Rozdělovač
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
Rozdělovač
Příspěvek od Ivo » 14.09.2014 06:21
Zdravím,
mám takový atypický dotaz:
Syn běhá za přípravku (rozdělovač).
Od jisté doby, kdy jsme našli v proudnici těsnění z C-spoje se nám pravidelně děje ještě jedna věc:
Pravidelně se od té doby rozpojuje levý C-proud z rozdělovače (s čímž problém předtím nikdy nebyl - po rok a půl činnosti přípravky). Syn se dušuje, že spoje dotahuje oba stejně.
Vzhledem k výše uvedenému nálezu těsnění v proudnici předpokládám zásah třetí osoby.
A teď dotaz: Co zkontrolovat na půlspojkách - v čem může být nebo mohl být zhotoven problém. Může být problémem třeba volná "přeolejovaná" půlspojka která se "vytřepe" při běhu ????
Díky za názory.
mám takový atypický dotaz:
Syn běhá za přípravku (rozdělovač).
Od jisté doby, kdy jsme našli v proudnici těsnění z C-spoje se nám pravidelně děje ještě jedna věc:
Pravidelně se od té doby rozpojuje levý C-proud z rozdělovače (s čímž problém předtím nikdy nebyl - po rok a půl činnosti přípravky). Syn se dušuje, že spoje dotahuje oba stejně.
Vzhledem k výše uvedenému nálezu těsnění v proudnici předpokládám zásah třetí osoby.
A teď dotaz: Co zkontrolovat na půlspojkách - v čem může být nebo mohl být zhotoven problém. Může být problémem třeba volná "přeolejovaná" půlspojka která se "vytřepe" při běhu ????
Díky za názory.
-
Příspěvek od Lída » 14.09.2014 08:47
Dobré ráno..
Není gumička volná? Vyměnit ji? Případně půlspojku na rozdělovači?
Nedali jste novou gumičku do půlspojky, která by potřebovala zbrousit = nemůže to teď dotáhnout úplně?
Co bych dělala já..
- vyměnila gumičku
- vyměnila půlspojku
- zkusila na jeden pokus vyměnit dítě, případně půjčila na zkoušku rozdělovač jinému družstvu
- nebo, pokud máte označené hadice že ta patří do té půlspojky a druhá do druhé - prohodila je, ukáže se to
Přeji rychlé rozhřešení :)
Není gumička volná? Vyměnit ji? Případně půlspojku na rozdělovači?
Nedali jste novou gumičku do půlspojky, která by potřebovala zbrousit = nemůže to teď dotáhnout úplně?
Co bych dělala já..
- vyměnila gumičku
- vyměnila půlspojku
- zkusila na jeden pokus vyměnit dítě, případně půjčila na zkoušku rozdělovač jinému družstvu
- nebo, pokud máte označené hadice že ta patří do té půlspojky a druhá do druhé - prohodila je, ukáže se to
Přeji rychlé rozhřešení :)
-
-
Příspěvek od Bosko Davídek » 14.09.2014 13:31
Já nevím, řešili jsme to samé akorát s přívodním Bčkem na rozdělovač, také se vždy jednoduše protočilo a upadlo, my to vyřešili zbrousením a potom pojistkami.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od vašák mirek » 14.09.2014 20:31
Vypadá to, že se gumička z půlspojky v rozdělovači uvolnila a vletěla do proudnice. To by vysvětlovalo, že problém nastal až poté. Tak bych kouknul na rozdělaovač zda v něm jsou gumičky.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 14.09.2014 22:58
Jo tak to se omlouvám špatně jsem to pochopil.Ivo píše:vašák mirek: rozdělovač jsme kontrolovali ihned po nálezu gumičky v proudnici, jakožto i jiné spoje. Gumka v žádním spoji nechyběla ......... budeme zkoumat ......
Díky všem za názory .....
-
Příspěvek od Bosko Davídek » 15.09.2014 17:15
Jak říká Michal, je to velká jistota, a nám to pomohlo, žádné dlouhé patlání se s něčím.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz