Zaměstnávání žen jako mokré hasičky na výjezdu?
-
Příspěvek od Michal » 12.05.2008 15:22
To je pravda, to nepopírám ,ale pořád si myslím, že u holky-mámy, je to přece jen jiné, když má doma např. nemocnýho prcka a je 24hod ve službě. Neber to tak, že mám něco proti holkám, nebo že bych to kategoricky odmítal,jak říkám, vidím v tom i spoustu kladnýho a příjemnýho
-
Příspěvek od Hanka Fejlová » 12.05.2008 15:23
Už si nepamatuji, kdo to psal, ale pokud jde o přestavbu stanice kvůli samostatným ložnicím,wc,sprchám apod., tak si myslím, že by se to ani přestavovat nemuselo, tedy alepoň kvůli mně ne. Teď se k zásahu taky převlíkám s ostatními chlapi v jedné šatně, kde je jeden záchod a jedna sprcha. Vždycky se to dá nějak dohodnout, i kdybych jim to měla dát třeba písemně, aby i oni byli za vodou. Teď u nás hořel seník, jeli jsme ve třech a byli jsme tam první. Strojník u tatry, velitel velel a já hasila sama do příjezdu ostatních jednotek. Sice to bylo pár minut, ale i ty jsou někdy rozhodující.
Škoda, že někteří chlapi jsou natolik ješitní, že by vedle sebe ženskou nesnesli. Kvůli tomu, že nemůžu k profíkům, se hlásím k PČR, snad to jednou změní a já budu moci přejít.
Jinak myslím, že je zbytečné řešit to, kolik toho žena unese, co zvládne a co ne, protože v tomhle není, až na pohlaví, mezi ženami a muži velký rozdíl. Každý člověk je jedinečný, některé ženy chytré, schopné, silné a nenahraditelné, někteří muži hloupí, neschopní, ne moc silní a velmi dobře nahraditelní......
-
Příspěvek od Kůďa » 05.11.2015 12:42
Podle změny zákonů, pokud s tím ta dotyčná souhlasí, tak nemusí mít zvlášť šatnu, sprchu i WC. To má Hanka pravdu. Je to jenom o dohodě mezi tou dotyčnou, vedoucím a ostatními. Horší je to, když se staví nová budova a řekne se projektantovi, že tam bude tolik a tolik ženských, pak nad tímto špekuluje a navrhuje sociální zázemí i pro ženy. Máme to v nedávné době za sebou.
-
Příspěvek od Pavel Budiš » 05.11.2015 20:12
-
Příspěvek od Kamil - hasič » 06.11.2015 10:32
-
Re:
Příspěvek od Ivo » 06.11.2015 13:58
Pokud jsou na polohování dvě sestry tak můžou být rády .......Pavel Budiš píše:Ženy na výjezdy u jednotek SDH určitě. Přece jen když jde občas o nějakou psychosociální pomoc, tak ta žena dokáže líp navázat kontakt. Sám to vidím i na ZZS a na ZZS nebo n nemocnici se neřeší práce s břemenem. Pacient je taky břemeno a když musí holky polohovat pacienty, kteří mají například 100 kg a jsou jen dvě. Jediné co mi příjde jako problém je to,že většina nás chlapů se bude předvádět, že on je ten alfa samec, ale to si musí pak každý na výjezdu porovnat v hlavě sám. Třeba tohle naše mužské chování před ženou je důvod proč třeba kluci z HS nechtějí ženský. Hlavní problém je v našem egu chlapů. Sám to přiznám,že kdyby mě ženská strčila do kapsy v něčem, tak to budu překousávat delší dobu než když to bude kolega.
Mimochodem - pacient NENÍ považován za břemeno.
To potvrdí každá zdravotní sestra.
-
-
Příspěvek od proste » 07.11.2015 21:25
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 08.11.2015 07:26
-
Příspěvek od Lukáš -X- » 08.11.2015 11:30
tady se často argumentuje tím, co žena nezvládne. Když se podívám po jednotkách, tak spoustě hasičů je přes padesát, jiní mají nadváhu, někteří zase "podváhu" :-) A já viděl ženy, co strčí na TFA do kapsy půlku těchto kluků z jednotek. A to mluvím o těch, kteří si na TFA vůbec troufnou.
Přiznejme si, že fyzická příprava je u velké části jednotek tristní. Tedy argument, že žena neuzvedne Holmatro fakt neberu ... A i kdyby, nemusí mít v ruce rozpínák, může ve vsoukat do auta, nasadit límec atd. Jsou tak jako v domácnosti použitelné universálně :-)
-
Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 08.11.2015 16:37
Kdy tu dotyční nepsali omáčky, ale jasně napsali NE, je tu sedm. Neprocházel jsem další diskuze. Drobotinku s Holmatrem si představovat budu, protože když taková k vám přijde, ty, jako zastánce žen, bys jí určitě neřekl ne, jak tak vidím. Takže beru všechny ženy bez rozdílu věku, síly, apod. Jak poznáš, že an to fyzicky má? Ty s nimi děláš nějaký vstupní testy? Seš takovej kápo, jakýho tu ze sebe děláš, že bys jí byl schopen říct ne? Mě tak nepřijdeš, spíš naopak. Mám pocit, že tvoje polovička je taky u hasičů a tak tě má tak trošku pod pantoflem. Vždy budu vycházet z toho, proč nejsou ženy ve výjezdu u HZS. Nějaký důvod to má a rozhodně to nebude tím nesmyslem, kterým se tu prezentují, jako rozdělení sprch, sociální uspořádání, atd. Přál bych si, aby to samé platilo u JSDH. Nedávno jsem se bavil s kolegou, že mají v JSDH ženskou a nechtěj tu napsat, jak jí pojmenoval. Je to jen o problémech, o ničem jiném. Chápu, že tvoje mladá zdejší diskuze čte, tak si nemůžeš dovolit nic nežádaného napsat, tak už to raději nekomentuj. Nemám rád podpantofláky.Hynek Obroučka píše:Kamil-hasič: Ujišťuji tě, že ses připojil nikoli k většině, ale k menšině. Drobotinku s Holmatrem si nepředstavuj, důležité jsou fyzické schopnosti a dispozice, drobotinky by bral na výjezd jako maníka asi jenom blázen. Pokud na to ta ženská fyzicky má, pak nemůže mít problém, přestavuj si co chceš. Je obrovské možství žen, které zvládnouá práci s jakýmkoli nářadím, bez úlev. Naopak znám spoustu hasičů na výjezdu zejména u JSDH, kteří tu práci se spoustou nářadí naprosto nezvládnou. Takže asi tak. Jenže to ve své šovinistické zaslepenosti prostě nemůžeš vidět.
-
Re: Zaměstnávání žen jako mokré hasičky na výjezdu?
Příspěvek od TomasK » 08.11.2015 17:12
Jinak do jednotky se nehrne každá, ale ty které jsou si jisté, že to zvládnou stejně jako ty.
-
Příspěvek od Kamil - hasič » 08.11.2015 17:22
Čekal jsem, kdo s tímto přijde, ale my ženy v jednotce nemáme, protože na tuto problematiku zastáváme jednotný názor. Takže ne, tvoje domněnka je zcela mylná. Nikdo mne neponížil, jen jsem tu vyjádřil svůj názor, ať už si to každý přebere jak chce.TomasK píše:Když to vezmu z druhé strany Kamile, tak to vypadá, že tě nějaká ženská při něčem pěkně ponížila a ty to nemůžeš skousnout. Proto ten postoj.
Jinak do jednotky se nehrne každá, ale ty které jsou si jisté, že to zvládnou stejně jako ty.
-
Příspěvek od Michal Rambousek » 08.11.2015 17:47
Vypadá to,že vstupní testy děláš vždy ty-a pouze s chlapci... :-) To bych je chtěl vidět.... :-)
S Holmatrem se u nás v jednotce zpotí po pár minutách skoro každý hasič - mámě CORE sadu druhou nejtěžší... A to rozhodně nemáme hasiče žádné střízlíky.A nemusí to být ani holka.
Jako velitel musíš přemýšlet kdo na co má a nemá a né na všechno posílat bezhlavě kohokoliv.Od toho jsi velitel.Ale tato diskuze už to proběhla x krát.
Zajímavé,že lidé jednoho názoru se podepíšou pod svým jménem a druhého jsou většinou nicky xxx... :-) To taky o něčem vypovídá.
A když nemám argumenty,tak nastupůjí urážky... To mě už ale celkem nepřekvapilo...
Podpantoflák nejsem a holku do jednotky jsem po 15letech vzal a nelitujeme.
Pokud chceš,můžeš se zastavit a porovnat se s ní.Jak fyzicky,tak vědomostně.Jen aby jsi to potom rozdýchal.... :-)
-
Příspěvek od Kamil - hasič » 08.11.2015 18:06
Diskutuji jen k tématům, takže nevidím spojitost sem do diskuze tahat něco, co je mimo.TomasK píše:Nemyslel jsem v jednotce, ale mimo..
-
Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 08.11.2015 18:10
Další zastánce žen, v pohodě, společnou řeč nenajdeme. Mysli si o mne co chceš, vyjádřil jsem svůj názor a je zcela logické, že ti, kteří v jednotce holky mají, nebudou se mnou souhlasit. To byste pak dostali pěkně vynadáno :) A pokud tě tak štve, že jsou ženy u hasičů opomíjeny a zaslouží si, aby mohly být i u HZS, musíš svá slova směřovat jinam, ale jak asi víš, neuspěješ. Důvod si jistě odvodíš.Michal Rambousek píše:Ta Tvá věta Kamile mě stačila :Takže beru všechny ženy bez rozdílu věku, síly, apod. :-)
Vypadá to,že vstupní testy děláš vždy ty-a pouze s chlapci... :-) To bych je chtěl vidět.... :-)
S Holmatrem se u nás v jednotce zpotí po pár minutách skoro každý hasič - mámě CORE sadu druhou nejtěžší... A to rozhodně nemáme hasiče žádné střízlíky.A nemusí to být ani holka.
Jako velitel musíš přemýšlet kdo na co má a nemá a né na všechno posílat bezhlavě kohokoliv.Od toho jsi velitel.Ale tato diskuze už to proběhla x krát.
Zajímavé,že lidé jednoho názoru se podepíšou pod svým jménem a druhého jsou většinou nicky xxx... :-) To taky o něčem vypovídá.
A když nemám argumenty,tak nastupůjí urážky... To mě už ale celkem nepřekvapilo...
Podpantoflák nejsem a holku do jednotky jsem po 15letech vzal a nelitujeme.
Pokud chceš,můžeš se zastavit a porovnat se s ní.Jak fyzicky,tak vědomostně.Jen aby jsi to potom rozdýchal.... :-)
-
Příspěvek od Michal Rambousek » 08.11.2015 19:29
A od koho bych jako měl dostat vynadáno???? To jsem nepochopil :-)
-
Příspěvek od veronika vítková » 08.11.2015 19:52
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz