Moc pěkná myšlenka. Ale řekl bych poněkud nedomyšlená. Co když bude jednotka neakceschopná? Třeba auto na technické. Jednotka u zásahu a další věci a skutečnosti. Jak to dáte vědět občanům aby v tomhle případě volali rovnou 150? Tohle se mi jako řešení moc nezdá. Spíše naopak. Až tahle situace nastane a někdy prostě nastane, tak vám to naštvaný občan dá pěkně sežrat, že ztrácel čas voláním o pomoc někam, kde mu zrovna nepomůžou. Co jsem slyšel, tak když přecházel dispečink do Kolína, tak to trvalo přes půl roku, než se začali chytat a znát tu kterou lokalitu. A to jak stran jednolivých obcí, tak jednotek.Fila1916 píše:Pane Nováčku, toto padlo ze slabšího soudku. Ostatně jako vždy ve Vašem případě. Pište buď k věci, nebo nepiště vůbec, děkuji.
FiremanKHK: Ano, to je přesně to, co mě už třeba napadlo také. Ono takto podle mých informací postupuje již vícero jednotek. Podobná situace, jako je zde v SčK, zavládla už i v olomouckém kraji, kde mám rovněž řadu kolegů, se kterými jsem ve spojení. A ti přešli na podobný systém, tzn. že v podstatě vyjíždějí na podněty občanů. Je to jisté řešení, nikoli však úplně přesně to, jak by to asi mělo být. To se vracíme asi tak do 60. let... Ale co naplat, když KOPIS prostě jednotku nezvedne, a to i když je odpovídajícně vybavena...
Dobráci, středočeský kraj, výjezdy
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 06.10.2014 21:49
-
Příspěvek od Matess » 06.10.2014 22:08
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 06.10.2014 22:26
Naprostý souhlas.Matess píše:Rezolutně odmítám nabádání spoluobčanů k telefonování na nějaké pochybné čísla v případě nouze! Nejsme tady,aby jsme si hráli každý na vlastním písečku! Pokud je někdo nespokojený s postupem operačního střediska, ať dá podnět k vedoucímu oddělení KOPIS daného kraje k přezkumu. Jakékoliv nabádání k obcházení doporučených ( a JASNĚ daných ) čísel tísňového volání při potřebě pomoci je důkazem ješitnosti velitelů JSDHO. Vím, že každý si chce zastříkat, ale PROBOHA, trochu rozumu a soudnosti, pánové......
-
Příspěvek od Hasičhasič » 06.10.2014 23:35
-
Re: Dobráci, středočeský kraj, výjezdy
Příspěvek od Roman Žilka » 07.10.2014 09:15
Pánové, uvědomte si laskavě, že hasiči jsou od toho, aby vyjeli, když jsou potřeba. Rozhodně nejsou od toho, aby si honili triko a hráli si na hrdiny. To je totiž nejrychlejší cesta k průs...švihu.
FiremanKHK:
To co uvádíš tak trochu zavání trestným činem šíření poplašné zprávy (a jak psali jiní, taky malérem).
Matess:
Tesat do kamene.
-
Příspěvek od Lukáš -X- » 07.10.2014 10:24
Já tak nějak rozumím oběma stranám. Na jednu stranu je hloupost, aby občané místo tísňové linky, volali na mobily velitelů atd. To prostě nejde. Na druhou stranu jsou obce, i města, jenž mají zřízenou "Ohlašovnu požárů" (Městský úřad, Městská policie atd.), ohlašovna má povinnost předat informaci dál (OPIS) a samozřejmě svolat místní jednotku. Moc se na to už dneska nehraje.
Je spíš smutné, že jsme obětí statistiky. Nejdřív se jezdí a spolupracuje, pak se ve statistice objeví "nevhodná" čísla a zase se nejezdí. Jenže to není věc, kterou by vyřešila nějaká JSDH .... to je prostě fakt. Kdyby měla městská a státní policie stejné operační a statistiku, řešila by úplně stejné problémy.
-
Příspěvek od Roman Jarabica » 07.10.2014 10:30
Byl jsem členem, nyní velitelem z JPOIII a dříve jsme měli i přes 100 výjezdů ročně. Pak u nás vytvořili dislokovanou jednotku HZS a naše zásahy klesly k 10-20 za rok a to jsme předurčeni k DN. Myslíte si, že bychom dle vás měli začít bojkotovat systém a rozvěšovat cedulky "HZS ne! - My jsme ti lepší - vlastně nejlepší"? Nevím, jak to máte u vás, ale u nás by dopoledne museli hasiči odejít z práce a to s sebou přináší další nemalé problémy.
Nemluvě o tom, že když u nás stanici zřídili, tak jsme s klukama z HZS byli 15 let v jedné budově, která dříve patřila jen nám. Avia musela být na dvoře, protože v garáži bylo HZS, před naší CAS32 byl zaparkován velitelský automobil HZS a kancelář se skladem a více či méně i klubovnou byl o velikosti 3*4m. Dílna byla společná, ale práce v ní se mohla dělat pouze se souhlasem.
Pravda dnes je situace již jiná a my i HZS máme novou stanici resp. zbrojnici, ale počet výjezdů se již nikdy nevrátí - NAŠTĚSTÍ !!! Každý náš zásah totiž znamená, že je buď HZS na jiném výjezdu, nebo že se někomu děje něco dost velkého a tedy nepěkného.
Uvědomte si, že "poslání" hasiče není v tom mít co nejvíce čárek, ale v tom pomoci někomu ve chvíli, kdy je to zrovna potřeba. Zkuste změnit své moto z "čárka za každou cenu" na "ať naše technika slouží co nejvíce k výcviku a školení a co nejméně k zásahu".
-
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 07.10.2014 12:42
1. Říkat lidem, ať volají na číslo velitele sboru je samozřejmě naprostý a totální nesmysl - tohle lze tak maximálně když chtějí zlikvidovat včely/vosy/sršně.
2. Divnosti na KOPIS na Kladně je bohužel po přesunu MB a Kolína už legendární, což je smutná pravda, povolávání jednotek postrádá logiku i respekt k PPP, tohle osobně nikdy nepochopím, na druhou stranu tady u nás to zatím víceméně funguje, i když to tu a tam zaskřípe, ovšem doufám, že se to časem zlepší...
3. Je hezké poslat jen jednotku HZS vzdálenou x kilometrů, když je tam i místní jednotka, která bude na místě mnohem dříve - nejde o to jet na místo jako náhrada HZS, ale provést třeba ten prvotní zásah, než HZS přijede - někdy to opravdu trvá déle - případně před jinou vzdálenější jednotkou SDH - alespoň tak já chápu stesky většiny (ovšem ne všech) zdejších uživatelů - to je ostatně to co já taky nechápu.
4. Vůbec mi nejde o čárky za kažou cenu, nemám potřebu jezdit každý den, stačí mi to v práci, kde máme 1500 kusů za rok - u dobráků s klidem přenechám místo v autě při výjezdu někomu z ostatních kluků. A dál nebudu mluvit konkrétně o nás, zkusím to shrnout v naprosto obecné rovině - jde třeba o to, že je třeba nějak odůvodnit svoje každoroční finanční požadavky na město/obec - a stojí to nemalé finance, co si budeme povídat, případně na okolní smluvně zavázané obce. Když vás do nich nepošlou když u nich hoří barák (a jste tam místní jednotka, čili v prvním stupni), příště vám ty peníze nedají. I o tom to dnes je, taky vás nebude bavit poslouchat na co jste, když nejste schopní vyjet - špatně se lidem vysvětluje, že vás nikdo nezvedl a že si jen tak sami vyjet prostě nemůžete. A tak to na spoustě míst prostě je...
Takhle to vidím jsa jak členem JSDH, tak příslušníkem HZS...
-
Příspěvek od Vochy » 07.10.2014 15:36
-
Příspěvek od Roman Žilka » 07.10.2014 16:18
Formulace "otevření bytu v případě hrozícího nebezpečí" mi nepřijde jako volání k zásahu, kde nehrozí nebezpečí z prodlení. Totéž lze říct o úniku PHM a v některých případech i o těch vosách (bude to někde u školky, školy apod.).
-
Příspěvek od Vochy » 07.10.2014 16:27
-
Příspěvek od Roman Žilka » 07.10.2014 16:36
-
Příspěvek od Kůďa » 07.10.2014 17:13
-
-
Příspěvek od JanSoptik » 07.10.2014 18:10
-
Příspěvek od Hasičhasič » 07.10.2014 19:55
-
Příspěvek od Kůďa » 07.10.2014 20:12
-
Příspěvek od Český zahrádkář » 07.10.2014 20:24
Tak to už je docela masakr...FiremanKHK píše:U nás to je podobné tak jsme to vyřešili částečně tímto způsobem.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz