Jako vážně?
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jako vážně?
Příspěvek od vašák mirek » 25.03.2016 09:29
Ta fotka co se tu objevila, mě nechává v klidu. Nevíme co bylo a proč byl tak oblečený. A dobře to napsal hasic karlos. Co je horší, když správně ustrojený hasič dojede na místo dopravní nehody a tam kouká jak svědci a vlastně ti co přivolali pomoc a čekali na ně jak na spásu, provádějí resuscitaci a nepomohli jim. Čekali až přijede ZZS. Ta teprve po hodně dlouhém čase přebrala raněného do péče. Stalo se to někde v jižních čechách, vyprávěl mi to kolega řidič, co k té nehodě náhodou přijel , pomáhal, sám je dobrovolný hasič a tohle ho docela zdrtilo. Natolik, že nechtěl říci kde to bylo a odkuud byla ta jednotka (ani jestli to byli profíci nebo dobráci) co tam dojela. Nemám důvod mu nevěřit. Nehonil si triko s tím jak někde pomáhal. Spíš si povzdechl co se mu stalo na cestách.
Než ustrojenost a drobnosti okolo spíš mi vadí povýšené chování některých hasičů, kteří si myslí, že nad ně není a dělají problémy všude kde se objeví. A ukáže se to i na námětovém cvičení. Nedá se s nimi spolupracovat a to je hodně špatné a v realitě hodně nebezpečné.
- Martin Petržela
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Petržela » 25.03.2016 11:15
Zajímalo by mě totiž, jaký výstup tady z těch tří stránek madam prhsl očekává? Veřejné anonymní lynčování, pranýřování, inkvizici? Kromě toho je to téma, které se tu v minulosti otvíralo X-krát a zdá se, že všichni NORMÁLNÍ v tom mají víceméně jasno. Takže......?
-
Re:
Příspěvek od Mrázek Michal » 25.03.2016 11:38
Milá dámo,prhsl píše:Začínám uvažovat nad tím, že přispěvatelé opačného nazoru jsou členy příslušné jednotky.
na vás přesně sedí citát Miroslava Kopeckého ze seriálu Sanitka, jak ulitý!
Je mi zle z lidí jako jste Vy, práskače a udavače bytostně nesnáším. Jste, s tou svojí zaslepeností, ubohá.
Michal Mrázek
velitel JSDHO Jinočany
-
Re: Re:
Příspěvek od Mrázek Michal » 25.03.2016 12:05
Milá dámo,Mrázek Michal píše:prhsl píše:Začínám uvažovat nad tím, že přispěvatelé opačného nazoru jsou členy příslušné jednotky.
na vás přesně sedí citát Miloše Kopeckého ze seriálu Sanitka, jak ulitý!
Je mi zle z lidí jako jste Vy, práskače a udavače bytostně nesnáším. Jste, s tou svojí zaslepeností, ubohá.
Michal Mrázek
velitel JSDHO Jinočany
-
Příspěvek od Kůďa » 25.03.2016 14:01
Čl. 9 Vybavení jednotky požární technikou a věcnými prostředky..............
(5) Při výkonu služby v organizačním řízení nosí hasič stejnokroj podle právního předpisu55 v jednotné úpravě výstrojních součástek, kterou určí velitel jednotky. Stejnokroj musí být čistý a nepoškozený. Při nošení stejnokroje není povoleno nosit doplňky narušující vzhled stejnokroje, např. řetízky, prsteny mimo snubní prsten, piercing, viditelné nošení klíčů na
barevných šňůrách apod.
(6) Stejnokroj nelze kombinovat s jinými oděvními součástkami, které nejsou součástí stejnokroje.
Tak nevím, co se tu řeší. Je to očividně porušení tohoto závazného pokynu, který platí i pro dobrovolné hasiče. Prostě někde se to dodržuje, aby se nedělala hamba hasičům a někde jim to je jedno. Nebudeli toto někdo dodržovat, tak bych z toho vyvozoval důsledky a odnesl by to zřizovatel a převážně velitel jednotky, který za to má odpovídat.
-
Příspěvek od Josef Černý » 25.03.2016 16:54
Zásahový kabát není stejnokroj ale ochranná pomůcka. Nebo snad chcete říci když hasičské vozidlo řídí servisní pracovník musí být oblečen PS ll ?
Dám auto do servisu budu se vracet vlakem oblečen do PS ll a vyjde článek s fotkou, hasič jel vlakem oblečen v PS ll je to v pořádku když vlak nebyl
v barvách HZS? Mě to připadá, že tady chce někdo někoho vykoupat a to za každou cenu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 25.03.2016 17:31
Omyl nevyjde článek ale tady v diskusi se objeví fotka s nadpisem "Někdo se dělá důležitý a jezdí vlakem v PS II."Josef Černý píše:Jede li vozidlo do opravy, nebo zkušební jízda po opravě je vozidlo mimo provoz jeho řidič či spolujezdec nemůže spadat pod jakékoliv řízení HZS.
Zásahový kabát není stejnokroj ale ochranná pomůcka. Nebo snad chcete říci když hasičské vozidlo řídí servisní pracovník musí být oblečen PS ll ?
Dám auto do servisu budu se vracet vlakem oblečen do PS ll a vyjde článek s fotkou, hasič jel vlakem oblečen v PS ll je to v pořádku když vlak nebyl
v barvách HZS? Mě to připadá, že tady chce někdo někoho vykoupat a to za každou cenu.
-
Příspěvek od hasickarlos » 25.03.2016 17:33
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 25.03.2016 18:22
Přesně napsáno. Jsem rád že se najde někdo se zdravým rozumem.hasickarlos píše:Milá prhsl, mám pro vás celkem dobrý námět na další fotky. Každou neděli odpoledne jezdí profesionální hasiči z celé republiky do Brna či Frýdku na kurzy.Jezdíme služebními fabiemi, oktávkami, roomstry... a světe div se, většinou všichni v civilu. Když pánbůh dá, třeba budete mít štěstí a nějaké takové auto potkáte s poruchou a okolo něj 3,4,či 5 profesionálních hasičů v civilu. A když to ještě bude na dálnici, tak si třeba někdo z nich vezme na sebe výstražnou vestu,nebo si, nedej bože vyndá z tašky boják, aby byl na té dálnici vidět a někdo ho nemetl. To by bylo teprv sousto,co? To by se tu teprv někteří poměli..Teď vážně. Jsem ten poslední, který by byl proti dodržování ústrojové kázně, ale tohle je zrovna situace,ze které vůbec není jasné o co šlo. Na tenhle web chodí i nehasiči a když čtou tuhle diskuzi, musí si o nás myslet, že jsme s prominutím pěkná hovada.
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 25.03.2016 18:38
https://www.youtube.com/watch?v=yL6IszJ ... bv31t4b0_g
:-)))))
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 25.03.2016 19:04
A mě bylo divné že mám nějaké mezery ve "vzdělání"Mrázek Michal píše:Jsem se při čtení příspěvků této dámy nějak nepříjemně rozparádil, že jsem nejdříve zrakvil jméno herce (Miloše Kopeckého), posléze i jméno seriálu, ve kterém se scénka odehrála. Nebyla to samozřejmě Sanitka, ale Nemocnice na kraji města.
https://www.youtube.com/watch?v=yL6IszJ ... bv31t4b0_g
:-)))))
-
Příspěvek od Kůďa » 25.03.2016 20:32
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jako vážně?
Příspěvek od vašák mirek » 25.03.2016 20:57
Rejeme tu do sebe navzájem nadáváme si urážíme se a to věci neprospívá daleko víc, než jedna fotka se špatně ustrojeným hasičem. Když to není spor SDH versus JSDH, tak je to mezi JPO II - III - V. Doplňte si jak chcete. No a pak jsou to takovéhle malichernosti které někdo dokáže nafouknout tak, že laik musí nutně dospět k závěru, že strojník a velitel byli exemplárně odstřeleni před nastartovanou CASkou.
Někdy je dobré použít hlavu a zdravý rozum. Třeba na té fotce ten kabát někomu zachránil život. Protože v něm byl líp vidět.
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 25.03.2016 20:58
-
Příspěvek od hasickarlos » 25.03.2016 21:08
-
Re:
Příspěvek od Mrázek Michal » 25.03.2016 21:23
No v to doufám, protože kdyby se mě někdo pokusil vyfotit, tak mu prdne čočka a ještě bych měl na krku žalobu za zničení věci!!!Sobiho píše:V pohodě nikdo tě snad nebude kamenovat nebo fotit :-D Mě to bylo hnedka jasné :-)
Jinak celá tahle diskuze nikam nevede, je směšná a k pláči zároveň. Já už se téhle frašky zúčastňovat dále nechci a nebudu.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz