Výběr helmy
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od Tomáš » 08.01.2012 02:18
Zdar chlapi.
To my si na dotace nemůžeme stěžovat. Jsme v JPO V, obec cca 700 obyvatel, ale starosta nám fandí a my se tomu věnujeme naplno. Minulý rok jsme dostali Tatru 815 CAS 32 a tento rok nechal udělat roletové vrata.
Jen ty přilby máme pořád stejné :-( Pab fire a jsou fakt hrozné. Nejen že v nich člověk vypadá jak "žalud", ale jsou těžké a prostě na hovno. Už se poohlížíme po nějakých Galletkách.
To my si na dotace nemůžeme stěžovat. Jsme v JPO V, obec cca 700 obyvatel, ale starosta nám fandí a my se tomu věnujeme naplno. Minulý rok jsme dostali Tatru 815 CAS 32 a tento rok nechal udělat roletové vrata.
Jen ty přilby máme pořád stejné :-( Pab fire a jsou fakt hrozné. Nejen že v nich člověk vypadá jak "žalud", ale jsou těžké a prostě na hovno. Už se poohlížíme po nějakých Galletkách.
-
-
Re: Re:
Příspěvek od Jiří Brzobohatý » 09.01.2012 07:55
Ahoj, zkus se podívat na Schubertky F210/F220. Dají se přes internet u nás koupit kolem 6 000,- s baterkou UK a držákem se vejdeš do 7 500,-. bez problémů. Helmy jsou pohodlné a lehké, dobře se nosí. Máme je v naší JPOV asi 5 let, zatím bez problémů. Když jsem dokupoval další várku a ptal jsem se kluků jestli nechcou jít do Galet tak jednoznačně chtěli Schubertky. Jestli chceš mrkni na naše stránky, uvidíš jak to vypadá na lidech v akci: www.hasiciomice.czSluníčko sedmitečné píše:Tomáš píše:Zdar chlapi.
-
Příspěvek od Jaroslav Cinkl » 09.01.2012 18:30
Máme polské Kalisze a když jsme je kupovali, kak to bylo oproti PZkám uplný terno, ale když to máš v lese na hlavě pár hodin, tak jsou docela těžké. Tak je postupně měníme za Gallety. Je to dost velký rozdíl. doce la mě zaráží že v USA ještě gallety neobjevili, a stále nosí ty svý velký blembáky.
-
Příspěvek od Georgep » 02.12.2014 15:12
Ahoj, vybíráme do jednotky nové přilby. Jaký máte názor na novou Galletu F1 XF ve fluorescenční barvě? Nebo by jste doporučili F1 SF též ve fluorescenční barvě? Zaráží mě ale cena u staršího typu, která je skoro shodná s novým modelem F1 XF...Nebo zvolit jinou značku, např. Drager HPS 7000?!
-
Příspěvek od Hujer » 02.12.2014 17:23
Můj dojem z XF je, že je to obří kýbl. Mám celkem konfekční hlavu, ale u F1 XF musím mít ten větší rozměr L a to je opravdu masakr. Zkoušel jsem i HPS 7000 PRO a u tý mně stačí ten základní rozměr, řikaj tomu H1. Vnitřek F1 XF je jak z pracovní přilby, ty textilní tkalouny nevzbuzujou moc důvěru. HPS 7000 má vnitřek propracovanej do detailu, včetně ovládání štelování čelenky a když se HPS našteluje na hlavu, tak sedí... nepadá z hlavy ani s rozepnutým podbradníkem. Další podstatnej rozdíl, který vidím je ovládání brejlí. U HPS pěkně páčky zvenku, což jde celkem v poho v rukavicích, u XF je musíš tahat mezi prstama zpod skořepiny a pak ještě natlačit na obličej, aby dosedly. No a jak mám rukavice zahnojený, tak zrázu i brejle. To je nešťastný řešení. HZS u nás v kraji přezbrojuje na Dragery, tak si myslim, že není co řešit. To jsou moje poznatky, nejvíc zjistíš, když sám vyzkoušíš. Ještě mi teda u staršího modelu F1SF neseděl úplně kandahár od Dragera. Když si vezmu, že XF má ještě víc otevřenou obličejovou část, tak si myslim, že u Panorama Novy bude možná vůbec problém to na F1 XF nasadit. Kandaháry má Panorama rovný a lícnici užší, takže logicky tam bude větší úhel, což by mohl být problém. To by bylo dobře vyzkoušet. Máte s tím někdo zkušenost?
-
Re:
Příspěvek od Georgep » 02.12.2014 20:25
Parádní, bohatě stačí. Díky moc.Hujer píše:Můj dojem z XF je, že je to obří kýbl. Mám celkem konfekční hlavu, ale u F1 XF musím mít ten větší rozměr L a to je opravdu masakr. Zkoušel jsem i HPS 7000 PRO a u tý mně stačí ten základní rozměr, řikaj tomu H1. Vnitřek F1 XF je jak z pracovní přilby, ty textilní tkalouny nevzbuzujou moc důvěru. HPS 7000 má vnitřek propracovanej do detailu, včetně ovládání štelování čelenky a když se HPS našteluje na hlavu, tak sedí... nepadá z hlavy ani s rozepnutým podbradníkem. Další podstatnej rozdíl, který vidím je ovládání brejlí. U HPS pěkně páčky zvenku, což jde celkem v poho v rukavicích, u XF je musíš tahat mezi prstama zpod skořepiny a pak ještě natlačit na obličej, aby dosedly. No a jak mám rukavice zahnojený, tak zrázu i brejle. To je nešťastný řešení. HZS u nás v kraji přezbrojuje na Dragery, tak si myslim, že není co řešit. To jsou moje poznatky, nejvíc zjistíš, když sám vyzkoušíš. Ještě mi teda u staršího modelu F1SF neseděl úplně kandahár od Dragera. Když si vezmu, že XF má ještě víc otevřenou obličejovou část, tak si myslim, že u Panorama Novy bude možná vůbec problém to na F1 XF nasadit. Kandaháry má Panorama rovný a lícnici užší, takže logicky tam bude větší úhel, což by mohl být problém. To by bylo dobře vyzkoušet. Máte s tím někdo zkušenost?
-
Příspěvek od Stanislav Petrásek » 02.12.2014 21:06
Měli jsme helmy na testování, jak HPS7000 tak i XF obou velikostí a od dobráků mám pak zkušenost s F1FS. Potvrzuju Hujerova slova. Měl jsem naprosto stejné problémy a pocity u všech třech helem jako Hujer. Nicméně XF má také výhody např. jde telefonovat bez sundání helmy a subjektivně se mi zdála lehčí. Také integrovaná svítilna v bocích na mě neudělala dojem. HPS7000 se zase na váze ukázala těžší než Rosenbauer Heros Extreme, ale na hlavě se zdála lehčí díky nižšímu těžišti. S maskou Panorama Nova nebyl vůbec žádnej problém a dobře se nasazovala u obou nových typů helem. Já osobně bych raději šel do HPS7000. Pro mě její klady převyšovaly jak F1XF tak F1SF.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz