pojištění profesionálních hasičů
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
pojištění profesionálních hasičů
Příspěvek od Matouš Helegda » 06.03.2015 12:20
Zdravím,
Měl bych dotaz ohledně pojištění profesionálních hasičů.Klasické zdravotní pojištění mám u VZP. Mám na mysli úrazové apod. U jaké pojišťovny je nejlepší se nechat při práci u HZS pojistit?! Popřípadě na co všechno se nechat pojistit a jakou částku platit?! Nejsem pojištěný vůbec a chystám se vstoupit do sboru, nemám s tím zkušenosti a tak prosím o radu. Děkuji
Měl bych dotaz ohledně pojištění profesionálních hasičů.Klasické zdravotní pojištění mám u VZP. Mám na mysli úrazové apod. U jaké pojišťovny je nejlepší se nechat při práci u HZS pojistit?! Popřípadě na co všechno se nechat pojistit a jakou částku platit?! Nejsem pojištěný vůbec a chystám se vstoupit do sboru, nemám s tím zkušenosti a tak prosím o radu. Děkuji
-
Příspěvek od Petr 71 » 06.03.2015 12:31
Ahoj. Až nastoupíš, obrať se na předsedu odborů u vás na územku a ten Ti úrazovku a "blbenku" zařídí. Bývají takto i výhodnější podmínky, než když si budeš chtít pojistky sjednat na vlastní pěst. Pokud vstoupíš do odborů, tak Ti třeba budou určitou část hradit (záleží na tom, jak si které územko rozdělění odborových peněz odhlasuje). Nám například jednu pojistku hradí odbory celou a z druhé polovinu.
-
Příspěvek od Matouš Helegda » 06.03.2015 12:45
Díky moc. Právě jsem mel teď nabídku na všechno možné a platil bych zhruba 12.000,-- ročně. Ale nepřišlo mi to moc výhodné. Pak se teda poptám tam. Ještě jednou díky
-
Příspěvek od Matouš Helegda » 06.03.2015 16:41
A mohu se zeptat co všechno je do toho úrazového zahrnuto?! Da se to i nějak upravovat či vybírat si nebo je to striktně dané?!
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 07.03.2015 10:11
Petr71: Dovolil bych si pochybovat o kvalitě úrazové pojistky, která stojí 1200 ročně... To bude asi opravdu kvalitní plnění... Mám relativně slušnou úrazovou pojistku s relativně slušnou cenou, ale ani tak se nedostanu pod 800 měsíčně. Ovšem mám opravdu slušné plnění...
-
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 08.03.2015 22:02
Ve třetí rizikové skupině když už. První je ta nejnižší. Stejně to nedokážou výrazně srazit, pokud to má být fakt kvalitní pojistka, je to pro pojišťovnu moc velké riziko. Hromadná pojistka na blbost (alespoň u nás) je taky pěkná a laciná věc, ale v podstatě na nic, neb se vztahuje jen na službu u HZS. Platím za svou vlastní sice skoro dvojnásobek (700 ročně), ale vztahuje se mi to nejen na všechny další práce, ale i na škody které způsobím svým počínáním jinde... To naše podnikem zařízená neumí.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz