Asociace velitelů JSDH
-
Příspěvek od Michal Hylas » 25.10.2015 15:27
čekal jsem na specifikování, které příspěvky jsou za hranou. Sapeur je jasný, ani já nefandím osočování a urážení.
Co se týká produktu komory, tak jak jsem psal, nechám to zatím na více lidech. Teď v listopadu budeme mít další školení v Nbk na stanici HZS, zkusím to tam nadnést jak je to s odpovedností za škody a jaké je řešení.
-
Re:
Příspěvek od Dobrák » 25.10.2015 17:46
Je to produkt poisťovne a nie komory. Ak je to projekt komory, tak to nie je vec HZS. Poistenie zodpovednosti za spôsobenú škodu je napríklad pripoistením v prípade poistky nehnuteľnosti, vozidla, domácnosti....... Môže ísť aj o poistenie za škodu spôsobenú zamestnávateľovi - zdriaďovateľovi JPO. Každý hasič z povolania toto poistenie má, veď skús prevrátiť CAS.Michal Hylas píše:......Co se týká produktu komory, tak jak jsem psal,..................v Nbk na stanici HZS, zkusím to tam nadnést jak je to s odpovedností za škody a jaké je řešení.
-
Příspěvek od Sobiho » 25.10.2015 19:38
dodnes nevíme kdo je členem a koho zastupují.
A k pojištění, s tím nemám vůbec problém, to je jiná věc. Ono jde hlavně o to jak nabídka zazněla.
Když mi přijde nabídka od pojišťovny, že nabízí produkt určený pro hasiče a přijde mi to na e-mail jednotky, tak proč ne, je to komerční nabídka, pročtu vyhodnotím a třeba využiji. Nedávno mi přišla nabídky na boty od výrobce a to je v pořádku. Problém, ale nastane, když se Vám někdo začne prezentovat jako "komora" s "republikovou" působností která někoho "zastupuje" a používá "obecné fráze" a na konci je nabídka pojištění. Je to obdoba výletu s obědem, kde pak zjistíte, že jste na prodejní předváděčce vysavačů.
Nejde o pojištění, jde o to okolo. Pokud tvrdí, že jsou členy SH ČMS a tím se prsí a přitom SH ČMS to popírá a distancuje se od nich, tak je to podle mne lež, nebo minimálně nepravda. Pokud tvrdí, že někoho zastupují a zároveň nesdělí koho, tak tady není něco v pořádku. A takového partnera pro cokoliv ať pro obchod, pojištění či jiné služby si nedokážu představit, jak v hasičině, tak i v pracovním či soukromém životě.
A pokud Vás zaujalo pojištění, není nic lehčího, než to poptat na přímo u Slavie a nemusí to jít přes prostředníka. I on to dělá pro peníze. A tady můžeme být i už u byznysmodelu "komory".
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 25.10.2015 20:19
Přesný a výstižný. Taky to vidím stejně.Sobiho píše:Rád bych se vrátil k problému,
dodnes nevíme kdo je členem a koho zastupují.
A k pojištění, s tím nemám vůbec problém, to je jiná věc. Ono jde hlavně o to jak nabídka zazněla.
Když mi přijde nabídka od pojišťovny, že nabízí produkt určený pro hasiče a přijde mi to na e-mail jednotky, tak proč ne, je to komerční nabídka, pročtu vyhodnotím a třeba využiji. Nedávno mi přišla nabídky na boty od výrobce a to je v pořádku. Problém, ale nastane, když se Vám někdo začne prezentovat jako "komora" s "republikovou" působností která někoho "zastupuje" a používá "obecné fráze" a na konci je nabídka pojištění. Je to obdoba výletu s obědem, kde pak zjistíte, že jste na prodejní předváděčce vysavačů.
Nejde o pojištění, jde o to okolo. Pokud tvrdí, že jsou členy SH ČMS a tím se prsí a přitom SH ČMS to popírá a distancuje se od nich, tak je to podle mne lež, nebo minimálně nepravda. Pokud tvrdí, že někoho zastupují a zároveň nesdělí koho, tak tady není něco v pořádku. A takového partnera pro cokoliv ať pro obchod, pojištění či jiné služby si nedokážu představit, jak v hasičině, tak i v pracovním či soukromém životě.
A pokud Vás zaujalo pojištění, není nic lehčího, než to poptat na přímo u Slavie a nemusí to jít přes prostředníka. I on to dělá pro peníze. A tady můžeme být i už u byznysmodelu "komory".
-
Příspěvek od Michal Hylas » 25.10.2015 20:27
U toho pojištění bych řekl, že pokud tam půjdu a poptám pojistku na 18 členů jednotky dostanu jiné podmínky než je hromadný produkt, který komora nabízí. To ja na zvážení každého velitele / starosty obce.
-
Příspěvek od duplesice » 25.10.2015 20:40
- Oves
Re:
Příspěvek od Oves » 25.10.2015 20:53
Ján Chlebo píše:Dobrý den,
nevím na jakou reakci čekáte. Naopak já čekám na reakci uživatele profilu Sapeur. Tomu jsem i poslal e-mail, ale najednou se odmlčel, pokud se má zodpovídat za svá tvrzení. Ale jinak váš příspěvek je konstruktivní, jako jeden z mála. Myslím si, že by bylo dobré se bavit o důležitých tématech věcně a zbytečně se neurážet. Pojištění není klasickým pojištěním, ale jsou tam úpravy ve smyslu činnosti jednotek. Například uvedu jednu úpravu z mnohých. Podívejte do výluk klasických pojištění a pojišťoven. A zjistíte, že tam mají výluky v případě porušení právních předpisů. V této pojistné smlouvě se tato výluka nevztahuje na porušení těchto předpisů, které nastalo v souvislosti s operačním řízením podle § 70 zák. č. 133/1985 Sb. o požární ochraně. Jsou tam i další "vychytávky", na které jistě přijdete. Ale pojištění není hlavním tématem, to je jen návrh řešení do celkové mozaiky. Další důležitá témata jsou otevřena na stránkách komory http://www.komoravelitelu.cz včetně odůvodnění. Nesdílím zde některé názory, které nejsou věcné a snaží se věci zlehčovat. Dnes je situace taková, že od roku 2014 platí nový občanský zákoník a odpovědnost za újmu je tam docela zásadně změněna. Odškodňování takové újmy je zásadně zvýšeno a rozšířili se i případy, kdy je viník povinen hradit takovou újmu. Doporučuji se s tím seznámit a pak o tom na tomto fóru diskutovat. Bohužel se tato zásadní změna dotýká i jednotek SDH a jejích zřizovatelů. Proto má Komora vypracovaný nový vzor smlouvy mezi členem a zřizovatelem a mezi zřizovatelem a spolkem na úseku požární ochrany, ve kterých je zohledněn tento nový občanský zákoník a je zde upravena pozice smluvních stran a hlavně je zde posílena ochrana člena jednotky, potažmo jejího velitele. Vzorové dohody o členství jsou již nedostatečné. Jako velitel jednotky jsem předložil obci tuto měnu, která bude přijata tak, abychom měli uzavřené nové smlouvy k 1.1.2016.
Akorát abych se na ten koncept nové dohody člena JSDH s obcí mohl podívat musím být minimálně na webu Komory registrován, a to opět jde podle mě proti základní myšlence asociace velitelů, která zde má být nebo měla být pro všechny JPO, bez výjimek a podmínek, v podobě registrace na webu, osobně u asociace vidím jako jeden že základních kamenů informační podporu, něco jako má ČAHD a jejich metodiky.
Re:
Příspěvek od Sobiho » 25.10.2015 21:05
Ne vždy toto je pravda. Tedy nepracuji v pojišťovnictví, ale trocha toho "obchodu" také udělám a mám i jisté "cenotvorné práva" v rámci firmy. Právě pro menšího zákazníka, individuálně můžeš dát lepší než standardní cenu, určenou pro dlouhodobý nebo střednědobý pro trh. Za prvé to není takové finanční riziko, neboť se nemusíš toliko jistit a nepokazíš si standardní ceny. Je to jako s telefonním tarifem, standardně mají ceny, a pak ceny v akci no ale když tam zajdeš tak skoro vždy získáš lepší cenu. Záleží na byznysmodelu. Neříkám, že to platí vždy a všude, ale předem bych tu variantu nezavrhoval.Michal Hylas píše:Ano, i já čekám na to abych se dozvěděl kdo je za komorou velitelů.
U toho pojištění bych řekl, že pokud tam půjdu a poptám pojistku na 18 členů jednotky dostanu jiné podmínky než je hromadný produkt, který komora nabízí. To ja na zvážení každého velitele / starosty obce.
-
-
Příspěvek od Polacsek Apolen » 25.10.2015 22:10
Normálně to nedělám, ale do diskuzí na tomto portálu se necpu.
Po hodně dlouhé době jsem se rozhodl pár slov v rozporo s jazykem českým napsat.
Prvně obecně ke komoře ,rozjeli jsme se do Přibyslavi s Filipem na oslovení Tadeáše ,který vyslovil myšlenku a potřebu něco udělat pro jednotky obcí.Sešlo se tam pár kolegů velitelů cca 12 kousku. Diskutovalo se a závěr byl že se pokusíme něco s tím udělat. Proběhlo několik sezení a teď to přijde. Na mou žádost sem kolegům doporučil ať vezmeme do přípravné skupiny Vlastu Malinu a Jana Chleba. Podotýká že ani jeden mne neoslovil první ,ale já je .
Sešli jsme se ještě několikrát a provedli založení komory . to se nám nepodařilo pro pár procesních chyb.Doba se táhla a výsledek žádný. Zájem ze strany SH ČMS rostl a v jejich kuloárech se rozvíjeli diskuze a bojová opatření ,která mimochodem pokračují a chudáci představitelé se museli s tímto zabývat až v Přibyslavi 24.10. 2015.
Proto se kluci ze SPlzně rozhodli založit komoru ,né pro sebe a dle různých prohlášení ukrást nápad . Ale jen proto aby se náhodou někdo název nezaregistroval s jiným subjektem .
Názor na to jak to kluci udělali se různí a každý s přípravný skupinky má na to právo .
Dneska je komora založena nikoho nepřesvědčuje , ale jen oslovuje a nabízí pouze první produkt ,každý Velitel jednotky dobrovolně zváží zda je to pro jeho lidi vhodné či nikoliv.
A dále má možnost vstoupit do komory dobrovolně nikdo ho nebude nutit ani oslovovat se vstupem . Ze strany komory šlo jen dle mého názoru o oslovení a uvedení v život.
Sám sem se již v Přibyslavi rozhodl že chci komoru a pokud bude že vstůpim a vstůpil.
Dle stanov je jasné a patrné jak komora bude fungovat a že nikdo není jmenován na do smrti .
Osobně jsem proti aktivitám ,které vyvíjí SH ČMS dle jejich vyjádření pro jednotky obcí. Pouze se zaštiťují naší prací a nemají k tomu žádný mandát . Vyvádějí peníze z krajů pro svoji činnost a prohlašují jak jsou za potřebí. Na jednotky se kašle ,peněz se nedostává a sdružení je na vlně aspoň tedy tady u nás na Ústecku.
Můj názor je že vznikající komora po první sněmu prokáže kolik je velitelů kteří to s činností jednotek myslí vážně a i kdyby se sešlo jen 10 velitelů ta je to větší mandát k jednání než to co provádí SH ČMS .
Za 12 let co jsem velitelem jednotky mne nikdo s SH ČMS neoslovil a ani nepomohl.
Jen na předání státní dotace na CAS Nám Pan Rychtr řekl ať jsme pokorní a vděční HZS za dotaci a Starostové obcí a měst ať nepodléhají velitelům jednotek v přehnaných požadavcích při pořizování nové techniky. Jak to bylo působivé a trapné
Tímto jsem měl tu potřebu se zde vyjádřit a prezentovat tu svůj názor jako ostatní diskutující.
A nebojím se za svůj názor podepsat .
S pozdravem
Velitel JSDH Kadaň
Martin Polacsek Apolen
-
Re:
Příspěvek od Dobrák » 26.10.2015 04:40
Bratia, pre Vás som cudzincom a mal by som byť ticho. Správate sa ku mne horšie, ako som dúfal.Polacsek Apolen píše:...............................
Prvně obecně ke komoře, rozjeli jsme se do Přibyslavi s Filipem na oslovení Tadeáše, který vyslovil myšlenku a potřebu něco udělat pro jednotky obcí. Sešlo se tam pár kolegů velitelů cca 12 kousku. Diskutovalo se a závěr byl že se pokusíme něco s tím udělat. Proběhlo několik sezení a teď to přijde. Na mou žádost sem kolegům doporučil ať vezmeme do přípravné skupiny Vlastu Malinu a Jana Chleba. Podotýkám, že ani jeden mne neoslovil první , ale já je.
Sešli jsme se několikrát a provedli založení komory .... to se nám nepodařilo pro pár procesních chyb. Doba se táhla a výsledek žádný. Zájem ze strany SH ČMS rostl a v jejich kuloárech se rozvíjeli diskuze a bojová opatření..... a chudáci představitelé se museli s tímto zabývat až v Přibyslavi 24.10. 2015.
Proto se kluci ze z Plzně rozhodli založit komoru..............Osobně jsem proti aktivitám, které vyvíjí SH ČMS dle jejich vyjádření pro jednotky obcí.
A nebojím se za svůj názor podepsat .
S pozdravem
Velitel JSDH Kadaň
Martin Polacsek Apolen
Nemôžete bojovať proti Vášmu otcovi SH ČMS po boku nevlastného otca HZS, ktorý splodil invalida JPO a jeho syna JPO V. Vy máte krv dobrú (dedovu) a nemusíte sa schovávať v komore ako nevďačný vnuk z Plzne. Či ste už zabudli na svojho pradeda (ZHJ Čiech a Moravy) a jeho odkaz ?
Ste jednotka SDH, jeho pravnuk.
Na škodu, ktorú spôsobujete, neexistuje poistenie. Zodpovednosť za spôsobenú škodu je vždy individuálna, nikdy nie kolektívna.
Kto za to všetko ponesie zodpovednosť - Vy (kolektív) alebo ja (slovenský debil) ?
Ani ja sa nebojím povedať svoj názor
Váš mladší brat, verný svojmu poslaniu viac ako 50, ale menej ako 60 rokov.
-
Příspěvek od Frantíšek Klandr » 26.10.2015 07:13
1) Kdy byla ustavena komora.
2) Kolik členů bylo na ustavující schůzi.
3) Kdo byl zvolen do jednatelských funkcí presidenta a vícepresidenta
4) Kolik má komora v tuto chvíli členů.
Děkuji mne osobně to zajímá taky , nehledejte v tom něco špatného .
-
Re:
Příspěvek od Dobrák » 26.10.2015 07:41
Veď on predsa odpovedal !!!Frantíšek Klandr píše:Polacsek Apolen máš pravdu s tím SH ČMS , ..............
Děkuji mne osobně to zajímá taky, nehledejte v tom něco špatného .
Treba sa opýtať na procesné chyby. Tou chybou je, že sa nevie, kto sú tí velitelia. Či sú to tí invalidní JPO, velitelia JSDH, velitelia HZS alebo kozmických korábov ?Sešli jsme se ještě několikrát a provedli založení komory . To se nám nepodařilo pro pár procesních chyb.
Alebo All či Alf.
-
Re:
Příspěvek od Ján Chlebo » 26.10.2015 08:52
Měl jsem zejména na mysli příspěvek Sapuera. Protože bychom měli být k sobě slušní, hlavně se poslouchat navzájem a myslím, že by se tato fóra měla podílet na řešení společných problémů, podílet se o věci, které se nám povedli atd. Protože pokud se tu bude hovořit věcně, tak jistě budou mít tato fóra více příznivců.Michal Hylas píše:Dobrý den pane Chlebo,
čekal jsem na specifikování, které příspěvky jsou za hranou. Sapeur je jasný, ani já nefandím osočování a urážení.
Co se týká produktu komory, tak jak jsem psal, nechám to zatím na více lidech. Teď v listopadu budeme mít další školení v Nbk na stanici HZS, zkusím to tam nadnést jak je to s odpovedností za škody a jaké je řešení.
-
Re:
Příspěvek od Ján Chlebo » 26.10.2015 09:17
Vážený Hanzi, je třeba se na problém podívat podle toho, jakou má člen se zřizovatelem smlouvu. Může ji mít podle zákoníku práce nebo podle jiných právních předpisů. A podle toho bude řešeno odškodnění samotného hasiče. Ale nesmíme zapomínat na odpovědnost samotného velitele nebo člena. Nesouhlasím, že Asociace HZSP bude řešit problémy JSDHO, které nemají ve všem shodné. Například jen u náhrad a odpovědnosti se to může zásadně lišit. A zásadní věci, které hrozí dnes každému veliteli, který není v zaměstnání, ji snižovat na něčí pěkný kšeftík nestojí ze komentář, protože se znalostí věci by také snižování nemohlo nastat.Hanz píše:Co se týká pojištění člena jsdho, tak v případě úrazu u zásahu mu ušlou mzdu (průměrem dle doloženého příjmu) uhradí HZS, pokud ovšem je po legislativní stránce vše v pořádku. Co se týká hmotné škody, tak přesně nevím, ale myslím si, že je to stejné jako v pracovním vztahu tj. 4,5 násobek průměru. Zbytek jde na vrub státu potažmo HZS. Pouze by mě zajímalo z čeho by se to vypočítalo, když jako člen JSDH beru nulu a 4,5x0 je stále nula. Proto si myslím, že výše zmíněná pojištění jsou zbytečná a nebo jako nadstandartní. Ta KOMORA mi připadá jako něčí pěkný kšeftík. A způsob založení takovéto organizace měl probíhat úplně jinak. Dále je zde Asociace velitelů HZSP a jelikož pro HZSP, JSDHP a JSDHO platí stejná legislativa, tak není důvod zakládat další asociaci.
-
Re:
Příspěvek od Komora velitelů » 26.10.2015 09:22
Komora velitelů není žádnýM prostředníkem, ale ten subjekt, který uzavřel rámcovou smlouvu.Sobiho píše: A pokud Vás zaujalo pojištění, není nic lehčího, než to poptat na přímo u Slavie a nemusí to jít přes prostředníka. I on to dělá pro peníze. A tady můžeme být i už u byznysmodelu "komory".
Příspěvek od Sobiho » 26.10.2015 11:12
Mám dva dotazy na "Komoru":Jaké konkrétní jednotky zastupujete a za koho konkrétně mluvíte?
Jaké je provázání pana prezidenta, společnosti Montex, se sídlem ve zbrojnici SDH a SDH Plzeň a jaký je předmět činnosti společnosti Montex?
Děkuji možná za odpověď.
Příspěvek od Sobiho » 26.10.2015 11:33
Jsem přesvědčen, že tato organizace by měla působit příkladně jako ČAHD, ale v oblasti JSDHO. Jako první by se měla uvést, nabídnout myšlenku, PR, a nějaké konkrétní návrhy k otevření diskuze, poté získat členskou základnu a s ní začít operovat.
Bohužel "komora" zvolila nejhorší způsob svého uvedení. Dětský web, žádné uvedení v profesní obci, žádný úvod v mediálních kanálech a naprostá personální neprůhlednost a pochybná provázání. Také úvod lhaním či nepravdou není dobrý (členství SH ČMS, která se od komory distancuje). Takhle si zkomplikovat vstup do "hasičiny" je naprosto nelogický, špatný a hloupý. Neodpovídání na základní a jednoduché otázky tyto obavy jen potvrzují.
No a teďka tato komora, musí rozptýlit obavy, že se nejedná o organizací, která se chce "podojit" hasiče, která "lže" a "mlží", že opravdu někoho vůbec zastupuje a že "persony" nejsou ve střetu zájmu a že se nejedná o neprůhlednou organizaci apod. A toto by nenastalo, nebýt vlastní invence "komory" a jejího chování. Pokud v této organizaci funguje výbor, předsednictvo či kancelář prezidenta (třeba mají i pana "Ovčáčka", který nám tu odpovídá), a pokud to myslí opravdu "upřímně" tak by se měli těch lidí co toto způsobili ihned a veřejně zbavit a pokusit se hodně rychlo začít "nanovo". A třeba díky tomuto vznikne nová průhlednější organizace...
Takhle propásnout ideální šanci jak se uvést a oslovit veřejnost hraničí až s "naprostým minimem duševních shopností".
-
Re: Asociace velitelů JSDH
Příspěvek od Lída » 26.10.2015 11:37
https://www.dh.cz/index.php?option=com_ ... &Itemid=43
To Polacsek Apolen
"Zájem ze strany SH ČMS rostl a v jejich kuloárech se rozvíjeli diskuze a bojová opatření, která mimochodem pokračují a chudáci představitelé se museli s tímto zabývat až v Přibyslavi 24.10. 2015" - pokud to dobře chápu jednat dříve nemohli, bo dříve a) nebyla komora založena b) termín Shromáždění starostů SH ČMS byl až v tento datum.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz