No z tvého příspěvku tedy alespoň me vyplývá, že jsi vlastně ženy degradoval na úroveň opic. Nevím jak v USA ale ve Francii ženy jezdí z cisternou a ze záchrankou (tam spadá pod hasiče) ale, že by jinak dělaly nějaké veci u zásahu jsem nikdy neslyšel.Vochy píše:To je zase debata. Na zeny ve vyjezdu mam svuj nazor, nejsem zastancem nazoru zen u vyjezdu a mam pro to sve duvody, ale uz taky neziji v 18. stoleti jako Kamil a nejsem sovinista. Zeny u vyjezdu respektuji. A hlavne nesouhlasim s Kamilovo pristupem, v urcitych ohledech ma pravdu, ale osocovat tady pisatele podpantoflakama a to ze by meli v jednotce dusno neni opravdu nejchytrejsi. A hasicina neni jen hrdinskem vynaseni mimin z horicich baraku, ale je zde i spousta jinych cinnosti a placat pozar pole lopatou dokaze i cvicena opice. V USA maji treba zeny ve vyjezdu. Ve smes se tady da souhlasit se vsema a muj osobni nazor je takovy, ze bych to nechal, tak jak je to ted. A Kamilovi doporucuji najakou navstevu odbornika, ocividne ma problem se zenama.
Zaměstnávání žen jako mokré hasičky na výjezdu?
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: Zaměstnávání žen jako mokré hasičky na výjezdu?
Příspěvek od proste » 12.11.2015 13:44
-
Příspěvek od dyrup » 12.11.2015 19:01
Přileji olej do ohně.
Prosím pokud je ta emancipace tak kolik, že těch žen pracuje v kamenolomu, fárají v dolech nebo dělají zedničinu?
Taky jsem pracoval určitou dobu u policie a z vlastní zkušenosti musím říct, že ženy do ozbrojených složek nepatří!
Ženská dělala v kolektivu peklo. Nedokáži si představit s ní sloužit 24h. Ale třeba by si někteří mohli krátit chvíle na stanici. ;) To by bylo rozvodů.
Jinak zpět ke službě u policie. Člověk se při zákroku nemohl pořádně soustředit a stále musel kontrolovat co kolegyně dělá a musel na ní dávat pozor, protože v 99% případech byl velitel hlídky a případný průser by odnesl.
Je toho spousta, od úlev při výcvicích, přes kladení nižších fyzických nároků až po osobní potřeby např. při demonstracích.
Pokud chce někdo tvrdit, že u policie pracují ženy tak ať napíše kolik těch žen pracuje u zásahovky, protože výjezd u HZS má právě největší pravděpodobnost s tímto útvarem. Při zásahu se musím 100% na toho druhéhospolehnout a né, aby jsem jsem kontroloval zda to kolegyně dělá správně.
U policie ženy musí pracovat z jednoduchého důvodu a tím je osobní prohlídka. Osobní prohlídku musí provádět osoba stejného pohlaví!!!
Zde je staré forum žen u armády:
http://www.specnaz.cz/forum/viewtopic.php?t=897
Toto je jen a pouze můj osobní názor. Nevím kolik zkušeností mají ti co obhajují ženy u výjezdu HZS v ozbrojených složkách.
A jak tu někdo zaznělo přirovnávat, že v politice, ženy dříve nebyly a dnes jsou snad nemůže myslet vážně.
Za případné překlepy se omlouvám.
Prosím pokud je ta emancipace tak kolik, že těch žen pracuje v kamenolomu, fárají v dolech nebo dělají zedničinu?
Taky jsem pracoval určitou dobu u policie a z vlastní zkušenosti musím říct, že ženy do ozbrojených složek nepatří!
Ženská dělala v kolektivu peklo. Nedokáži si představit s ní sloužit 24h. Ale třeba by si někteří mohli krátit chvíle na stanici. ;) To by bylo rozvodů.
Jinak zpět ke službě u policie. Člověk se při zákroku nemohl pořádně soustředit a stále musel kontrolovat co kolegyně dělá a musel na ní dávat pozor, protože v 99% případech byl velitel hlídky a případný průser by odnesl.
Je toho spousta, od úlev při výcvicích, přes kladení nižších fyzických nároků až po osobní potřeby např. při demonstracích.
Pokud chce někdo tvrdit, že u policie pracují ženy tak ať napíše kolik těch žen pracuje u zásahovky, protože výjezd u HZS má právě největší pravděpodobnost s tímto útvarem. Při zásahu se musím 100% na toho druhéhospolehnout a né, aby jsem jsem kontroloval zda to kolegyně dělá správně.
U policie ženy musí pracovat z jednoduchého důvodu a tím je osobní prohlídka. Osobní prohlídku musí provádět osoba stejného pohlaví!!!
Zde je staré forum žen u armády:
http://www.specnaz.cz/forum/viewtopic.php?t=897
Toto je jen a pouze můj osobní názor. Nevím kolik zkušeností mají ti co obhajují ženy u výjezdu HZS v ozbrojených složkách.
A jak tu někdo zaznělo přirovnávat, že v politice, ženy dříve nebyly a dnes jsou snad nemůže myslet vážně.
Za případné překlepy se omlouvám.
-
Příspěvek od franky » 15.11.2015 14:34
Ženám jsou zakáznané činnosti ohrožující reprodukční činnost (práce s chemii, s motorovou pilou a tak),pak jsou také určené nějaké hmotnostní limitÿ,které mohou přenášet.To je tak vše. Jinak si myslím,že mohou profesi vykonávat
- Michal Nováček
Příspěvek od Michal Nováček » 15.11.2015 19:33
O tom to právě všechno je. Když se domů nevrátí muž, je to smutné. Kdyby se nevrátila žena, je to tragédie!!!
:-D
:-D
-
Příspěvek od Kamil - hasič » 15.11.2015 21:02
A k čemu mi je takto "omezená" ženská platná u zásahu?franky píše:Ženám jsou zakáznané činnosti ohrožující reprodukční činnost (práce s chemii, s motorovou pilou a tak),pak jsou také určené nějaké hmotnostní limitÿ,které mohou přenášet.To je tak vše. Jinak si myslím,že mohou profesi vykonávat
-
Příspěvek od Michael Richter » 16.11.2015 00:19
A kolik máš v jednotce obsluhovatelů mřp? Všichni členové to asi nebudou.Kamil - hasič píše:A k čemu mi je takto "omezená" ženská platná u zásahu?franky píše:Ženám jsou zakáznané činnosti ohrožující reprodukční činnost (práce s chemii, s motorovou pilou a tak),pak jsou také určené nějaké hmotnostní limitÿ,které mohou přenášet.To je tak vše. Jinak si myslím,že mohou profesi vykonávat
Při manipulaci s chemii mají i chlapy dostatečnou ochranu, navíc málokterá dobrovolná jednotka se k zásahům s chemii dostane. To jen k otázce, k čemu zrovna Tobě je ´´omezená´´ ženská u zásahu.
-
Příspěvek od dyrup » 16.11.2015 01:20
Ale pokud jsem se dobře díval tak zde se řeší práce ve výjezdu u HZS.Michael Richter píše:A kolik máš v jednotce obsluhovatelů mřp? Všichni členové to asi nebudou.Kamil - hasič píše:A k čemu mi je takto "omezená" ženská platná u zásahu?franky píše:Ženám jsou zakáznané činnosti ohrožující reprodukční činnost (práce s chemii, s motorovou pilou a tak),pak jsou také určené nějaké hmotnostní limitÿ,které mohou přenášet.To je tak vše. Jinak si myslím,že mohou profesi vykonávat
Při manipulaci s chemii mají i chlapy dostatečnou ochranu, navíc málokterá dobrovolná jednotka se k zásahům s chemii dostane. To jen k otázce, k čemu zrovna Tobě je ´´omezená´´ ženská u zásahu.
-
Příspěvek od Michael Richter » 16.11.2015 05:45
Z nadpisu bych to taky předpokládal, ve vlaknu se to však překrývá a reagoval jsem přímo na Kamilovu otázku.
-
-
Příspěvek od hasic-zachranar » 21.11.2015 11:22
Ženy u SDH ? Proč ne ? Kde jinde v zahraničí už to léta funguje jen ČR je opět jakožto ve všem pozadu. Vždyť Ty naše báby jsou stejně prdlí jako my. Dopřejte jim taky trochu adrenalinu. Myslíte, že je baví jen po vás uklízet hasičárnu a po požáru a nebo při povodních vám sušit oblečení a vařit polévku a čaj ??? Vždyť u zásahu nemusí hned přenášet PS 12 - kolikrát postačí lékárničku, proudnici a tu jednu hadici taky unesou, žebříky - (jeden díl) hliník - 5 kg - zase z nich nedělejte pápěří.... I kdyby ji použít jako ukazatele směru na křižovatce přijíždějícím zásahovým vozidlům. Ruku na srdce pánové - každá ruka u výjezdu je dobrá a svým způsobem se chcete taky před těmi holkami "blejzknout" jak jste akční a tohle je jeden ze způsobů....ale zase to nepřehánějte :-D
Mimochodem příští rok příjmáme do výjezdového družstva 2 ženy a pak tady někdo může něco kecat - dokavaď se to nezkusí, tak nemudruj....
JEN PRO ZASMÁNÍ : Jediný problém co bych řešil - kdo si může dovolit vyhradit dámskou šatnu ? :-) Aby nebylo mužstvo hned při oblékání v rozpacích a nezapomněli na to jak se chovat při jízdě k zásahu a při zásahu samotným :-D Krásný den přeji.
Mimochodem příští rok příjmáme do výjezdového družstva 2 ženy a pak tady někdo může něco kecat - dokavaď se to nezkusí, tak nemudruj....
JEN PRO ZASMÁNÍ : Jediný problém co bych řešil - kdo si může dovolit vyhradit dámskou šatnu ? :-) Aby nebylo mužstvo hned při oblékání v rozpacích a nezapomněli na to jak se chovat při jízdě k zásahu a při zásahu samotným :-D Krásný den přeji.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky