Mám dotaz na někoho kdo se s tím již setkal, nejlépe s nějaký příslušníkem HZS a nebo jak jste to řešili z vlastní zkušenosti.
Jeli jsme na nehodu, auto bylo převrácené na střechu, po střeše jelo možná 10 metrů. Obě řidičky byly z auta venku a stály vedle, zeptal jsem se jich jestli je něco nebolí či tak, nabídl jsem se aby si šli sednoout do auta(TA), záchranka tam ještě nebyla. Ony odvětili, že to je dobré, že nepotřebují, nakonec jsem je stejně odvedl. Po příjezdu ZZS byl řidičce nasazen krční límec a odjela na ošetření,spolujezdkyni nikoliv. Nasadili by jste oběma krční límec ještě před příjezdem ZZS, preventivně?
Rada s Krčním límcem
Našli jste nový způsob hašení? Nebo chcete jen poradit?
-
-
Příspěvek od DAVID HOMOLA » 27.01.2016 17:58
Jak řekl Smelda.Nic tím nezkazim,a mám jistotu že jsem v dané chvíli udělal maximum.
-
Příspěvek od Tomas Navrátil » 27.01.2016 22:40
Jen bych doplnil pro zajímavost. http://www.zachrannasluzba.cz/zajimavos ... cpater.htm
-
Příspěvek od Pavel Budiš » 21.03.2016 13:45
Jsem rád,že tady Tomáš použil odkaz od Ondry Fraňka. Ono krční límec se i na záchrance občas používá jako aby se neřeklo. Já osobně učím kluky, že pokud je pacient při vědomí, komunikuje a třeba stojí už vedle auta a normálně se pohybuje a po celkovém vyšetření nevykazuje známky poranění C-páteře, tak to je jen zbytečná traumatizace. samozřejmě u pacientů v bezvědomí to je automatická věc. Taky jsem zažil na nehodě, že si slečna sama z auta vystoupila, přešla do druhého auta a tam si lehla, protože jí bolela hlava susp. komoce. Po příjezdu HZS z auta vytahována na scoopram s límcem jak kdyby měla trauma páteře. Měla cca 50kg a byl nasazen dospělý límec.,který stejně svojí funkci neplnil. Používejte selský rozum a méně je někdy více.
-
Re: Rada s Krčním límcem
Příspěvek od Edison » 22.11.2017 16:07
Zdravím mám dotaz. Na zdravoťáku nám říkali jak se má správně nasazovat límec, ale vůbec neřešily jak nastavit velikost.
Takže jak to řešíte vy? Existuje na to něaký fígl nebo zkoušíte přikládat dokud se netrefíte?
Takže jak to řešíte vy? Existuje na to něaký fígl nebo zkoušíte přikládat dokud se netrefíte?
-
Příspěvek od Ondra :-) » 22.11.2017 18:05
Jestli si dobře vzpomínám, tak nám na školení říkali, že pro odhad stačí přiložit prsty na krk a podle počtu nastavit límec. Samozřejmě je nutné si to nejdříve párkrát vyzkoušet. Snad jsem se vyjádřil srozumitelně ;-)
-
Příspěvek od fidu84 » 22.11.2017 20:42
Přesně jak píše Ondra. Na některých límcích je tento fígl nakreslen.
Jinak zde máš tento fígl ve videu. https://www.youtube.com/watch?v=q2t_UfyKHvA
Jinak zde máš tento fígl ve videu. https://www.youtube.com/watch?v=q2t_UfyKHvA
Zpět na „Zásahy - rady a postupy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti