Snížení počtu výjezdů u JPO
-
Příspěvek od Mirek Steinz » 11.12.2015 06:19
-
Příspěvek od Petr Došek » 11.12.2015 06:36
-
Re: Snížení počtu výjezdů u JPO
Příspěvek od Jan z Jenštejna » 11.12.2015 08:06
-
Příspěvek od Jan z Jenštejna » 11.12.2015 08:18
-
Příspěvek od Kamil - hasič » 11.12.2015 12:17
Zvláštní je, že v první větě si stěžuješ, že tu není nikdo schopen napsat, o kjaký kraj nebo obec jde a sám ve svém příspěvku píšeš o jednotce, která nevyjede bez basy piva a nejmenuješ jí. Úsměvné :)Jan z Jenštejna píše:No, je zvláštní jak si tu každý druhý stěžuje, ale nikdo není schopen napsat např.o jaký kraj a obce se jedná...No, to je jedno. Každopádně si musíte všichni uvědomit, že NENÍ POVINNOSTÍ KOPISu zvednout místní jednotku ( pokud si to zdůvodní, jako že vždy si to zdůvodní ). Pokud se jedná o JPO 3 - 5, tak zde nikdy nemá KOPIS jistotu, že např.dopoledne, kdy je hodně lidí v práci, pokaždé bude místní JPO schopna vyjet v požadovaném počtu a tak v krajích, kde nemají dobré zkušenosti, automaticky zvedají i HZS a třeba i jiné JPO. Nehledě na to, že obec musí ze zákona zřizovat JPO i kdyby jí nezvedla jak je rok dlouhý (má to svá pravidla samozřejmě!). Takže se obávám, že to jestli jednotka jezdí nebo ne, není starost pro řadové členy, neboť JPO si obec jen tak zrušit nemůže-leda, že by se sloučilo více obcí např. Ale souhlasím s vámi v tom, že některé rádoby srdcaře, to může přestat bavit-když si nebudou moct honit triko na facebooku s fotkama ze zásahů apod. a nejezdit na požární turistiku, jak to u mnohých JPO bývá bohužel. Ten koho to baví - ne pro svoje EGO, ale opravdu pro věc, bude dál připraveni vyjet, když "to písknou" i třeba 5x za rok ( jak to bývá u mnoha tzv. "povodňových" pětek - tam je kolikrát více Pánů hasičů než u leckteré II. ). Jsem z Ústeckého kraje a musím říct, že jeden okres by raději ani dobráky nezvedal-katastrofa !! HZS má s nimy strašné zkušenosti a jsou tam často jen pro vodu a nebo aby právě neprskali. A musím říct, že jsme to zažili i my u jednoho "meziokresního" výjezdu-nejsou schopný vyjet bez basy piva, neposlouchají rozkazy, bojí se jezdit s cisternou, tak raději řeknou, že nejednou apod. ! Ale hned okres vedle je spolupráce na takové úrovni, že se nám za tento rok nestalo ani jednou, že by HZS, které to má od nás cca 12 minut jízdy, vyjelo na něco samo, nebo nedej Boha s jednotkou z jiné obce...! Tak kde je pak chyba skutečně? Skutečně není problém v té či oné jednotce, jedna špatná zkušenost a jste namydlený pánové. Operák není debil, jsou to lidi s VŠ a pokud si u některého uděláte "blbé" jméno nějakým problémem, či drzostí a já nevím čím-pak si asi chvilku posedíte na stanici. On vám třeba nic neřekne hned, ale pamatují si, stejně jako velitelé HZS... Ať chcete nebo ne, tak to funguje taky. Jinak máme kolem 85 výjezdů ročně ( a každý rok více...) + k tomu 40x ZOČ ( ostatní činnost mimo akutní výjezd,např.neakutní otevírání bytů, kácení nebezpečných dřevin pro obec apod. ). Kluci sáhněte si každý do svědomí, jsme chlapy a každýmu dělá dobře, když vyjede-kdo říká, že mu to nelechtá ego, tak tomu nejvíc. Ale pořád si stojím za tím, že si nemůžeme nárokovat výjezdy byť na vlastním dvorku. HZSka je to práce, oni tu jsou hlavně od toho a my jsem tu pro ně, jako jejich pravá ruka-mimochodem znám i jednotku, kde chlapík nemá jednu ruku a jezdí....! Takže když HZS chce, tak může fungovat i s jednou rukou, ale samy víme, že mnohdy nemohou a ani nechtějí fungovat bez JSDHO. Tak hlavu vzhůru a pokorné srdce... ;-)
-
Příspěvek od Jan z Jenštejna » 11.12.2015 12:47
-
Příspěvek od Kamil - hasič » 11.12.2015 13:40
Kolegialitu? Aha, takže když existuje jednotka, o které ty víš, že si z hasičiny dělá holubník a dle tvých slov si k výjezdům zřejmě vyjede i s basou piv, aby hasili i svou žízeň, tak jí budeš krýt? Super. Sice jsem odbočil mimo, ale tohle mi hlava nebere. Dobrý způsob myšlení, budu raději někoho krýt, než abych byl za to popotahovanej. Tak třeba stejným stylem, jako ty, k tomu přistupují i ti, co tu nechtějí jmenovat jednotky. Doufám, že jsi mne taky pochopil.Jan z Jenštejna píše:Já měl ale na mysli (a věřím, že většina mě pochopila ), že když si někdo stěžuje za svou jednotku, tak proč alespoň nenapíše kraj. To že nejmenuji jednotky, které by neměly ani existovat, k tomu by se dalo říct jen to, že se jedná o jistou kolegialitu. Což mnohým může být cizí. Tak doufám, že teď jsi mě už pochopil i ty :-)? Dával jsem to jen za příklad a navíc každému došlo, že se stále bavíme o Ústeckém kraji, takže to co jsem napsal jsem dodržel.
-
Příspěvek od Jan z Jenštejna » 11.12.2015 14:32
-
Příspěvek od hasickarel » 11.12.2015 17:24
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od vašák mirek » 11.12.2015 19:35
-
Příspěvek od Michal Babrak » 12.12.2015 01:39
U mně má každy bod a naprostý souhlas. A souhlasím i s experimentem na lidech s JPO I-V, svašák mirek píše:Jan z Jenštejna má u mě bod ... hlášení jednotky zpět do výjezdu.
operátorkami aj KOPISem, se spoustou zmatků a vím, že to ještě hodne dlouho potrva.
Nedivím se, že mně nezvedají. Nechápu věci, který jsou nám cizí.
Ale to jen tak na okraj diskuse o ničem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od vašák mirek » 12.12.2015 14:12
-
Příspěvek od Michal Babrak » 12.12.2015 15:21
Záchrana osob má přednost před záchranou majetku.vašák mirek píše:Ano tato diskuse je o ničem.,,, Tady to za něj nikdo nevyřeší.
Důležité jsou životy a zdraví osob !!! Ne majetek, ten se dá nahradit !
Snažte se pomoci těm, kteří si pomoci nemohou (staří lidé, děti, imobilní osoby, ...
-
Příspěvek od BFire » 12.12.2015 21:39
-
Re:
Příspěvek od Michal Babrak » 13.12.2015 02:26
Aj BFire má bod a naprostý souhlas.BFire píše:Zdravím, pracuju jako operák na KOPIS........Toť můj názor.
Tak je v CZ, ale jak je v AT, FI, CH, DE, PL......... ???
Kdo záchrani osoby a zvířata, hlavne starce, děti, imobilní osoby pri .............
-
Příspěvek od Samik » 13.12.2015 11:41
-
Re:
Příspěvek od Michal Babrak » 14.12.2015 02:57
Samik má bod a naprostý souhlas.Samik píše:Problém může být i to že velitel auto přihlásí ale operák ho do výjezdu nezařadí. A jasně že potom jednotka není někam vyslána. Na školení velitelů nám řekli že se to výjiměčné stává a že si je potřeba to hlídat. Naštěstí tyto starosti od příštího roku zmizí. Jak se spustí pro všechny Port All nebo jak se to jmenuje .
Naštěstí tyto starosti od příštího roku zmizí jako tsunami v All Port_u.
-
Re:
Příspěvek od Vládík » 14.12.2015 06:00
S tímto souhlasím!BFire píše:Zdravím, pracuju jako operák na KOPIS, nehodlám tady obhajovat operační, protože se to neliší jen kraj od kraje, ale operák od operáka. Výjezdy se snažím posílat, tak abych si je mohl sám před sebou obhájit (jsem i členem JPO III, takže s posíláním dobráků určitě nemám problém.) Nesnáším argument "máme málo výjezdů". V práci nemám být fabrika na čárky, ale mám zajistit, aby bylo na místě dostatek sil a prostředků v co nejkratším čase. Posílám jednotky tak, abych si své rozhodnutí mohl obhájit před sebou, vedením a ve finále nemám problém si svoje rozhodnutí obhájit i před velitelem JPO, který si stěžuje. Teď si tady asi namíchnu spoustu lidí, ale třeba na JPO III se v dopoledních hodinách nelze 100% spoléhat (beru to obecně, i ze zkušeností s členstvím v takové jednotce). Takže pokud na strom apod. mám v rozumném dosahu profíky, pošlu dopoledne radši je. Každopádně jsem toho názoru, že místní jednotka by na události na svém katastru měla vyjíždět. Toť můj názor.
Osobně, u naší jednotky se až někdy divím, že nám vyhlásí poplach .... jsme JPO V, ale jde vidět, že u KOPISU ví, že s náma není problém a pokud se něco přihodí v obci, tak nás vyšlou a nikdy se nestalo, že bychom nevyjeli. Než k nám přijedou profíci, tak to někdy trvá 10-15 minut a ta doba je sakra dlouhá, když se něco stane. Naštěstí všichni v jednotce si nepotřebují dělat čárky z výjezdů a jsme rádi, když není potřeba naše pomoc občanům. Taky aspoň máme čas na pořízení nové výstroje a zařízení všeobecných věcí kolem výjezdové jednotky.
-
Re: Re:
Příspěvek od Michal Babrak » 14.12.2015 07:40
Vaší jednotce se nevyhlasuje poplach z....., jen oznamuje udalost. JSDH (JPOV) pokud se něco přihodí v obci, tak vyjede. Než k vám přijedou profíci, tak to vždy trvá 10-15 minut a ta doba je sakra dlouhá, když se něco stane.Vládík píše: S tímto souhlasím!
Osobně....... máme čas na pořízení nové výstroje a zařízení všeobecných věcí kolem výjezdové jednotky.
Jste rádi, když není potřeba vaše pomoc občanům a s tímto souhlasím
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky