JSDHO Nový Bor vs. HZS
-
Příspěvek od duplesice » 08.11.2014 16:53
Pokud se někdo veřejně prezentuje, měl by mít vědomosti a měl by být také chytrý s patřičnou dávkou inteligence. Bohužel u pana Kakáčka jak je vidno schází první, druhé i to třet., Neboť by inteligentní a chytrý člověk po té, co je vyzván na podložení svého tvrzení podložil nějaké argumenty a nebo by si je případně poupravil. Pan Kakáček asi bude mít IQ flašinetu, když opakuje pořád to samé stále dokola. Flašinet také neumí nic jiného, než hrát pořád a stále tu stejnou písničku. A proto, když už tuto písničku nechceme poslouchat, tak je nejlepší přestat točit klikou, v případě pana Kakáčka přestat reagovat.
Tady na tomto případě, bych však chtěl poukázat na jinou situaci. Krásně to má popsáno Václav Donita vždy pod svým příspěvkem. A jak vidno, takový typ člověka se může klidně nacházet i v kategorii JSDH II, možná i mezi HZS. Nikde není řečeno, že čím výše a čím více profesněji, tak tím lépe. Takže se zde nehádejme, kdo je lepší, zda HZS nebo dobráci. Vidíme, že vše záleží na lidech, a proto jistě existuje spousta JSDH, SDH i stanic HZS, kde jsou opravdoví hasiči připraveni vždy profesionálně pomoci a zasáhnout. A před takovými smekám pomyslný klobouk a klaním se. A je jedno, zda je to příslušník HZS a nebo JSDH či SDH. Každý využije maximálně svých vědomostí a schopností s přispěním techniky, kterou disponuje. A tak by to mělo být a doufám, že je. A žádný pan Kakáček, ať už schválně jako provokatér a nebo i z "komu není z hůry dáno v apatyce nekoupí" na této věci nic nezmění ani když bude používat čím dál tím vulgárnější slova a častěji diskutovat. Vždy se najde ta výjimka, co potvrzuje pravidlo.
Pro France Beckenbauera
Tady je popsána alespoň nějaká konkrétní situace. Doufám, že nebudete jak pan Kakáček a napíšete nám, co si máme vlastně představit pod výrazem předání. Uvádíte, že je to 12 až 15 minut. Můžete tedy prosím uvést jak byla MU hlášena a odbavena? Nezajímá mě konkrétní typ události a popis. Zajímají mě jednotlivé časy od nahlášení události (odbavení a vytěžení oznamovatele OP) až po vyhlášení výjezdu zmiňované jednotky JSDHO. Děkuji
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 08.11.2014 18:30
Moc dobře napsáno. Pod to se klidně podepíšu. Napadání se z obou stran nevede k ničemu a není ku prospěchu nikomu. Co nejhorší, tak zejména těm co naši pomoc eventuelně potřebují.duplesice píše:Reakce na pana Kakáčka.
Pokud se někdo veřejně prezentuje, měl by mít vědomosti a měl by být také chytrý s patřičnou dávkou inteligence. Bohužel u pana Kakáčka jak je vidno schází první, druhé i to třet., Neboť by inteligentní a chytrý člověk po té, co je vyzván na podložení svého tvrzení podložil nějaké argumenty a nebo by si je případně poupravil. Pan Kakáček asi bude mít IQ flašinetu, když opakuje pořád to samé stále dokola. Flašinet také neumí nic jiného, než hrát pořád a stále tu stejnou písničku. A proto, když už tuto písničku nechceme poslouchat, tak je nejlepší přestat točit klikou, v případě pana Kakáčka přestat reagovat.
Tady na tomto případě, bych však chtěl poukázat na jinou situaci. Krásně to má popsáno Václav Donita vždy pod svým příspěvkem. A jak vidno, takový typ člověka se může klidně nacházet i v kategorii JSDH II, možná i mezi HZS. Nikde není řečeno, že čím výše a čím více profesněji, tak tím lépe. Takže se zde nehádejme, kdo je lepší, zda HZS nebo dobráci. Vidíme, že vše záleží na lidech, a proto jistě existuje spousta JSDH, SDH i stanic HZS, kde jsou opravdoví hasiči připraveni vždy profesionálně pomoci a zasáhnout. A před takovými smekám pomyslný klobouk a klaním se. A je jedno, zda je to příslušník HZS a nebo JSDH či SDH. Každý využije maximálně svých vědomostí a schopností s přispěním techniky, kterou disponuje. A tak by to mělo být a doufám, že je. A žádný pan Kakáček, ať už schválně jako provokatér a nebo i z "komu není z hůry dáno v apatyce nekoupí" na této věci nic nezmění ani když bude používat čím dál tím vulgárnější slova a častěji diskutovat. Vždy se najde ta výjimka, co potvrzuje pravidlo.
Pro France Beckenbauera
Tady je popsána alespoň nějaká konkrétní situace. Doufám, že nebudete jak pan Kakáček a napíšete nám, co si máme vlastně představit pod výrazem předání. Uvádíte, že je to 12 až 15 minut. Můžete tedy prosím uvést jak byla MU hlášena a odbavena? Nezajímá mě konkrétní typ události a popis. Zajímají mě jednotlivé časy od nahlášení události (odbavení a vytěžení oznamovatele OP) až po vyhlášení výjezdu zmiňované jednotky JSDHO. Děkuji
-
Příspěvek od Franc Beckenbauer » 08.11.2014 21:44
-
Příspěvek od duplesice » 09.11.2014 10:03
Nejlepší by bylo uvést číslo PKV, pokud ho ale neznáte, tak aspoň uveďte následující:
Datum hlášení události: ............
kam byla mimořádná událost směrována (112,150)? a na jaký KOPIS ...........
kdy tuto událost tento KOPIS odbavil (přesný čas): ........
kdy došlo k předání v rámci mezi krajské pomoci na druhý KOPIS (přesný čas) .......
kdy došlo k odbavení události tímto druhým operačním střediskem . ............
Další průběh již není důležitý (přenos od vyhlášení k jednotce) neboť uvádíte, že je to čas do vyhlášení poplachu a ne do výjezdu jednotky.
Ale popravdě nečekám, že byste jsem uvedené časy napsal. Myslím si, že dovedete pouze "štěkat a obviňovat". Ani neuvádíte, zda k tomuto došlo pouze jednou např. vlivem nějaké poruchy či kdy systém byl nějak omezen, nebo zda k tomu dochází stále. Položit Vám také otázku, zda jste tuto skutečnost probíral se svým KOPISem a na danou věc upozornil a s jakým výsledkem. Je to ale taky asi zbytečné, že? Ono je lepší to jen jako nepodloženou senzaci napsat na pozary.cz. Ale možná se mýlím a překvapíte. Moc na to ale nesázím, spíš očekávám nějakou hloupou výmluvu, nebo nic. Nebo, že by pane Beckenbauer flašinet?
-
Příspěvek od Franc Beckenbauer » 09.11.2014 11:24
-
Příspěvek od duplesice » 09.11.2014 12:40
1) Nikde jsem neuváděl, že jsem u HZS ((nikde jsem to nepsal, a zde už je vidět jak si věci dokreslujete a vymýšlíte. A tak je to asi i s tou vaší událostí)
2) Nenapsal jste datum události....takže dohledání je o to složitější. Ale i tak z informací, které jste uvedl se danou událost pokusím dohledat v pondělí.
3)Víte že událost byla ohlášena na 112. To, že se dovolal na KOPIS ÚLK je v pořádku, neboť Česká Kamenice patří do tohoto kraje.
Dále uvádíte, že v 1:55 byly vyžádány posily přes KOPIS LK. Protože tady neuvádíte přesně k čemu je tento čas vztažen (žádost velitele zásahu, nebo odeslání žádosti na KOPIS LK) budeme nadále uvažovat, že je to čas odeslání žádosti. Pokud by tomu opravdu tak bylo, tak už tady je jasně vidět, že jste špatně určil místo, kde došlo ke zpoždění. Pokud tedy došlo k předání v 1:55, tak zpoždění nemohlo být v mezi krajské pomoci, ale pouze na území KOPIS LK.
3) Uvádíte, že poplach JSDH Kamenický Šenov a Nový Bor byl vyhlášen ve 2:07. Předpokládám, aby mělo se cenu o tom vůbec bavit, že tento čas je odeslání poplachu, nikoliv doručení poplachu na jednotky (časové zpoždění přenosu nemůžete přičítat HZS).
4) Sám uvádíte, že jste to s KOPISem řešil se závěrem, že stát se může. Z toho jasně vyplývá, že stát se opravdu může ledacos. Každopádně stát se může neznamená, že se to děje pokaždé a byly k tomu asi nějaké důvody. Tyto důvody a situace Vám možná byly také sděleny, možná ne. Každopádně vždy je něco poprvé a vždy takovéto případy slouží k tomu, aby se systém po analýze opravil, nikoliv k diskuzím, jak ten systém stojí za "Váš výraz zde uvádět nebudu". Ale ono se to lépe hodí, když chcete hodit špínu na HZS. Ono využít něčeho a trošku to přibarvit, neříci celou pravdu už někteří berou jako čestnou cestu k dosažení svých cílů. Bohužel je to ale vždy křivárna.
5)Nevím proč by jsem se měl všem omluvit. Nikde jsem dobráky neurazil ani nenařknul. Naopak těm slušným a poctivým jsem vysekl poklonu a smekl pomyslný klobouk, bez ohledu zda jsou z SDH, JSDH či z HZS. Bohužel, Vy jste několikrát vulgárně nařknul HZS. O tom se můžete přesvědčit pokud si pročtete Vaše příspěvky, které jste zde uvedl.
6) Dále píšete, že " Těchto pochybení je několik a vůbec se nedivím, že si Boráci stěžují". No tato věta asi taká dává určité vysvětlení na vaši osobu a JSDH Nový Bor. Já za sebe můžu říct, že takovíto "Boráci" mě vůbec neoslovují. Někdo, kdo si pořád a stále stěžuje, nedá si nic vysvětlit a jen bere ohled sám na sebe, jako že oni jsou ti nejlepší "borci" a hned se cítí dotčený, když mu nikdo nepřijde pofoukat bebíčko u mě neobstojí, protože se chová jak děcko. Vím, že tak jako se vždy najde blbec, tak se i vždy najde pravý opak, tak se pro tento případ dotyčnému v jednotce Nový Bor omlouvám. On si svého velitele a mluvčího nevybírá, a jak je vidět, tak v jednotce, kde je takováto atmosféra mu nezbývá nic jiného než držet hubu a krok. Ale to je věcí Vaší jednotky a do toho se míchat nebudu. Jen uvedu, že stále tvrdím, že panu Kočímu šlo jen o peníze, očernit HZS a nikoliv o nápravu nějaké maličkosti v systému. To se totiž řeší jinak. Nakonec každý si může udělat názor sám po přečtení této diskuze a vyhledání dalších na internetu. Válka mezi HZS a Novým Borem nevznikla před týdnem.
7) Dodávat už nemusíte nic a já přestávám točit klikou.......
-
Re: JSDHO Nový Bor vs. HZS
Příspěvek od Vochy » 09.11.2014 13:38
-
Příspěvek od Franc Beckenbauer » 09.11.2014 15:46
-
Příspěvek od Josef Kakáček » 09.11.2014 19:06
-
Re:
Příspěvek od Jurda9 » 09.11.2014 20:12
Prosím pana Kakáčka aby prosím napsal v jaké JSDH působí. Chci vědět kde ještě existují takoví mistři světa kromě Nového Boru. Jinak Vaše jednání a chování je do nebe volající! Sám nejsem zastáncem KOPISU a raději bych ponechal OPIS, už kvůli místní znalosti. Určitě to nefunguje na 100% ale takhle to veřejně řešit a rozmazávat ?! Vždyť to vše jde vyřešit v klidu a osobně a ne takhle kopat všude kolem sebe. Až tohle vlákno najde nějakej pisálek z TV Nova apod. tak mají hasiči oheň na střeše. Laická veřejnost totiž z vlastní zkušenosti vůbec neví jaký je rozdíl mezi HZS a JSDH. Tohle prostě háže špínu na hasiče jako takové.Josef Kakáček píše:Pan duplesice: jsi blbec velký jak Brno :-D :-D Můj poslední názor: fandím hasičům z Nového Boru. Ten bordel v HZS je šílený!!!
Jinak v mém rodném kraji funguje spolupráce HZS a JSDH obcí myslím dobře. Operáci zvedají i JPO V a to hlavně kvůli místní znalosti, stane se však že ne vždy dorazí, někdy přiběhne třeba jen velitel v civilu apod. Ale takoví kariéristi jako Vy se v tom budou drbat věčně. Někdo v tom prostě vidí ty prachy... Pořád jsou ale HZS ti profesionální a JSDH dobráci kteří by měli být po ruce profíkům a ne být nasraní když musí jet někam 20km...
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re:
Příspěvek od vašák mirek » 09.11.2014 21:20
S tímhle taky souhlasím. Možná celý problém je v komunikaci. Ono arogantním přístupem a dáváním najevo své důležitosti a přezíráním toho s kým jednám, vyvolává protiakci. Nepovolávání jednotky. Tak to prostě je a tak to bude a platí to nejen u hasičů.Jurda9 píše:Prosím pana Kakáčka aby prosím napsal v jaké JSDH působí. Chci vědět kde ještě existují takoví mistři světa kromě Nového Boru. Jinak Vaše jednání a chování je do nebe volající! Sám nejsem zastáncem KOPISU a raději bych ponechal OPIS, už kvůli místní znalosti. Určitě to nefunguje na 100% ale takhle to veřejně řešit a rozmazávat ?! Vždyť to vše jde vyřešit v klidu a osobně a ne takhle kopat všude kolem sebe. Až tohle vlákno najde nějakej pisálek z TV Nova apod. tak mají hasiči oheň na střeše. Laická veřejnost totiž z vlastní zkušenosti vůbec neví jaký je rozdíl mezi HZS a JSDH. Tohle prostě háže špínu na hasiče jako takové.Josef Kakáček píše:Pan duplesice: jsi blbec velký jak Brno :-D :-D Můj poslední názor: fandím hasičům z Nového Boru. Ten bordel v HZS je šílený!!!
Jinak v mém rodném kraji funguje spolupráce HZS a JSDH obcí myslím dobře. Operáci zvedají i JPO V a to hlavně kvůli místní znalosti, stane se však že ne vždy dorazí, někdy přiběhne třeba jen velitel v civilu apod. Ale takoví kariéristi jako Vy se v tom budou drbat věčně. Někdo v tom prostě vidí ty prachy... Pořád jsou ale HZS ti profesionální a JSDH dobráci kteří by měli být po ruce profíkům a ne být nasraní když musí jet někam 20km...
-
- Kontaktovat uživatele:
-
Příspěvek od Franc Beckenbauer » 10.11.2014 09:08
-
Příspěvek od PetrMalý » 10.11.2014 09:18
-
Příspěvek od Franc Beckenbauer » 10.11.2014 10:53
-
Příspěvek od Český zahrádkář » 10.11.2014 11:16
I nejlepší hasič by měl umět česky ;-)
-
-
Re: JSDHO Nový Bor vs. HZS
Příspěvek od Lukáš -X- » 10.11.2014 16:22
Na jednu stranu chápu, že dobráci nemají skoro žádné zastání. Všichni vědí, že je to boj o čárky, statistiky a peníze.
Avšak, sakra už, vyjadřujme se slušně, bez nadávek, napadání a nesmyslů. Řešte problémy přes úřady, ředitelství atd. Na diskuzích se nic nevyřeší. Ano, názor si každý řekne, ale tato diskuze dávno není konstruktivní a názory přecházejí v narážky a urážky.
Vždycky mě mrzí, když pak ze sebe někdo z dobráků udělá nechtěně idiota ....
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz