Zdravím,
chtěl bych udělat vše pro to, aby se moje šance dostat se k HZS co nejvíc zvýšily. Rozšířil jsem si řidičák o C, hodí se i CE? Je nutnost mít k Céčku i profesák, nebo ho u hasičů nepotřebuji?
Díky za odpovědi!
Jirka
Profesní průkaz, rozšíření E
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
-
Příspěvek od Petr 71 » 19.05.2015 14:12
Ahoj, myslím, že se to tu už probíralo dříve, tak jen ve zkratce: C + E se samozřejmě před nástupem hodí, ale lze si ho dodělat i po nástupu v hasičské autoškole v Hlučíně. Pak budeš platit jen za závěrečnou zkoušku. Záleží, jestli do toho chceš dát peníze. Zeptej se na personálním, zda "éčko" bude nějaké větší plus. Ale předpokládám, že důležité je hlavně "C". Profesák mít nemusíš, jednotky požární ochrany mají výjimku, takže se Tě ani na něj nikdo ptát nebude...
-
Re: Profesní průkaz, rozšíření E
Příspěvek od Domin » 20.05.2015 09:02
No já nevím, ale co jsem slyšel, tak šance k přijetí k HZS značně zvyšují schopnosti, které nemá jen tak někdo a daný zájemce díky ní dokáže organizaci ušetřit nějaké peníze, protože ta využije jeho služeb a nemusí se najímat externí dodavatel. Jde zejména o různé odborné profese jako např. elektrikář, automechanik, svářeč a jiní řemeslníci
Já vím, že je to trošku mimo téma a dotaz, ale to jen tak, aby někdo nečekal, že když má C+E, že se z něj někdo posadí na prdel, takových lidí je...
Já vím, že je to trošku mimo téma a dotaz, ale to jen tak, aby někdo nečekal, že když má C+E, že se z něj někdo posadí na prdel, takových lidí je...
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz