Profesionál a dobrák zároveň
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
- General47
Profesionál a dobrák zároveň
Příspěvek od General47 » 30.01.2016 12:34
Chtěl bych se zeptat kolik tak hasičů z povolání je zároveň i u SDH v jejich bydlišti?? A jestli jste zařazeni i do zásahové jednotky u SDH a když nemáte směnu, jestli vyjíždíte k zásahům?? Zajímali by mě konkrétní názory jednotlivců, předem díky.
- Michal Nováček
Příspěvek od Michal Nováček » 30.01.2016 12:37
Podle mě je jich tak akorát, ani málo, ani moc, ale vždycky by jich mohlo být víc.
Když je profík zařazen do JSDH, je docela jisté, že k zásahům mimo směnu vyjíždí (kromě noci před vlastní profi směnou), protože v tom spočívá princip zařazení do JSDH.
Takový je můj názor.
Když je profík zařazen do JSDH, je docela jisté, že k zásahům mimo směnu vyjíždí (kromě noci před vlastní profi směnou), protože v tom spočívá princip zařazení do JSDH.
Takový je můj názor.
-
Re:
Příspěvek od kolemjdoucí kolemjdoucí » 30.01.2016 17:57
Dělám oboje jsem u HZS i JSDH .. to že bych nevyjel v noci před svojí profi směnou by mně ani nenapadlo.. ale proti gustu..Michal Nováček píše:Podle mě je jich tak akorát, ani málo, ani moc, ale vždycky by jich mohlo být víc.
Takový je můj názor.
-
-
Re: Profesionál a dobrák zároveň
Příspěvek od Vládík » 30.01.2016 18:52
Aha co tu píšete, tak to mě vůbec nenapadlo. A já si stále říkám, proč ti tři profíci v naší obci nechtějí k nám jít! Tož toto mění situaci ... nicméně, když jsme po nic potřebovali pomoc ohledně info jak a co provést, tak vždy ochotně poradili a na HZS zařídili ;-)
Horší je, jak se jiný sbor chlubí jak funguje a přitom tam mají 7 lidí od HZS což dle mého ulehčuje polovičku práce....
Horší je, jak se jiný sbor chlubí jak funguje a přitom tam mají 7 lidí od HZS což dle mého ulehčuje polovičku práce....
-
Re: Profesionál a dobrák zároveň
Příspěvek od Mrázek Michal » 30.01.2016 19:30
Tak ty tři profíky přemluvte a třeba se taky budete chlubit.
Vše záleží jen na lidech, pokud chtějí a mají iniciativu, tak se mnohdy ani nepozná, kdo je profík a kdo dobrák.
Dnes aby člověk spolehlivého a pracovitého člena jednotky pohedal a pokud ten dotyčný profesionál přinese do jednotky SDH zkušenosti od HZS, tak ho budu vítat s otevřenou náručí!!!
Michal
Vše záleží jen na lidech, pokud chtějí a mají iniciativu, tak se mnohdy ani nepozná, kdo je profík a kdo dobrák.
Dnes aby člověk spolehlivého a pracovitého člena jednotky pohedal a pokud ten dotyčný profesionál přinese do jednotky SDH zkušenosti od HZS, tak ho budu vítat s otevřenou náručí!!!
Michal
Vládík píše:Aha co tu píšete, tak to mě vůbec nenapadlo. A já si stále říkám, proč ti tři profíci v naší obci nechtějí k nám jít! Tož toto mění situaci ... nicméně, když jsme po nic potřebovali pomoc ohledně info jak a co provést, tak vždy ochotně poradili a na HZS zařídili ;-)
-
Příspěvek od hasickarlos » 31.01.2016 14:13
Jsem zaměstnaný u HZSP a sloužím i u JSDH JPO II. Noc před šichtou s dobráky nevyjíždím protože už jsem z toho jednou problém měl, když jsem dorazil o dvě hoďky pozdeji a vím, že na okolních stanicích HZS tomu taky nakloněni nejsou.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz