Kalisz TYTAN HOT 101
Ze života jednotky i sdružení...
Příspěvek od Sobiho » 01.12.2015 13:10
Za prvé je to Polsko, takže to je silný argument a za druhé je určena k "venkovním" zásahům, je to záchranářská přilba. Když jsme kupovali přilby tak jsem zkoušel vše na prodejně a tato mi přišla asi jako lepší stavební přilba. Záleží na použití a využití, ale na hašení do objektů to opravdu ne.
Příspěvek od Sobiho » 01.12.2015 14:10
Pro mne to argument je, protože všechny výrobky z Polska co jsme v práci použily se odebraly do strojního nebe velmi, ale velmi rychle. Nekvalita polských výrobků je pro mne celkově zřejmá (15letá zkušenost ve stavební výrobě), je to pouhá orientace na cenu. Jinak Galleta má oficiálně neomezenou životnost a revize 1x/2roky zdarma, což ti Kalish nenabídne, nebo o tom nevím, takže se nemusíš bát určení životnosti OOPP a ta odpovědnost není na tobě v případě úrazu apod. To byl pro nás taky argument. Téměř srovnatelné bych nepoužil,je to jiný level, ale jak jsem psal záleží na co to používáš a jak často. Rozhodně bych se podíval na jiné značky např. třeba Draeger, Gallet apod. Já chci mít důvěru ve výbavu a vědět, že jsem udělal vše pro bezpečí a ochranu kluků v jednotce, což s Kalishem mít nebudu. Ta věc nemá jen jeden pohled ceny. Záleží na každém co preferuje.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz