Program kancelář pro obec 6 (nová verze)
- czechfireman
Re: Program kancelář pro obec 6 (nová verze)
Příspěvek od czechfireman » 11.02.2014 07:44
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 17.10.2014 10:55
Náš sbor zakoupil verzi pro SDH, máme to i s hostingem, což je mimo jiné super věc, přistupovat se dá de facto odkudkoliv.
Mám pár dotazů, možná jste to řešili také:
1. Program je hodně nestabilní v prohlížečích kromě Chrome. Je tam i na to upozornění, takže to beru, jen je to podle mě škoda.
2. Uvítal bych, kdybych mohl více upravovat např. zprávy o činnosti. Zapíšu například zápis ze schůze výboru SDH a jednotlivé body se chaoticky ve vytisknutém zápisu prohází a navíc se zápis tiskne na šířku, místo na výšku, což mě vadí a nevím, kde bych to mohl upravit. Možná dělám něco špatně, třeba to někde jde...
3. Jelikož jsme aktivní sbor, tak bych uvítal např. modul pro brigády, zapsat jednoduše datum brigády, co se dělalo a účastníky. Na konci roku by šlo potom vyjet, kdo má odpracováno nejvíce hodin. Takový modul jsem tam bohužel nenašel...
4. Převod dat z evidence SH ČMS nefunguje 100%, musí se tam hodně dat dopsat, například vstup do SH ČMS (z nějakého důvodu program převezme jen délku členství v daném sboru). To je ale maličkost, dá se to v klidu dopsat a upravit.
Máte také podobné problémy? Je na ně řešení? Zkoušel jsem hledat všude možně, ale odpověď na tyto otázky jsem nenašel. Možná zkusím napsat přímo vývojářům...
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 26.11.2014 22:55
Dobrý den, mám pár problémů s používáním programu KPO 6, ke kterým zatím marně hledám odpověď a doufám, že mi pomůžete. Předem bych chtěl říci, že používáme aktuální verzi SDH 6.0.48 s hostingem v prohlížeči Chrome.
1. Psaní zpráv ze schůzí - při psaní jednotlivých příspěvků je velice složité dodržet požadované formátování zpráv, někde se dělají mezery mezi řádky, někde ne, je to velice složité na celkový odhad, jak bude zpráva po vytištění vypadat. Dále mám velký problém s tím, že jednotlivé body schůze jsou po uložení a vytištění zprávy proházené, například úvodní bod se objeví jako třetí, konec jako první atd... Jde toto nějak upravit?
2. Dále modul pro dorost není zatím moc použitelný, nepočítá s jednotlivci atd...
3. Další hlavní věc je vedení členských příspěvků ve vztahu k peněžnímu deníku. Vím, jak zapsat ke členovi zaplacený příspěvek na aktuální rok, ale příspěvky vybíráme na rok dopředu a to bohužel není možné zaevidovat. Stejně tak, jako u neplatičů dostaneme příspěvky za poslední dva roky, tak je není možné mezi příspěvky zapsat.
Snad mi prosím s tímto pomůžete, jinak vzhledem k evidenci členské základny již program plně využíváme a moc nám pomáhá. Chtělo by to ale i doladit ostatní moduly, jako např. Požární sport, brigády, kroniku, nebo zmíněné příspěvky.
Děkuji,
Martin Kopecký
SDH Poběžovice
Doufám, že to pomůže a dostanu nějakou odpověď, neboť jsou to docela bolestivá místa programu, nebo jsou už dávno vyřešena a já jen neumím program používat...
Co vy ostatní, pořídili jste si program pro správu SDH pro letošní rok v akci zdarma?
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 26.11.2014 22:58
"Dobrý den, děkuji za informace, jen s těmi příspěvky to bude složitější, ale snad si poradíme."
Takže snad se na tom pracuje a můžeme se těšit na vylepšení. Holt budeme letos ještě vést zaplacené příspěvky v sešitu... :-(
-
Příspěvek od TomasK » 26.11.2014 23:31
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 27.11.2014 07:25
-
Příspěvek od Roman Jarabica » 27.11.2014 14:25
1. zaplatíš oněch Kč 1080,- a budeš mít na rok zaručenou aktualizovanou verzi ke které budeš mít přístup odevšud
2. nezaplatíš si aktualizaci, vytvoříš si zálohu dat a pak si budeš muset program nainstalovat na své PC (nebo jiný server) a nahrát zálohu zpět do programu. Přijdeš tím o aktualizace - především tedy opravu chyb, ale program bude fungovat dál.
Pokud budeš mít program na svém PC či na jiném serveru, tak se na něj také dostaneš odevšud, ale musí se to nastavit - něco sám, něco provider.
Variantu neaktuální verze na serveru iKPO pan Studník nenabízí - vlastně by to bylo pro něj i docela složité.
Co se týče ceny za aktualizaci, tak i mně přišla dost vysoká a hlavně na ni nikdo při nákupu plné verze neupozornil, což mě dost vzalo. Jenže když pan Studník zaměstnává dva programátory a zjišťuje vše kolem legislativy, tak je jasné, že to není zadarmo. Navíc se ještě program pro SDH začal prodávat ZDARMA. Věřím tomu, že má možná zaseknutou i sekeru hodně hluboko. My jsme tedy zatím zaplatili a čekáme jak půjde vývoj programu dál.
U nás zatím používáme jen modul pro JSDH, protože máme strach něco (modul SDH) začít používat dokud to nefunguje tak jak má. Některé opravy jsou prováděny hned v dalším updatu, jiné po dlouhé době a u některých se ani nedozvíte, zda se vůbec opravovat bude a můžete je omílat pořád dokola.
Nejhorší je asi téměř nulová možnost uživatelského zásahu a tak jsou všichni odkázání na vůli vývojáře. Pokud se pan Studník, respektive Evidsoft rozhodne, že dluh je už neúnosný a že v programu nebude dál pokračovat, tak nastanou dost velké problémy dostat data z tohoto programu někam jinam. V programu je mnoho datumů, které jsou jen do určité doby. Je tam mnoho parametrů, které má uživatel možnost pouze vybrat nikoliv doplnit rozsah výběru a mnoho dalšího. Bez znalosti fungování databáze je člověk úplně mimo a běžný uživatel je dokonce vydán na milost či nemilost vývojářů.
Na rovinu říkám, že při ceně programu, která bude za 10 let používání činit v součtu Kč 12600,- je to dost málo muziky pro budoucnost. Na druhou stranu a vzhledem k tomu, že nic jiného tak obsáhlého v ČR není, nám nezbývá než doufat. U nás to zatím řešíme vše dvojím zápisem - jednou KPO a podruhé v Calcu nebo Writeru. Vlastně to zapisujeme ještě v papírové podobě, takže trojím způsobem. Je to ale otročina a nebaví nás to. Už jsme ale jednou přišli o data při přechodu z KPO5 na KPO6, kde se převedla jen malá část a většina historií a tudíž hodin práce byla pryč.
-
Příspěvek od TomasK » 27.11.2014 22:46
Přesně, jen se dalo dočíst, že lze si pořídit aktualizace na jeden rok ( částku loňskou nepamatuji ), ale není nutné. Myslel jsem tedy, že bez aktualizace si vystačíme a s tou verzí při zakoupení to bude v klidu fungovat.
Ono vše jinak, i dostat to do PC nutno zaplatit.
-
Příspěvek od Roman Jarabica » 28.11.2014 13:21
-
Příspěvek od KPO 6 » 08.12.2014 13:03
co se týče úprav v programu 30 aktualizací za rok asi 150 úprav - pracujeme pracovat budeme dál. Jsem rád z připomínky, tím si program vytváříte sami. Logické je že ihned nedostane na každého a ne každá úprava jde rychle udělat.
Co se týče ceny - ta je symbolická za takto rozsáhlý program, stačí se zeptat nějakého programátora :-).
Modul sportu pro dorost tam je,i jednotlivci.
Klidně mi zavolejte.
Děkuji
M.Studník.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 11.12.2014 22:31
Jen bych se chtěl zeptat, stále mě trápí to přehazování jednotlivých témat z jednání, když generuji dokument pro tisk a dále ta věc ohledně členských příspěvků. Nejde bohužel zaevidovat platbu za dřívější roky (třeba u dlužníků) a nejde ani platba na rok 2015, protože je otevřený jen deník pro rok 2014. My ale platíme příspěvky na další rok, asi jako většina sborů...
Potom ještě zjednodušit brigády, to je asi věc do budoucna a možná už je to hotové, jen to nemůžu pořádně zapsat. Chtěl bych evidovat jednotlivé brigády, aby mi to na konci roku vyhodilo nejaktivnější členy a nějakou další statistiku. Vím, že už to do hlášení na OSH nějak hodiny počítá...
Vím, je toho moc, ale tohle jsou asi dvě věci, které budou sbory ještě chvilku trápit. Díky :-)
-
Příspěvek od ladislav košek » 05.02.2015 10:48
-
Příspěvek od Ondra » 05.02.2015 12:02
-
-
Příspěvek od Kuba_T » 11.03.2015 21:14
Chtěl jsem se zeptat někoho zkušenějšího. Když při objednávce zvolím možnost "Stáhnout instalaci", bude tento instalační soubor přenosný na více pc?
- czechfireman
Příspěvek od czechfireman » 11.03.2015 21:28
-
Příspěvek od Kuba_T » 11.03.2015 21:31
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz