Spolupráce s dobrovolnými hasiči je nejlepší v historii
Ze života jednotky i sdružení...
-
Příspěvek od Čestmír » 23.02.2016 07:53
Naprostý souhlas se Sobiho. Na místní ( myslím tím v obci ) v rámci SDH a JSDH máme pefektní symbiózu. Jediný co mě stvě, že SH ČMS mluví za jednotky bez nich ( né všichni bafuňáři jsou i v JSDH ), za starosty a velitele.
Že SH ČMS chce po JSDH vykazovat jejich činnost. K čemu sakra? Píšeme zprávy o zásahu a o činnosti na HZS, tak co je jim do toho?
Že SH ČMS chce po JSDH vykazovat jejich činnost. K čemu sakra? Píšeme zprávy o zásahu a o činnosti na HZS, tak co je jim do toho?
-
Příspěvek od Jan Liška » 24.02.2016 17:57
Ano co jim je do toho.Jednotka je zřízena obci a je součásti izs.To včelaři nejsou a naštěstí nikdy nebudou. Prostě se bojí o budoucích změn které určitě proběhnou dříve či později a zejména Komory velitelů, že jim ukrojí z korýtka.Snaži se někam vecpat aby náhodou nevypadli z kola.Když si pročtete všechny dokumenty 2016 tak se ve všech vymezují a nařizují přezkum atd.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 24.02.2016 20:16
Podle nějaké zvrácené logiky je SDH spolek včelařů, kde se mladí včelaři připravují na chov včel a ejhle! Hurá! Jsem v jednotce obce, tedy JSDH a jsem HASIČ. Po odchodu z JSDH a HZS po příchodu k SDH abych školil mladé včelaře jsem se stal rázem (dle opět zvráceného myšlení) z HASIČE VČELAŘEM. Nic proti včelařům a zahrádkářům, neberu si je do úst jak někteří trubci, kteří evidentně neví co plácají. Nazývat lidi z SDH včelaři a zahrádkáři, může jen zaslepenec se kterým bych se nikdy nechtěl potkat ani na námětovém cvičení. Měl bych strach co provede. A to si o sobě myslím že se mám hodně co učit a jsem rád když potkám zkušenějšího, ochotného se o ty zkušenosti podělit. Namyšlenost a pohrdání nemá u hasičů co dělat.Jan Liška píše:Ano co jim je do toho.Jednotka je zřízena obci a je součásti izs.To včelaři nejsou a naštěstí nikdy nebudou. Prostě se bojí o budoucích změn které určitě proběhnou dříve či později a zejména Komory velitelů, že jim ukrojí z korýtka.Snaži se někam vecpat aby náhodou nevypadli z kola.Když si pročtete všechny dokumenty 2016 tak se ve všech vymezují a nařizují přezkum atd.
Ještě že tady v okolí máme rozumné lidi a to jak v SDH tak v JSDH.
No a přehlédl jsem Komoru velitelů. To vše vysvětluje.
-
Příspěvek od Jan Liška » 24.02.2016 22:05
Opravdu nejsem členem žádné komory a ani mě nezajímá. Práci členů sdh nepotřebuji shazovat ale ani vyvyšovat.Dělají co je baví a to dělají i členové jiných spolků.Vadí mi ale falešnost vtíravost SHČMS která se montoje do věcí které jí jako o.s dens tedy spolku nepřísluší.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od vašák mirek » 24.02.2016 23:12
A je potřeba povyšovat se opovrhováním ostatními, kteří zrovna nejsou v jednotce? Nevím kdo je nazývá včelaři. Já ne!
Každý dělá co umí co ho baví a kdo hledá za hasičinou plácání po rameni za hrdinství a dobrodružství, tak tam nemá co dělat, je nebezpečný po sebe a ostatní. Bohužel z vašich reakcí to vyplývá. Jen na okraj. Od SDH a výše jsou všichni do jednoho volení zástupci SDH. Kdo si tam navrhne blbce, protože tím oppovrhuje nemá prrávo někomu nadávat, leda sám sobě. Mimochodem i rada velitelů OSH může být přínosem, když jsou tam zvolení lidé, kteří za něco stojí. Jen je potřeba hledat informace a mít snahu něco změnit a ne jen volat po zrušení.
Každý dělá co umí co ho baví a kdo hledá za hasičinou plácání po rameni za hrdinství a dobrodružství, tak tam nemá co dělat, je nebezpečný po sebe a ostatní. Bohužel z vašich reakcí to vyplývá. Jen na okraj. Od SDH a výše jsou všichni do jednoho volení zástupci SDH. Kdo si tam navrhne blbce, protože tím oppovrhuje nemá prrávo někomu nadávat, leda sám sobě. Mimochodem i rada velitelů OSH může být přínosem, když jsou tam zvolení lidé, kteří za něco stojí. Jen je potřeba hledat informace a mít snahu něco změnit a ne jen volat po zrušení.
-
Příspěvek od Jan Liška » 25.02.2016 17:49
SDH zvonokosy z.s jasný název spolku dobrovolných hasičů.To ovšem neznamená že jsou automaticky organizační jednotka SHČMS. Tak už to jednou pochopte!! Je xx spolků které z této organizace vystoupili ,nebo v ní nikdy nebyly prostě jí nepotřebují.Mají svoji organizaci a provozují si svou činnost.V pohodě spolupracují s ostatními SDH které mohou být členy dalších sdružení jako jsou třeba ČHJ, MHJ. a další.Mají i svou jednotku obce a její členové jsou zároveň členy místní SDH. Spousty lidí prostě nestojí o to aby se nějaká shčms starala o jejich jednotku či činnost místní SDH.Vemte to už jednou na vědomí.
k oblíbenému včelař....
Ať se to někomu líbí či nelíbí. členové sdružení jsou členy spolku ať mají v nazvu slovo včelaří,zahrádkáři,sokol,lukostřelci nebo slovo hasiči atd.Nic víc nic míň a ani kilo frček a 20 šňůr a funkce megaprezident na prestiži nepřidá.
k oblíbenému včelař....
Ať se to někomu líbí či nelíbí. členové sdružení jsou členy spolku ať mají v nazvu slovo včelaří,zahrádkáři,sokol,lukostřelci nebo slovo hasiči atd.Nic víc nic míň a ani kilo frček a 20 šňůr a funkce megaprezident na prestiži nepřidá.
-
Příspěvek od jejjej » 25.02.2016 18:49
„Metodický návod SH ČMS pro starosty/starostky SDH k zapojení sborů dobrovolných hasičů do plnění úkolů ochrany obyvatelstva.Na www.dh.cz byl zveřejněn Návrh Metodického návodu SH ČMS pro starosty SDH k vytváření skupin dobrovolníků pro ochranu obyvatelstva
https://www.dh.cz/index.php?option=com_ ... &Itemid=43
Náhoda?
https://www.dh.cz/index.php?option=com_ ... &Itemid=43
Náhoda?
-
Příspěvek od Jan Liška » 26.02.2016 05:13
jen by mě zajímalo když se chtějí smluvně zavázat na práci pro obce nebo města s čím chtějí tu pomoc dělat ,tedy mimo lidské síly??? SDH jsou z 99% sdružení s minimem finančních prostředků která tak nějak pokryje jejich spolkovou činnost.
Užívají téměř ze 100% techniku jednotek.Až bude mimořádná situace tak první se budou vždy zvedat jednotky které vyrazí i s technikou. Když to nestačí volají se posily dle poplachových plánů které vydává HZS a určují pořadí výjezdu jednotek.Ano v případě že už ani to nestačí potřeby muže velitel zásahu povolat na pomoc koho je třeba. Chtěl bych ale vidět v akci ty vyšponované závodní mašinky které občas sdružení opravdu vlastní jak v kuse čerpou 2 a více hodin vodu ze zatopených oblastí.....
Vymýšlý vymyšlené a dublují poplachové plány jen aby byli vidět. Jestli chtějí dělat povoňové hlídky na to stačí aby se těch pár lidí nahlásilo starostovi a ten je rád napíše do poplachových směrnic obce
Užívají téměř ze 100% techniku jednotek.Až bude mimořádná situace tak první se budou vždy zvedat jednotky které vyrazí i s technikou. Když to nestačí volají se posily dle poplachových plánů které vydává HZS a určují pořadí výjezdu jednotek.Ano v případě že už ani to nestačí potřeby muže velitel zásahu povolat na pomoc koho je třeba. Chtěl bych ale vidět v akci ty vyšponované závodní mašinky které občas sdružení opravdu vlastní jak v kuse čerpou 2 a více hodin vodu ze zatopených oblastí.....
Vymýšlý vymyšlené a dublují poplachové plány jen aby byli vidět. Jestli chtějí dělat povoňové hlídky na to stačí aby se těch pár lidí nahlásilo starostovi a ten je rád napíše do poplachových směrnic obce
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz