Město nám pořídilo novou CAS. Když se kvuli doplnění podívám na povinnou vybavu CASky, zjistím ze prostě není způsob, jak to tam všechno narvat. Auto je totiž prakticky hliníkova kopie A31 CAS-8 od THT, pouze na jiném podvozku.
Jak z toho ven? Auto není nafukovací, nerad bych ale narazil na případné problémy s nekompletní výbavou.
Nutno dodat, ze jsme kvůli prostorum potřebovali malé auto. Hraje to v tomto případě nejakou roli?
Díky za odpovědi.
nova CAS - nedostatek místa
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od Matěj Zrucký » 20.08.2015 23:00
http://www.pozary.cz/clanek/50737-vyhla ... -techniky/
Aby CAS prošla TUPEM musí mít aspoň redukovanou výbavu tudíž se ti to tam vejít musí.....nemám pravdu? kdyžtak mě opravte..
Aby CAS prošla TUPEM musí mít aspoň redukovanou výbavu tudíž se ti to tam vejít musí.....nemám pravdu? kdyžtak mě opravte..
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 21.08.2015 08:59
Předmětem dotazu ale není TUPO, jednotky musí mít (od JPO III nahoru) CAS minimálně v základním provedení. A - ano, vejde se to tam, dokonce se dají CAS vybavit i technicky. V případě malé je to ovšem problém výrobce, pokud jste normálně požadovali to, co mít máte, tedy CAS ve vybavení Z, musí to tam nějak dostat, jinak nesplnil smlouvu, ne?
-
Příspěvek od Stanislav Petrásek » 21.08.2015 09:21
Dle přílohy č.4 k vyhlášce MV č.247/2001 Sb., ve znění vyhlášky MV 226/2005 Sb. jsou JPOIII a výše, jak psal kolega nade mnou, vybaveny minimálně jedním vozidlem CAS v základním provedení. Na internetu lze nalézt mnoho vozidel CAS městy nově nakoupených pro JPO v redukovaném provedení ikdyž blížící se vozidlům v provedení základním (např. velká kabina - 6 sedadel). Navíc spousta JPOIII jezdí na starých CAS32 T-815 PR2 (dnes nejpodobnější VH nebo LP) a jinou cisternou v Z nedisponují. Jestli vyhlášky dobře chápu, tak by toto nemělo být možné, ale přesto se tak děje. Je to benevolencí příslušných úředníků aby se alespoň nějaké nové cisterny dostaly do oběhu? Už mi to nějaký čas vrtá v hlavě.
-
Příspěvek od ogarazdediny » 21.08.2015 23:00
Kdyz jsem resil pred nekolika lety co vsechno musime mit v aute s profikama tam mi rekli at si tam dame to potrebujem. Ze zrizovatel je obec a nemuzou ji narizovat co ma a nema kupovat-ze jenom kvuli tomu aby sme splnili narizeni nebudem kupovat napr protichem.obleky nebo neco podobneho co stejne dost pravdepodobne nikdy nepouzije. Sice sme JPO V ale takhle mi to rekli. Navic si stezovali ze nemaji v aute prihradku na "D" ktere by casto vyuzili a v podstate je vozi "na cerno" protoze to nemaji v tabulce...
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 23.08.2015 16:40
Ještě že tu vyhlášku máme. Vůbec že ty vyhlášky máme je super.
Nikdy se nehádej s blbcem-klesneš tím na jeho úroveň a tam tě on porazí, páč v tom má větší zkušenosti!
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava