Rozdil mezi AZ a AP
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 27.02.2014 16:55
duplesice: My jim nezávidíme, při akceschopnosti pražských jednotek v pracovní době (nechť se na mě nezloví, ale je většinou nic moc) a při počtech výjezdů je to pro ně prostě zbytečné. A HZS si nepozve novou Tatru jen proto, že je nová - než vyjede první jednotka SDH, na místě jsou už čtyři cisterny od HZS... Já bych se spíš pozastavil nad smysluplností toho množství jednotek a smysluplností investic do jejich techniky a vybavení v Praze (a jednotky stále přibývají), ale to je taky na úvahu pro někoho jiného. Pravdou je, že to do tohoto vlákna nepatří, já odpověděl na daný dotaz. Pokud neznáš situaci (třeba na co a jak často se dobrovolné jednotky v Praze povolávají), pak prosím nehodnoť - z toho co píšeš soudím, že opravdu neznáš.
-
Příspěvek od duplesice » 27.02.2014 17:29
nepatří to do tohoto vlákna, ale jen v krátkosti na :
1) když píšeš o akceschopnosti v pracovní době že je špatná, tak uvedˇ kdy se tak stalo a byly problémy.
2)to že jednotky nejezdí nemají výjezdy není problém těch jednotek, ale budˇ je málo událostí (a to je dobře) a nebo je operační nepotřebuje, neb to zvládnou jak sám píšeš profíci a pomoc nepotřebují.
3)Chceš snad říci, že nákup 7 tatry není smysluplná investice? Co by jsi tedy doporučil ty?
4) Situaci znám velice dobře, a pokud ji znáš i ty a odfiltruješ si jen populistické řeči a JPP (jedna paní povídala), tak zjistíš, že to tak špatné není.
1) když píšeš o akceschopnosti v pracovní době že je špatná, tak uvedˇ kdy se tak stalo a byly problémy.
2)to že jednotky nejezdí nemají výjezdy není problém těch jednotek, ale budˇ je málo událostí (a to je dobře) a nebo je operační nepotřebuje, neb to zvládnou jak sám píšeš profíci a pomoc nepotřebují.
3)Chceš snad říci, že nákup 7 tatry není smysluplná investice? Co by jsi tedy doporučil ty?
4) Situaci znám velice dobře, a pokud ji znáš i ty a odfiltruješ si jen populistické řeči a JPP (jedna paní povídala), tak zjistíš, že to tak špatné není.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 27.02.2014 17:44
Add 1) povolává se na dotaz, tedy operační volá zda jsou schopní vyjet, pokud ne volá jinam. NSystém je zcela jiný jak jinde - nepovolává se direktivně, proto oficiálně nejsou problémy.
Add 2) HZS si většinou poradí samo, jednotky jsou využívány při větších mimořádkách, na což si pravidelně někteří stěžují.
Add 3) Já bych dopručil ji koupit pro HZS a JSDH předat jedno ze starých aut. Počty výjezdů jsou jasným argumentem. U HZS vyjede velkoobjemová CAS přibližně 200 x za rok, u JSDH 5-10x
Add 4) Já si nemusím nic filtrovat, sloužím u HZS Praha a byl jsem u JSDH v Praze než jsem se odstěhoval daleko od hlavního města. Takže situaci znám více než dobře.
Add 2) HZS si většinou poradí samo, jednotky jsou využívány při větších mimořádkách, na což si pravidelně někteří stěžují.
Add 3) Já bych dopručil ji koupit pro HZS a JSDH předat jedno ze starých aut. Počty výjezdů jsou jasným argumentem. U HZS vyjede velkoobjemová CAS přibližně 200 x za rok, u JSDH 5-10x
Add 4) Já si nemusím nic filtrovat, sloužím u HZS Praha a byl jsem u JSDH v Praze než jsem se odstěhoval daleko od hlavního města. Takže situaci znám více než dobře.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 28.02.2014 02:01
Souchlast s Hynkem. Takhle to tu prostě máme. A s tou sedmičkou je to teď, no, jak to napsat... poněkud pikantní. Historie se opět opakuje :). Ale sem to opravdu nepatří.
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!
-
Příspěvek od utvarak » 28.02.2014 06:54
Jj, málokdo zná Prahu z pohledu hasičiny jak Hynek. Z jakéhokoliv úhlu pohledu to hlava nebere. Kolik mají výjezdů Holešovice a s jakou technikou? Jestli už zas jezdí i táborová Líza, tak je to opravdu k zamyšlení - pro (jakože)manažery HZS HMP. Není to o závisti, jestli dobráci mají sedmičku a profíci starej drek:-)
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 28.02.2014 08:20
Zde je opravdu jiná situace v Praze, kdy jsou u zásahu povětšinou dříve profíci, nežli dobrovolní.
Jiné to je ve městech, kde slouží JPOII a s pětiminutovým výjezdem jsou na místě události půl hodiny dříve, než přijede první CAS HZS. Tam bych viděl novou velkoobjemovou cisternu jako opodstatněnou. Nebo lépe, "méně do očí bijící". :-)
Jiné to je ve městech, kde slouží JPOII a s pětiminutovým výjezdem jsou na místě události půl hodiny dříve, než přijede první CAS HZS. Tam bych viděl novou velkoobjemovou cisternu jako opodstatněnou. Nebo lépe, "méně do očí bijící". :-)
-
Příspěvek od duplesice » 28.02.2014 10:20
nepatří to sem, je to úplně jiné vlákno, ale jak jsem již psal. Pláčete na špatném hrobě. A střílíte municí úplně blbým směrem, kde není ani terč a ani si vaší střelby nikdo nevšimne.
Když Hynek je takový znalec ať mi vysvětlí třeba toto. Píše se tu, že je moc JSDH a další vznikají. Že to stojí moc peněz, je přejednotkováno atd. a atd.Na druhou stranu píše, že když má operační zvednout jednotku z Prahy, tak div neklečí na kolenou a jen tak ze slušnosti se zeptá, jestli jednotka vyjede a nebo ne? No kde to k čertu jsme. Tak si udělám pořádek, dupnu si, jednotku dvakrát, třikrát zvednu a když nevyjede, tak jí přeřadím do nižší kategorie. V nejhorším případě počkám, až velitel a pokud není sebevrah sám toto vzdá, neb za chvilku nebude mít družstvo k výjezdu. V Praze jsou III, tak budou samé pětky a budou jezdit jen ty, co vyjíždí, když je potřeba. Ale ono to asi takto nejde, a tak se bude hledat jen nějaký malicherný problém, kdo jaké auto dostane. Já taky nekoukám co dostane soused na talíř k večeři, a když chci něco lepšího, tak se musím snažit a něco pro to udělat. Tak co dělají pro zlepšení situace lidi, který to mají jako hlavní náplň služebního poměru? Odpověď je že dělají málo, neboť by vždy mohli dělat asi víc. Tak je popožeňte ať už konečně udělají nějaký pořádek a řeknou jak se to bude ubírat do budoucnosti. Ale naříkáním, kdo co dostal a proč ne zrovna my, tak to je řekněme dle mého názoru nehodno hasičstva, neboť to je jak malé děti na hřišti, když někdo nedostal slíbené lízátko.
Když Hynek je takový znalec ať mi vysvětlí třeba toto. Píše se tu, že je moc JSDH a další vznikají. Že to stojí moc peněz, je přejednotkováno atd. a atd.Na druhou stranu píše, že když má operační zvednout jednotku z Prahy, tak div neklečí na kolenou a jen tak ze slušnosti se zeptá, jestli jednotka vyjede a nebo ne? No kde to k čertu jsme. Tak si udělám pořádek, dupnu si, jednotku dvakrát, třikrát zvednu a když nevyjede, tak jí přeřadím do nižší kategorie. V nejhorším případě počkám, až velitel a pokud není sebevrah sám toto vzdá, neb za chvilku nebude mít družstvo k výjezdu. V Praze jsou III, tak budou samé pětky a budou jezdit jen ty, co vyjíždí, když je potřeba. Ale ono to asi takto nejde, a tak se bude hledat jen nějaký malicherný problém, kdo jaké auto dostane. Já taky nekoukám co dostane soused na talíř k večeři, a když chci něco lepšího, tak se musím snažit a něco pro to udělat. Tak co dělají pro zlepšení situace lidi, který to mají jako hlavní náplň služebního poměru? Odpověď je že dělají málo, neboť by vždy mohli dělat asi víc. Tak je popožeňte ať už konečně udělají nějaký pořádek a řeknou jak se to bude ubírat do budoucnosti. Ale naříkáním, kdo co dostal a proč ne zrovna my, tak to je řekněme dle mého názoru nehodno hasičstva, neboť to je jak malé děti na hřišti, když někdo nedostal slíbené lízátko.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 28.02.2014 17:00
Na to je jediná odpověď - je to politicky neprůchodné. Politická vůle městských částí a magistrátu je prostě jiná. Více snad netřeba říkat. A GŘ na nás kašle, v podstatě provádí řízenou likvidaci něčeho, co kvalitně funguje 160 let...
Ale vraťme se k tématu výškové techniky...
Ale vraťme se k tématu výškové techniky...
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz