Ahoj kolegové, pro ty, kdo uvažují o zakoupení slavnostních šňůr k vycházkovému stejnokroji, mám jedno upozornění.
Šňůry jsme objednali v počtu 8 kusů dle stejnokrojového předpisu ke konci roku 2013. Nyní nám přišly na OSH, ale při placení šňůry jsem myslel, že mě vynesou nohama napřed. Cena šňůry z distribuce SH ČMS je 850,- Kč BEZ DPH!!! Nejvíc mě mrzí, že cenu jsme se dozvěděli až při převzetí, dříve ji hospodářka OSH nevěděla.
Druhá rána přišla, když jsme zjistili, že šňůry jsou normálně dostupné v internetových obchodech za nižší cenu - např. zde http://www.velebny.cz/ozdobna-snura-na-uniformu. Takže neplatí to, že se musí výhradně jmenovky a šňůry objednávat u příslušného OSH.
Myslel jsem, že sdružení dojedná lepší podmínky pro vetší počet zájemců, ale potvrzuje se, že je lepší nakoupit jinde jako obyčejný smrtelník...
Šňůry k vycházkovému stejnokroji
Ze života jednotky i sdružení...
-
- Kontaktovat uživatele:
-
Příspěvek od utvarak » 03.07.2014 12:21
Celkem normální stav, já překvapený nejsem. SH ČMS a většina jeho kovaných funkcionářů nemá s hasičinou prach nic společnýho a jen parazituje na JSDHO. Stačí se podívat na rozpočty krajů a obcí, kolik peněz mizí na činnost OSH, KSH, odborných rad, který jsou k ničemu apod. Zrušit to zatím asi nejde, ale než to v našem státě pochopí, to je na generace. Bohužel.
Proto se vůbec nedivím, že si třeba na šňůrách přihodí nějakou kačku. Snad si někdo nemyslíte, že jim jde o hasičinu, nebo snad nedejbože o hasiče.
Proto se vůbec nedivím, že si třeba na šňůrách přihodí nějakou kačku. Snad si někdo nemyslíte, že jim jde o hasičinu, nebo snad nedejbože o hasiče.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 03.07.2014 22:23
Já teda pokud koukám na fotky u Velebnýho, tak ta šňůra je nachlup stejná, jako kdyby to Velebný pro SH ČMS vyráběl. Stejný drát, stejný vzor, stejný vlas...
-
Příspěvek od Michal Sváček » 25.07.2014 15:31
S velkým zaujetím zde čtu téma o "novém stejnokrojovém doplňku" a souhlasím s tím že u Velebných jsou šňůry lacinější. Pisatelka Lída, kterou tímto zdravím zde píše že se řešilo že šňůry od Velebných jsou nekvalitní. Sestro hasičko Lído prosím kde se kvalita šňůr řešila? Momentálně po mé levé ruce, vedle klávesnice, leží šňůry od Velebných a SH ČMS a musím říct, že co se týká kvality výroby a kvality materiálu tak velební vedou. Pokud někdo šíří tvrzení, že Velební jsou nekvalitní,tak to má své opodstatnění. Výrobou distribucí atd. někdo sleduje tučný zisk tak takové řeči bude o konkurenci tvrdit. Když se podíváte na netu na fotky šňůr od Velebných a na druhého distributora, tak vidíte markantní rozdíl.... U velebných je zlatá barva zlatá, kdežto to co se distribuuje přes ústředí zlatou barvu nemá.
Já doporučuji nakupovat u Velebných a stanete se tak spokojenými zákazníky jako je například arcibiskup Pražský, Vojenský historický ústav v Praze, Armáda ČR, biskupství v Německém Řezně, Hasičský záchranný sbor, policie atd.
Věřte mi, ale okolo dobře zamýšleného nového doplňku k našim stejnokrojům začnou v příštích dnech vylézat kostlivci ze skříní a budeme všichni koukat. Nakupujte u Velebných a budete mít kvalitu jako vyšitou. My u Velebných nakupujeme vyšíváme a s jejich prací jsme vždy spokojeni a mile překvapeni co se dá z látek a barevných nití vyrobit.
Michal Sváček
starosta SDH Kladeruby.
www.kladeruby.eu
Já doporučuji nakupovat u Velebných a stanete se tak spokojenými zákazníky jako je například arcibiskup Pražský, Vojenský historický ústav v Praze, Armáda ČR, biskupství v Německém Řezně, Hasičský záchranný sbor, policie atd.
Věřte mi, ale okolo dobře zamýšleného nového doplňku k našim stejnokrojům začnou v příštích dnech vylézat kostlivci ze skříní a budeme všichni koukat. Nakupujte u Velebných a budete mít kvalitu jako vyšitou. My u Velebných nakupujeme vyšíváme a s jejich prací jsme vždy spokojeni a mile překvapeni co se dá z látek a barevných nití vyrobit.
Michal Sváček
starosta SDH Kladeruby.
www.kladeruby.eu
-
Příspěvek od Lída » 25.07.2014 18:16
Re: Michal Sváček
Díky za pozdrav a také zdravím :) Ptala jsem se na patřičných místech, nicméně dotaz nebyl podán oficiální cestou, tedy zde nemohu prezentovat kdo se tak vyjádřil či kde se to řešilo. Mluvili jsme o nich i v souvislosti s ochrannou známkou..
Jak jsem psala, u nás si až na jednoho nikdo další neobjednával, takže jsem neviděla ani jedny, ani druhý.
Jinak u Velebných jsme objednávali stuhy k praporu jak tištěné, tak vyšívané, a u obojího spokojenost. Navíc cena oproti Alerionu podstatně nižší. To jen že neshazuji jejich práci, o té tu řeč nebyla, ale když už jste to nakousl ;)
Díky za pozdrav a také zdravím :) Ptala jsem se na patřičných místech, nicméně dotaz nebyl podán oficiální cestou, tedy zde nemohu prezentovat kdo se tak vyjádřil či kde se to řešilo. Mluvili jsme o nich i v souvislosti s ochrannou známkou..
Jak jsem psala, u nás si až na jednoho nikdo další neobjednával, takže jsem neviděla ani jedny, ani druhý.
Jinak u Velebných jsme objednávali stuhy k praporu jak tištěné, tak vyšívané, a u obojího spokojenost. Navíc cena oproti Alerionu podstatně nižší. To jen že neshazuji jejich práci, o té tu řeč nebyla, ale když už jste to nakousl ;)
-
Příspěvek od Michal Sváček » 28.07.2014 10:20
Dobrý podvečer sestro Liduško Nepsal jsem že by někdo hanil práci Velebných a už jsem vůbec nemyslel Vaši osobu. Když čtu mezi řádky, tak těmi patřičnými místy si vysvětluji naše ústředí. Vidím že jste dobře informovaná a že víte o ochranné známce. Je mi však s podivem, že slavnostní šňůry mají ochrannou známku. Pokládám si otázku proč nemají ochrannou známku třeba sutašky, vyšívané hodnostní označení, kovové rozetky atd. Částečně si na mou otázku odpovím. Mnou zmiňované stejnokrojové doplňky jsou na trhu dlouho a nikdo při jejich zavedeni nebo uvedení v život v tom nehledal zjištný zisk. Možná i to že na patřičných místech seděli lidé, kterým šlo o dobro hasičstva a uvědomovali si ze jedno přikázáni praví mravnost a slušnost. Byli to asi lidé ze staré školy. Ještě se vrátím k té ochranné známce. Šnůry byly schváleny, jsou zaneseny v patřičných dokumentech, ale nikde není o ochranné znamce ani slovo. V prodeji jsou již od loňského roku a až v červnu roku letošního se ochranná známka ukázala na světle Božím. Upřímně, jsem z toho všeho moc smutný, že se tohle děje. A toho je za poslední dobu víc než dost. Už i mezi hasiči se hraje o smradlavé peníze.
MICHAL SVÁČEK
MICHAL SVÁČEK
-
Příspěvek od Roman Marik » 17.04.2016 12:12
Dobrý den , také bych rád reagoval na paní Lídu a Velebného protože ho znám osobně i jejich práci. Dodávají prapory a šnůry pro Hasiče po celé Evropě jejich práce je na nejvyšší možné ůrovni nejde o žádnou fabriku ale o rodinný podnik kde pracuje pár zaměstnanců. Silně pochybuji že by František V. dělal něco nekvalitního obvzlášť když jde o ruční práci. Všem mohu jejich práci jen doporučit !
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz