Krizová komunikace
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Krizová komunikace
Příspěvek od Gabriela » 01.03.2015 21:18
Dobrý večer,
nejsem si zcela jista, zda nebude můj příspěvek smazán, ale přesto se zeptám. Chtěla bych se prostřednictvím toho webu s vámi poradit. Doufám, že aspoň jeden člověk se tu najde, kdo mi na to napíše svůj názor.
O co jde. ..Jde o pojem krizová komunikace, na kterou se nahlíží z několika pohledů. Můžeme ji chápat jako výměnu informací, která nastává mezi odpovědnými autoritami, organizacemi, medii, jednotlivci a skupinami před mimořádnou události, během ní a po jejím ukončení.
Můžeme ji vymezit z několika základních perspektiv:
- interní - např. mezi složkami krizového řízení...A TEĎ MOJE OTÁZKA, myslíte si, že by tady mohla spadat komunikace mezi složkami IZS na místě zásahu -> vysílačky, KOPIS, rozkazy velitele...bohužel v situaci, kterou popisuji, neproběhla komunikace mezi vyššími orgány jako je krizový štáb...(šlo pouze o větší taktické cvičení)
- externí - komunikace s obyvatelstvem skrze sdělovací prostředky..(web, zprávy, noviny, rozhlas,..)
- komunikaci příslušníků zasahujících složek s jednotlivci a skupinami zasaženými mimořádnou události - komunikace se zraněnými - psychologové - v případě větších /méně šťastných/ událostí - pomoc rodinám..
Děkuji za vaše názory, hezký večer.
nejsem si zcela jista, zda nebude můj příspěvek smazán, ale přesto se zeptám. Chtěla bych se prostřednictvím toho webu s vámi poradit. Doufám, že aspoň jeden člověk se tu najde, kdo mi na to napíše svůj názor.
O co jde. ..Jde o pojem krizová komunikace, na kterou se nahlíží z několika pohledů. Můžeme ji chápat jako výměnu informací, která nastává mezi odpovědnými autoritami, organizacemi, medii, jednotlivci a skupinami před mimořádnou události, během ní a po jejím ukončení.
Můžeme ji vymezit z několika základních perspektiv:
- interní - např. mezi složkami krizového řízení...A TEĎ MOJE OTÁZKA, myslíte si, že by tady mohla spadat komunikace mezi složkami IZS na místě zásahu -> vysílačky, KOPIS, rozkazy velitele...bohužel v situaci, kterou popisuji, neproběhla komunikace mezi vyššími orgány jako je krizový štáb...(šlo pouze o větší taktické cvičení)
- externí - komunikace s obyvatelstvem skrze sdělovací prostředky..(web, zprávy, noviny, rozhlas,..)
- komunikaci příslušníků zasahujících složek s jednotlivci a skupinami zasaženými mimořádnou události - komunikace se zraněnými - psychologové - v případě větších /méně šťastných/ událostí - pomoc rodinám..
Děkuji za vaše názory, hezký večer.
- Michal -miw- Šafus
- Kontaktovat uživatele:
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 02.03.2015 10:17
Asi tak. Měla by sis nejdřív ujasnit, co to je Krizová komunkace, kde a při čem je využívána. To co nastiňuješ, jsou poněkud spletené pojmy. Pak nám sdělit, k čemu je tvůj dotaz vztažen, k pochopení celé problematiky, a poté se možná dočkáš odpovědi ;)
-
Re: Krizová komunikace
Příspěvek od Vyplývátor » 04.03.2015 17:38
-
Příspěvek od Gabriela » 09.03.2015 17:00
Z toho dokumentu vyplývá, že jde o sdělování (předávání) informací mezi orgány a prvky systému krizového řízení (*těmi jsou složky Integrovaného záchranného systému) nebo sdělování informací veřejnosti, médiím či jiným oborníkům a znalcům vyšetřujícím katastrofy či jiné mimořádné události a nehody nebo jde také o sdělování informací podřízeným, zaměstnancům firmy apod. o blížící se mimořádné události či již probíhající krizi.
* jde o předávání informací pomocí radiostanic?
* jde o předávání informací pomocí radiostanic?
-
-
Příspěvek od Civilizátor » 10.03.2015 22:23
Proboha přestaňte mlžit a řekněte, na co to potřebujete, respektive proč a na co to potřebujete napasovat. Jinak vám tu nikdo nemůže odpovědět.
-
Příspěvek od Ex-professo » 11.03.2015 16:36
Krizová komunikace by se dala pochopit, jako komunikace za stavu, kdy standardní způsoby komunikace z důvodu např.: mimořádné události není možná a je tedy nutné využít náhradních nebo záložních způsobů. Jako příklad bych mohl uvést black-out, kdy po vybití záložních zdrojů nepůjdou ve velké oblasti buňky mobilních operátorů nebo systému Matra a bude nutné začít komunikovat v analogovém systému radiostanic. Pak by zřejmě bylo možné nazvat tuto komunikaci jako krizovou. Ovšem, je důležité, jak která organizace to má nastavené. Krizově komunikovat se dá i pomocí spojky :-D
Ex-p
-
Příspěvek od Filip Junek » 11.03.2015 17:21
Gabrielo, mám na toto téma přehlednou prezentaci. Tam je přesně vymezen jak pojem krizová komunikace, tak i její vysvětlení.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky