Asociace velitelů JSDH
-
Re: Asociace velitelů JSDH
Příspěvek od Lída » 23.10.2015 08:38
Něco jako lékaři, kteří si nechávají platit za nadstandartní péči, která je ale běžně proplácená pojišťovnou.
OT
Ehm.. to jako vážně, že u zapsaného spolku (z. s., dříve občanské sdružení) jsou pojmy jako SNĚM, VÍCEPREZIDENT a PREZIDENT??
Připomíná mi to jednoho "generálního víceprezidenta hasičského muzea", který se takto otituloval.. a jeho muzeum je sklepní kóje v bytovce. Více se vyjadřovat nebudu, bo úcta ke stáří, ALE..
Řekněte mi že ne!! Že je šance mít jinak zvanou funkci? Osobně se mě to týká, musíme také udělat změnu z o. s. na z. s. a tohle já teda odmítám :/
-
Re: Asociace velitelů JSDH
Příspěvek od Komora velitelů » 23.10.2015 08:58
Nevíme, zda Sobi vůbec četl návrhy Komory k řešení a hlavně zdůvodnění, proč to Komora navrhuje. Komora předložila návrh na změnu Nařízení vlády č. 34/1986 Sb. o jednorázovém mimořádném odškodňování úrazů, který je možné stáhnout zde: http://komoravelitelu.cz/index.php/stah ... -c-34-1986. Dalším konkrétním návrhem je návrh Nařízení vlády č. 352/2003 Sb. o posuzování zdravotní způsobilosti zaměstnanců jednotek hasičských záchranných sborů podniků a členů jednotek sborů, který je možné stáhnout zde: http://komoravelitelu.cz/index.php/stah ... -prohlídky.
Takže Sobi, co jsi kromě zaujatých komentářů navrhl a předložil ty v takovém rozsahu, který vypracovala Komora, kterou kritizuješ? Kde si to můžeme přečíst? Rádi se poučíme a možná nás přesvědčíš, že to myslíš vážně.
Příspěvek od Sobiho » 23.10.2015 10:03
Kdo je členem "komory" a za které jednotky mluvíte.
Neustále kritizujete, že jsem si Vás prověřil, proč Vám to vadí? Je snad normální, že neznámého obchodního partnera si prověřím. Pokud toto vnímáte jako problém, je to pro mne důvod č.7. Píšete, že předmětem hlavní činnosti není zprostředkování pojištění, ale neustále ho zde vyzdvihujete. A ke konkrétní činnosti, Vy nenabízíte nic konkrétního, jen pouze fráze typu pomáhat, vytvářet podmínky, zkvalitňovat, prosazovat, ale chybí konkrétně co, tedy vyjma toho pojištění. Ano poukazujete na věci které je potřeba řešit, ale to zde všichni víme, a přesto jsem nenašel nic konkrétního. Opět jsem si pročetl Váš web a nenašel jsem nic konkrétního.
A k poslední větě, státní rozpočet jsem také nenavrhoval a to tedy znamená, že nemám právo se k němu vyjádřit či snad kritizovat? A když jsme u toho právního školení, tak bych Vám též něco připomenul:
§ 209
Podvod
(1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
§ 138
Hranice výše škody, prospěchu, nákladů k odstranění poškození životního prostředí a hodnoty věci a jiné majetkové hodnoty
(1) Škodou nikoli nepatrnou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 5 000 Kč, škodou nikoli malou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 25 000 Kč, větší škodou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 50 000 Kč, značnou škodou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 500 000 Kč a škodou velkého rozsahu se rozumí škoda dosahující nejméně částky 5 000 000 Kč.
(2) Částek uvedených v odstavci 1 se užije obdobně pro určení výše prospěchu, nákladů k odstranění následků poškození životního prostředí, hodnoty věci a jiné majetkové hodnoty.
Je to každého věc, z mého pohledu na základě zjištěných skutečností a zkušeností jak v oblasti obchodu či práva, jste pro mne, krajně nedůvěryhodný partner. A proč se vůči Vám tak angažuji? To už jsem jednou psal, protože mám pocit, že se chcete přiživovat na činnosti dobrovolných hasičů, kteří svojí činnosti obětují svůj čas a dělají tuto činnost zdarma či jí dokonce sami dotují a to se mi vůbec nelíbí. Nebudu tu psát, že mluvím za někoho, že za někoho vystupuji, že za někoho hovořím a že prosazuji někoho postoj, jak to děláte Vy, já mluvím za sebe a věřím, že tento pocit nemám sám.
-
Příspěvek od Frantíšek Klandr » 23.10.2015 10:47
-
Příspěvek od duplesice » 23.10.2015 12:55
-
Příspěvek od Horimapanenko » 23.10.2015 16:59
-
Příspěvek od Horimapanenko » 23.10.2015 17:33
Příspěvek od Sobiho » 23.10.2015 18:33
Ano jsem velitel mimozemského plavidla a jsem mimozemšťan a jsem rád že jsem narazil na "komoru" která mi pomůže pochopit chování pozemšťanů :-D
P.S.: omlouvám se pokud nebudu odpovídat, ale je víkend a budu se věnovat rodině a posádce mimozemské lodi.
-
Příspěvek od Horimapanenko » 23.10.2015 18:52
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od vašák mirek » 23.10.2015 19:02
pokud chci někoho nadchnout pro dobrou věc, bývá dobbrým zvykem se představit a prozradit své plány. Bohužel takhle vše vyznívá pro pouhou nabídku pojištění. Bohužel anonymními osobami, což rozhodně nebudí dlůvěru. Toto nemyslím jako nějakou urážku spíše jako připomínku pro zamyšlení. Na webové stránky jsem koukal a nenašel kontakty, ani konkrétní osoby a nebo diskusi. Zdá se mi to neprůhledné a tím nebudící důvěru, nebo možná neumím hledat.
Příspěvek od Sobiho » 23.10.2015 19:43
Další diskuze asi nemá smysl, kdo chtěl, tak si to přečetl a udělal si názor, vše se stále točí v kruhu, neodpovídáte na základní dotaz koho zastupujete a za koho mluvíte, nemáte relevantní argumety jen kopete kolem sebe a nabízíte pojištění.
Ostatním "nekomorám" přeji krásný víkend.
Sobiho
Velitel flotily "Omicron persei 8"
Příspěvek od » 23.10.2015 20:04
-
Příspěvek od Michal Hylas » 23.10.2015 21:48
Takže "komoro velitelů" mam několik otázek. Doufám, že budou zodpovězeny.
1) Kdy byla ustavena komora.
2) Kolik členů bylo na ustavující schůzi.
3) Kdo byl zvolen do jednatelských funkcí presidenta a vícepresidenta
4) Kolik má komora v tuto chvíli členů.
Věřím, že na mé jednoduché otázky se jistě najde odpověď.
Michal Hylas
zástupce velitele JSDH Sloveč
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 23.10.2015 22:02
Pro subjekt s dobrými úmysly by to neměl být problém.Michal Hylas píše:Zkušenosti lidí z toho webu jsou bohužel takové jaké jsou. Příkladem může být jistý případ Drozd, který kdyby se zde objevil, tak by mu spousta zdejších diskutujících něco udělala. No případ jistého Mgr a Mgr z Brna tomu také neprospěl. Z hasičstva si chtěl udělat dojnou krávu a jeho průkazky jsou legendární...
Takže "komoro velitelů" mam několik otázek. Doufám, že budou zodpovězeny.
1) Kdy byla ustavena komora.
2) Kolik členů bylo na ustavující schůzi.
3) Kdo byl zvolen do jednatelských funkcí presidenta a vícepresidenta
4) Kolik má komora v tuto chvíli členů.
Věřím, že na mé jednoduché otázky se jistě najde odpověď.
Michal Hylas
-
Re: Re:
Příspěvek od Dobrák » 25.10.2015 04:34
Zdá sa, že niekto tu iba chcel upozorniť na poistenie zodpovednosti za vzniknutú škodu pri nesprávnom zásahu. Zásahy sú v mnohých prípadoch neúčinné z dôvodu, že pre odmenu sa zbytočne preťahujú, kým nezhorí všetko, čo zhorieť môže. Alebo množstvom použitej vody spôsobíme väčšiu škodu, aká mohla byť. Alebo nesprávnym zásahom sa požiar rozšíri na susedné objekty. Alebo nepoužijeme správne technické a hasiace prostriedky. Doplňte...........čo chcete.vašák mirek píše:Pro subjekt s dobrými úmysly by to neměl být problém.Michal Hylas píše:Zkušenosti lidí z toho webu........
Michal Hylas
Toto všetko pred súdom by musel vysvetľovať zriaďovateľ a veliteľ zásahu, nie Michal.....
Škoda môže vzniknúť aj pri dobrých úmysloch.
-
Příspěvek od Hanz » 25.10.2015 08:02
-
-
Příspěvek od Michal Hylas » 25.10.2015 14:14
Včera jsem byl u našeho velitele řešit rozpočet na příští rok a i k nám se dostal email od komory. To co mají v úmyslu s pojišťovnou Slavia a co jsem si cca 15 minut studoval se mi nezdá být špatné. Je to klasické pojištění, které by se prodalo ve velkém pro více lidí. Necháváme si to ještě projít od našeho kamaráda co se živí jako finanční poradce.
I to co zde píše Dobrák je tam zmíněno. Pojistka na blbost hasiče, který u zásahu něco pos..e. I to bych viděl jako pozitivum.
Nemám nic proti tomu když SDH podniká. Příkladem může být příručka velitelů od SDH Nové Město nad Metují. Kritizuji však to jak je to podáno a prezentováno. Také se mi zdá zatím neprůhledné "představenstvo" komory. Možná je to je "komunikací"... Nevím. Čekám na reakci a pak si udělám názor. Kazdopádně stavte se u svých velitelů a jukněte co poslali.
-
Příspěvek od Ján Chlebo » 25.10.2015 14:58
nevím na jakou reakci čekáte. Naopak já čekám na reakci uživatele profilu Sapeur. Tomu jsem i poslal e-mail, ale najednou se odmlčel, pokud se má zodpovídat za svá tvrzení. Ale jinak váš příspěvek je konstruktivní, jako jeden z mála. Myslím si, že by bylo dobré se bavit o důležitých tématech věcně a zbytečně se neurážet. Pojištění není klasickým pojištěním, ale jsou tam úpravy ve smyslu činnosti jednotek. Například uvedu jednu úpravu z mnohých. Podívejte do výluk klasických pojištění a pojišťoven. A zjistíte, že tam mají výluky v případě porušení právních předpisů. V této pojistné smlouvě se tato výluka nevztahuje na porušení těchto předpisů, které nastalo v souvislosti s operačním řízením podle § 70 zák. č. 133/1985 Sb. o požární ochraně. Jsou tam i další "vychytávky", na které jistě přijdete. Ale pojištění není hlavním tématem, to je jen návrh řešení do celkové mozaiky. Další důležitá témata jsou otevřena na stránkách komory www.komoravelitelu.cz včetně odůvodnění. Nesdílím zde některé názory, které nejsou věcné a snaží se věci zlehčovat. Dnes je situace taková, že od roku 2014 platí nový občanský zákoník a odpovědnost za újmu je tam docela zásadně změněna. Odškodňování takové újmy je zásadně zvýšeno a rozšířili se i případy, kdy je viník povinen hradit takovou újmu. Doporučuji se s tím seznámit a pak o tom na tomto fóru diskutovat. Bohužel se tato zásadní změna dotýká i jednotek SDH a jejích zřizovatelů. Proto má Komora vypracovaný nový vzor smlouvy mezi členem a zřizovatelem a mezi zřizovatelem a spolkem na úseku požární ochrany, ve kterých je zohledněn tento nový občanský zákoník a je zde upravena pozice smluvních stran a hlavně je zde posílena ochrana člena jednotky, potažmo jejího velitele. Vzorové dohody o členství jsou již nedostatečné. Jako velitel jednotky jsem předložil obci tuto měnu, která bude přijata tak, abychom měli uzavřené nové smlouvy k 1.1.2016.
-
Příspěvek od Hanz » 25.10.2015 15:16
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz