Prosím o radu a názor.
-
Prosím o radu a názor.
Příspěvek od pavela » 16.05.2014 22:19
omlouvám se, že zakládám hned nové vlákno ale potřebuji znát Váš názor. Jsem chlap, 32 roků, s dobře rozjetou kariérou, velmi nadstandardním platem a krásnou rodinou ale nejsem nějak s prací šťastnej. Znáte to, zaměstnání, které než aby si člověk vybral, tak jsem ho "zdědil" a pokračuji v rodinné tradici (doktor) ale jak jsem už psal nejsem takhle nějak šťastnej. Vždycky jsem chtěl dělat hasiče nebo vojáka z povolání. Hasičina mě teď srdečně táhne a já tak nějak zvažuji jestli mám zahodit 10 let úsilí a práce a začít od znova a event přitom jezdit na záchrance jako externista cca 3x do měsíce (myslím, že v rámci IZS by to neměl být problém). Co byste mi doporučili? Naplňuje Vás práce u sboru i teď, roky poté, co jste ji začali dělat, nebo se z toho také stane rutina, jako ze všeho. Co peníze? Je mi jasné, že nastane velikej pád, ale nedovedu si představit, kolik si vydělá výjezdový hasič např. po 2 letech. Jak je to s kolektivem? Je pravda, že hasiči drží vždy při sobě nebo je to jako ve všech kolektivech? Budu vděčný za každý názor, protože jsem teď před rozhodnutím, které se již nebude moc dát vrátit. Na druhou stranu život má člověk jen jeden. Díky předem. Pavel
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 16.05.2014 22:30
těžké rozhodování, co třeba nejdřív zkusit nějakou JPO3 při zaměstnání, aby jsi zjistil, do čeho jdeš. K profíkům je hrozně těžké se dostat a povede se to málokomu. Nicméně tvé vzdělání a praxe (pokud nejsi gynekolog, nebo zubař :-) ) by se dalo uplatnit ve výjezdovce jako zdravotník. No, já jako dobrák ti asi více neřeknu, ale určitě se tu brzy objeví někdo z řad profesionálů.
Co se týká peněz, tak si myslím, že si pohoršíš a práce bude větší dřina.
Michal
-
Příspěvek od pavela » 16.05.2014 22:47
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 16.05.2014 22:54
-
Příspěvek od patas » 17.05.2014 10:24
Penize???Tohle je tezky pro nekoho je to malo nekomu to stací ....Z kraje bez kurzu pocitej s cca 16tkč po kurze a se specializaci cca 20tkč,velitele maji jeste o neco vice.Vse je dano tarifama a muzes si to dohledat.V praci budes travit cca 240h mesicne.
Jinak te muhu ubezpecit ze se i z tohoto povolani po case stane rutina.Znam takove co usnuli v CAS behem vyjezdu a po prijezdu jsme je museli budit:-).
Pokud chces znat muj nazor tak ti to reknu asi takhle....jdi to delat pokud jsi ochoten akceptovat snizeni platu,obcas nejakou buzeraci.100% za cas zoho budes mit rutinu a budes vedet dopredu co v kterou hodinu budes delat.Vyjezdy jsou spise jako zpestreni dne-ono zase tolik jich neni.Vetsinu dne ti zaplni udrzba techniky,skoleni a fyzicka priprava.Vyhoda je ze mas po sluzbe 2 dny volna a pokud neni vyjezd tak se v noci vyspis takze domu jdes odpocaty.A jeste jedna velmi dulezita vec kterou musis vzit v potaz...za par let te muze opustit zdravi a budes muse skoncit u sboru ptze podminky jsou jasne dane.Pokud u sboru vydrzis 15let budes v pripade skonceni dostavat vysluhu.
Jak vidis nnei to zase tak ruzove jak se na prvni pohled muze zdat.Ale pokud jsi na to vse ochoten pristoupit tak do toho jdi.
hlavne si ale nemaluj vse na ruzovo a pamatuj ze vsude je chleba o dvou kurkach.
osobne bych zustal doktorem pokud te to alespon trochu bavi a jako spestreni jezdil na zachrance.
Ale to so musis zvazit sam...nikdo ti v tomhle neporadi.
-
Re: Prosím o radu a názor.
Příspěvek od Jura Šáde » 17.05.2014 11:16
Jakákoli práce tě může přestat bavit stejně jako každá žena se ti může okoukat a může tě po letech začít štvát. Odpovědí na tento problém by mohl být proces hledání tvé vize a tvého poslání. Takzvaný Vision quest kde si můžeš ujasnit své skutečné hodnoty, smysl života, práce. Znám spoustu lidí kteří byli ve stejné situaci jako ty a "rozlouskli to" třeba přez takovýto projekt: http://www.muzskykruh.cz/cz/co-je-hledani-vize Já osobně mohu doporučit z vlastní zkušenosti tento projekt který je zaměřen na nejdůležitější oblasti života muže včetně hledání vize: www.cestapravehomuze.cz
-
Příspěvek od pavela » 17.05.2014 13:43
-
Příspěvek od patas » 17.05.2014 15:46
http://www.pozary.cz/clanek/61242-stupn ... -rok-2013/
http://benesovsky.denik.cz/z-regionu/la ... 40301.html
Mohl by jsi prosim nam zase na oplatku priblizitjak to chodi mezi zfrav. personalem....o tom jak jsi ztratil iluze atp?diky
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 17.05.2014 15:48
-
Příspěvek od pavela » 17.05.2014 16:15
Michal Mrázek: toto je pro mě právě jediný argument, proč už dávno nejsem u vás...
-
Příspěvek od pavela » 17.05.2014 16:16
Michal Mrázek: toto je pro mě právě jediný argument, proč už dávno nejsem u vás...
-
-
Příspěvek od patas » 17.05.2014 17:46
Na tvoji otazku....k zakladu platu mas jeste priplatky za riziko,uziti dychací techniky a hodnostní.
V zadnym pripade necekej ze by jsi se byt jen vzdalene priblizil tvoji soucasne vyplate.Tech 50% dolu je opravdu realnych.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 17.05.2014 18:05
Realita je následující:
1.Obyčejný hasič a obyčejný strojník je ve třetí platové třídě (hodnost nadstrážmistr)
2.Technik strojní/technické/chemické/spojové služby je ve čtvrté platové třídě - zpravidla je na stanici po jednom, na větších stanicích je po jednom na každé směně. (hodnost popraporčík)
3.Velitel družstva je v páté platové třídě (hodnost nadpraporčík)
4.Velitel čety je v šesté platové třídě (hodnost podporučík)
Tím končí výjezd jako takový.
-
Příspěvek od pavela » 17.05.2014 18:26
jak jsem říkal, nemůžeš házet vše do jednoho pytle. A jak se říká...ryba smrdí od hlavy: když máš dobré šéfy, kterým o ty lidi jde, tak je to super. Na druhou stranu... muj bývalý šéf mě jednou dělal kázání: "Pane kolego, musíte rozlišovat v péči o normální pacienty a VIP pacienty" apod. Je obrovská chyba v systému zdravotnictví (viz Brno: několik lidí vytunelovalo nemocnici u svaté Anny v Brně - místní ICRC - jsou dále v manažerských pozicích. Místo nich to odse.. stovka řadových lidí, kteří díky tomu ztratí práci, nebude tam mít kdo pracovat a péče o člověka se zhorší. Všichni jsou zdemotivovaní), dle mého by nemělo jít o výdělečný sektor. . Ale jak jsem říkal záleží na člověku. Já třeba bych se v péči o své pacienty rozkrájel a kolikrát si péči o ně tahám i domů a věřím, že takových je víc.
Hynek: Hmm o 20 - 25 tisíc dolů....tak to nevím, jak bych to dělal...možná ta záchranka ....
Chlapi díky za názory, moc si toho vážím...
- Michal Nováček
Příspěvek od Michal Nováček » 19.05.2014 12:26
Co se týká kolektivu, není to o rozdílu hasiči versus ostatní, ale jako vždycky, je to o lidech. Na debila u hasičů narazíš stejně jako v supermarketu, v raketoplánu nebo ve zdravotnictví.
Jednoznačné doporučení je najít si nejbližší dobrovolnou jednotku (kategorie II nebo III; nižší by tě s "plány" neuspokojily, věř mi), oťukat si je (někde to lidi bavíc víc, někde míň) a začít to dělat pro radost.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz