ZAHAS s.r.o.
Aktuální problémy, neshody, trable...
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 10.03.2014 15:42
ZAHAS už bych asi vážně nechtěl. Stačí to co mám. Připínání podšívky je našito obráceně a to jak u kalhot tak u kabátu. Nápis na zádech zmizel po prvním vyprání, páral se mi zip. Mimochodem, po telefonátu na firmu ZAHAS ohledně toho nápisu mi paní v telefonu zdělila ža se s tím nikdy nesetkala, že jsme unikát a nikdy nikomu nápis neslezl a tudíž je to naše vina.
Nikdy se nehádej s blbcem-klesneš tím na jeho úroveň a tam tě on porazí, páč v tom má větší zkušenosti!
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 11.03.2014 07:19
Ondra: stačí koukat na fotky různě po netu. Tak 80% Zahasů je bez nápisu.
Nikdy se nehádej s blbcem-klesneš tím na jeho úroveň a tam tě on porazí, páč v tom má větší zkušenosti!
-
Příspěvek od Štěpán Klička » 11.03.2014 15:18
Vzhledem k firmě Zahas mám rozporuplné pocity.
Co se kvality obleků týká, tak ty první typy economy byly opravdu podivné. Pro loňský rok jsme řešili obměnu pár kusů starých Zahas IV a vybrali jsme model Zahas VII Dragon. Se starými IV nebyly nějaké závažné problémy, u tuším 2 kusů došlo k utržení napojení podšívky na rukáv. Uváděné problémy s nápisy jsme neměli. Nové VII Dragon se nám po cca roce nepříliš častého používání jeví jako dobré. Dobře se v nich pohybuje, kluci si je chválí.
Prodejci firmy byli vždy vstřícní, nebyl problém si poptávané zboží zapůjčit, případně vyměnit nevyhovující velikosti za jiné.
Jako zákazník bych ovšem očekával lepší servis.
Nechápu, proč jsem vždy jednu a tu samou zakázku musel řešit pokaždé s jiným prodejcem. Vždy jsem celý problém musel vysvětlovat znovu od začátku. Často jsem na konkrétní dotazy dostával velmi neurčité nebo neodborné odpovědi.
Typicky: Chtěl bych hadice B, jaké mi můžete nabídnout? Můžeme nabídnout hadice B. Ano, ale od jakého výrobce? Víme, že kvalitou se výrobci dost liší. Nevíme, kupujeme je od jedné firmy, nevíme, kdo je vyrábí. Zajíce v pytli jsem tedy nekoupil …
Fiaskem skončil v minulých letech i nákup vybavení v celkem značné hodnotě, kdy mi prodejci nebyli schopni ani po několika mailech a telefonech specifikovat nabídku. Výjimkou nebyly záměny typu ruční/vozidlová radiostanice, ponorné čerpadlo 400V/230V, trhací hák/hák ke sportovnímu žebříku …
Vrcholem diletantského přístupu byla nabídka zmiňovaného ponorného čerpadla. Oproti požadavku na napájení 400 V mi bylo nabídnuto s napájením 230V. Po dotazu na konkrétní typ a výrobce, který jsem si vybral jinde, prodejci zařadili toto čerpadlo do nabídky, neopomněli si přidat cca 2000 Kč a zařadili ho i na eshop. Součástí nabídky eshopu je i zcizený obrázek z eshopu jiného prodejce spolu s jeho internetovým odkazem přímo v obrázku. V tuto chvíli jsem to zkontroloval a stále je to tam - http://qishop.zahas-sro.cz/03-Cerpadla- ... 10939.aspx
Po cca roce, kdy se mi opět nedostalo kloudné nabídky, jsem věc řešil přímo s jednatelkou, bohužel ne k mé spokojenosti.
Závěrem je, že obleky a rukavice (Firemaster) ještě asi nakoupíme, nic dalšího už nejspíš ne.
Co se kvality obleků týká, tak ty první typy economy byly opravdu podivné. Pro loňský rok jsme řešili obměnu pár kusů starých Zahas IV a vybrali jsme model Zahas VII Dragon. Se starými IV nebyly nějaké závažné problémy, u tuším 2 kusů došlo k utržení napojení podšívky na rukáv. Uváděné problémy s nápisy jsme neměli. Nové VII Dragon se nám po cca roce nepříliš častého používání jeví jako dobré. Dobře se v nich pohybuje, kluci si je chválí.
Prodejci firmy byli vždy vstřícní, nebyl problém si poptávané zboží zapůjčit, případně vyměnit nevyhovující velikosti za jiné.
Jako zákazník bych ovšem očekával lepší servis.
Nechápu, proč jsem vždy jednu a tu samou zakázku musel řešit pokaždé s jiným prodejcem. Vždy jsem celý problém musel vysvětlovat znovu od začátku. Často jsem na konkrétní dotazy dostával velmi neurčité nebo neodborné odpovědi.
Typicky: Chtěl bych hadice B, jaké mi můžete nabídnout? Můžeme nabídnout hadice B. Ano, ale od jakého výrobce? Víme, že kvalitou se výrobci dost liší. Nevíme, kupujeme je od jedné firmy, nevíme, kdo je vyrábí. Zajíce v pytli jsem tedy nekoupil …
Fiaskem skončil v minulých letech i nákup vybavení v celkem značné hodnotě, kdy mi prodejci nebyli schopni ani po několika mailech a telefonech specifikovat nabídku. Výjimkou nebyly záměny typu ruční/vozidlová radiostanice, ponorné čerpadlo 400V/230V, trhací hák/hák ke sportovnímu žebříku …
Vrcholem diletantského přístupu byla nabídka zmiňovaného ponorného čerpadla. Oproti požadavku na napájení 400 V mi bylo nabídnuto s napájením 230V. Po dotazu na konkrétní typ a výrobce, který jsem si vybral jinde, prodejci zařadili toto čerpadlo do nabídky, neopomněli si přidat cca 2000 Kč a zařadili ho i na eshop. Součástí nabídky eshopu je i zcizený obrázek z eshopu jiného prodejce spolu s jeho internetovým odkazem přímo v obrázku. V tuto chvíli jsem to zkontroloval a stále je to tam - http://qishop.zahas-sro.cz/03-Cerpadla- ... 10939.aspx
Po cca roce, kdy se mi opět nedostalo kloudné nabídky, jsem věc řešil přímo s jednatelkou, bohužel ne k mé spokojenosti.
Závěrem je, že obleky a rukavice (Firemaster) ještě asi nakoupíme, nic dalšího už nejspíš ne.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.03.2014 21:53
Štěpán Klička: Máloco a málokdy nakupujeme něco u hasičských prodejců, snad jen dorbnosti typu armatury. Zbytek se vyplatí obejdnat na civilních e-shopech. Vloni koncem roku jsme z povodňových dotací středočeského kraje nakupovali poměrně hodně dražšího vybavení - 400 V elektrocentrálu, benzínové kalové čerpadlo, elektrické kalové čerpadlo 400 V, benzínové tlakové čerpadlo. Hodně jsem při hledání výrobků, které si členové jednotky vybrali porovnával ceny a v porovnání s "hasičskými" e-shopy jsem většinu věcí nad 20.000,- sehnal o pět tisíc levněji na klasických e-shopech s nářadím. Ušetřili jsme tím více jak 25.000,- za které jsme mohli koupit další potřebné vybavení. Například s eshopem E-čerpadla, jehož obrázek je na zahasu použit musím vyjádřit maximální spokojenost, kupovali jsme od nich elektrickou kalovku HCP. Jednání skvělé a dodání rychlé... Dodání zboží bylo zpravidla zdarma až do domu...
-
Příspěvek od Štěpán Klička » 12.03.2014 23:53
Hynku máš pravdu, my tenkrát to čerpadlo koupili právě u e-cerpadla.cz. Měl jsem ho tam vybrané už dřív, jen jsem tenkrát měl takovou myšlenku, že bychom koupili vše u jednoho prodejce, prodělali třeba 2000 (v celkové hodnotě nákupu to tenkrát byla zanedbatelná částka), ale bylo by to zase o něco méně starostí. No, nevyšlo to, nákup se rozdělil mezi 4 jiné firmy. Občas to takhle ale dělám, než se někde handrkovat se sice nejlevnějším, ale ne moc prověřeným prodejcem, tak to vezmu lehce dráž u někoho prověřeného, kde vím, na čem jsem.
Jinak centrála je od Hondy, když na ně měli akci, pily taktéž ze specializovaných prodejen a se slevami. Radiostanice a příslušenství též, navíc je to moje hobby ...
Mám i tu zkušenost, že např. rukavice Firemaster jsem poptával u více prodejců a ten, který je nakonec dodával, je odebíral stejně ze Zahasu. Cena byla u obou obchodů stejná.
Jinak centrála je od Hondy, když na ně měli akci, pily taktéž ze specializovaných prodejen a se slevami. Radiostanice a příslušenství též, navíc je to moje hobby ...
Mám i tu zkušenost, že např. rukavice Firemaster jsem poptával u více prodejců a ten, který je nakonec dodával, je odebíral stejně ze Zahasu. Cena byla u obou obchodů stejná.
-
Příspěvek od Dewosek » 13.03.2014 19:27
Omlouvám se, ale ještě hodím trochu špíny na tuto firmu, vzpomněl jsem si totiž na něco, co si prostě nemůžu nechat pro sebe. To, že jsou zásahové rukavice nehořlavé, je pravděpodobně jasné. Pokud ale mají být nepromokavé, tyhle ( http://qishop.zahas-sro.cz/19-Osobni-vy ... 10939.aspx ) rozhodně nejsou ! Čekal jsem na zbrojnici na kluky, až se vrátí z výjezdu a hned mezi dveřma mi bylo hlášeno "Rukavice na pi*u ... ". Po cca hodině aktivního hašení na proudu byly naprosto a totálně promočené ještě na druhý den, k tomu ještě pouštěli barvu, takže kolega měl krasně modré dlaně. Je to zatím jediný pár, který prošel takhle drsným testem, takže je pořád možnost vadného kusu. Snad ....
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky