i že ten řidič dostal infarkt a odvezla ho záchranka a člověk co tam stojí je civilista co hlídá auto než si pro něj někdo přijede :-) Nebo to mohl být pracovník servisu který zrovna v autě našel kabát a přilbu aby mu nebyla zima ...
Není to "estetické" ale není to nic proti ničemu. Jinak za mě do hasičského auta být komplet ustrojen - stát se může cokoliv ...
-
Příspěvek od Samik » 26.03.2016 17:57
Tohle je široké veřejnosti ukradené. Řeší to pouze a jenom zase hasiči.
A tak si nás nezapomeňte vyfotit když opravujeme vozidlo a poté ho zkoušíme. Tak třeba zastavíme na cestě a kvůli bezpečnosti si oblečeme vesty a montérky od oleje si necháme oblečené. To už vůbec nerozchodíte u hasičského auta dva hasiči ve vestě s montérkami.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 26.03.2016 19:36
Přesný.Samik píše:Jednoduché řešení. Všechny jednotky které nedodržují vše do písmenka zrušíme. A zůstane pár vyjímečných jednotek, které budou mít tolik výjezdů že nebudou mít čas řešit blbosti.
A tak si nás nezapomeňte vyfotit když opravujeme vozidlo a poté ho zkoušíme. Tak třeba zastavíme na cestě a kvůli bezpečnosti si oblečeme vesty a montérky od oleje si necháme oblečené. To už vůbec nerozchodíte u hasičského auta dva hasiči ve vestě s montérkami.
-
Re: Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 27.03.2016 17:15
Nevím, co je na tom přesný. Buď se bude nějaká ústroj dodržovat a nebo si z toho každej bude dělat holubník a vymlouvat se na civil, apod.vašák mirek píše:Přesný.Samik píše:Jednoduché řešení. Všechny jednotky které nedodržují vše do písmenka zrušíme. A zůstane pár vyjímečných jednotek, které budou mít tolik výjezdů že nebudou mít čas řešit blbosti.
-
Příspěvek od VendaBenda » 27.03.2016 19:11
-
Příspěvek od Kůďa » 27.03.2016 21:48
-
Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 28.03.2016 00:12
Na to je úplně jednoduchá odpověď. Jsou tu totiž tací, jenž tu hasičinu mají jen jako honění si trika, tzn. focení se s přilbou a nejlépe tu fotku rovnou dát na profilovku na FB. A že je dána nějaká ústroj a podobné věci, na to se přece vyserem, ne? Co nám můžou? Budem si jezdit v civilu v autě, byť je odhlášený z výjezdu, budem řídit dopravu u porouchanýho auta v riflích a botaskách, byť by tam stačilo frknout výstražnej trojúhelník a počkat na pomoc nebo odtah mimo auto. Prostě narazíš tu na různý "hasiče".Kůďa píše:Omlouvám se, už jsem nechtěl i k tomuto témětu psát, ale nedá mi to a musím ještě reagovat. Jak jsem si přečetl některé příspěvky, tak mi z některých je smutno. Domníval jsem se, že jsem na stránkách hasičských, ale podle některých příspěvků mi připadá, že jsem na stránkách včelařů a zahrádkářů. Těm nikdo nevydává žádné rozkazy a nařízení a proto je nemusí dodržovat. U hasičů by to mělo být obráceně a ti by měli poslouchat. Moje reakce nebyla kvůli prvnímu příspěvku, že někdo jel v umaštěných montérkách na cvičnou jízdu po opravě vozidla. To normální člověk chápe, pokud není blbec. Ale jak někdo popisuje, že to dělá běžně, že takto jezdí i při cvičných jízdách a podobně, tak to se na mě nezlobte, ale to jsem neskousnul. Proto jsem po čase na toto reagoval v prním mém příspěvku a zase se to obrátilo proti mě, jako vždy, i když poté někteří reagovali stejným způsobem.
-
Příspěvek od JSDHO Újezdec » 29.03.2016 19:57
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz