Nevie niekdo či je možné plniť nádrž cez sacie potrubie takým spôsobom že na sacie hrdlo čerpadla pripojím tlakový prívod vody a otvorím klapku sania z nadrže. Tlaková voda by sa mala dostať cez sacie potrubie do nádrže.
Neviete či sa nenádza spatná klapka v sacom potrubí a je možné len prietoku vody z nádrže do čerpadla a opačným smerom už nie ?
Plnenie nadrže cez sacie potrubie.
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 15.09.2015 16:16
Nechápu sice proč by to někdo chtěl dělat připadá mi to jako blbost když napojíš 2B na plnění nádrže a dosáhneš ještě lepšího efektu(protože plníš shora a necpeš to skrz x kubíků vody), ale možné to je . sice nevím co na to řekneš čerpadlo že do něho půjde tlak a nebude zapnuté. Taky nevím jestli se ti povede protlačit tu vodu v nádrži když už tam bude třeba 6 kubíků. Podle mě tím akorát zničíš čerpadlo.
-
Příspěvek od Jakub » 15.09.2015 18:58
Cas by urcite sla takhle plnit ale podle mne zalezi na typu pripojeni cerpadla napr cas 32 t 148 ma saci potrubi pripojene muzi nadr na vodu a cerpadlo pak by se teoreticky vody mela tlacit do nadrze a cerpadlo by se pouze zavodnilo ale cas 24 s706 ma saci potrubi primo napojene na cerpadlo pak by vody musela projit cerpadlem ktere by pripadne necistoty mohly poskodit. Proto je kazda cas vybavena plnenim ktere ma aspon neake filtry. Uz jsem taky zaslech ze by se dalo zapnout cerpadlo a castecne odsavat voda z potrubi ale na bezne hydrantove siti bych to nezkousel dalo by se asi snadno poskodit.
-
Příspěvek od Demy » 16.09.2015 07:42
Hele nejsem na to moc expert ale par veci mi tu nesedi. Jak procpat vodu skrz x kubiku vody? To je prece blbost, protitlak je zavisly na vodnim sloupci a ten bude vzdi maximalne cca 1,5m (podle vysky nadrze) a je jedno jestli je ta nadrz dlouha deset metru nebo kilometr. Druha vec, necistoty, pres saci kos taky projdou kaminky a jiny bordel a s tim si cerpadlo poradi a nemyslim si ze by v hydrantu neco takoveho bylo... Saci potrubi je vzdy mezi nadrzi a cerpadlem, neni prece mozny aby bylo treba az za cerpadlem, jak by se ta voda sala... PS. Jak probíhá dálková doprava vody? Tak že na sací hrdlo PS12 napojíš Bčko a v něm je přece tlak z předchozího čerpadla, takže o ničení čerpadla přece nemůže být řeč. Teoreticky by tedy mělo jít tu nadrž naplnit, jen bych rekl, ze je to strasne neprakticky, snad jen kdybys to plnil Ackem.
-
Příspěvek od Project » 17.09.2015 08:04
Takto vyresit lze. Cas 32 T815 PR2 to má obdobně, s tím rozdílem,že má plnění nádrže (2x B75) napojeno na sací potrubí před klapkou vody z nádrže. Vodní sloupec cca. 1,5 m nehraje roli. Originál plnící hrdla jsou vybavena zpětnýma klapkama. My máme předěláno na kulové ventily B75. Plnit tedy přes sací vedení, při otevřené klapce jde, jen je to "komplikovanější", se zdlouhavější přípravou...
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz