Jízda k zásahu
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Příspěvek od J. Odrazil » 21.02.2014 15:35
Možná se to zvrtlo úplně někam jinam, ale ukázalo se, že výše zmiňovaný Řád výkonu služby zná málokdo, i když platí již od roku 2009. A věřte mi, nebo nevěřte, ale v něm se dají najít veškeré záležitosti důležité pro chod dobrovolné jednotky a většinou již nemusíte hledat v dalších předpisech. Proto se domnívám, že by ho měl znát, a pracovat s ním, každý velitel dobrovolné jednotky. Ale je to jen můj názor.
Jinak k původnímu dotazu, musím souhlasit s předchozími příspěvky, že lze těžko posuzovat konkrétní případ, bez znalosti důvodů. Ale určitě je v pravomoci VJ rozhodnout, který řidič-strojník pojede. A nebo jestli bude, z nějakého důvodu, řídit sám velitel (pokud k tomu má patřičné oprávnění).
J. Odrazil
Jinak k původnímu dotazu, musím souhlasit s předchozími příspěvky, že lze těžko posuzovat konkrétní případ, bez znalosti důvodů. Ale určitě je v pravomoci VJ rozhodnout, který řidič-strojník pojede. A nebo jestli bude, z nějakého důvodu, řídit sám velitel (pokud k tomu má patřičné oprávnění).
J. Odrazil
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 21.02.2014 15:52
Pan plukovník je ten, kdo má na starosti metodiku pro dobrovolné hasiče, nepředpokládám, že by se mýlil. Mimochodem to neřešil okamžitě, řešil to i s právním oddělením a až poté mi volal zpět. Jediné zdravotní prohlídky pro stojníky JSDH jsou ty na základě NV č.352/2003 Sb.
-
Příspěvek od J. Odrazil » 21.02.2014 16:20
Dobrá, je možné že se pan plukovník nemýlí.
Já jsem napsal svůj názor, respektivě to, co jsem po prostudování zmíněné vyhlášky pochopil. A jak jsem psal výše: Ať si to každý dělá jak to chápe. Nikomu to neberu.
J. Odrazil
Já jsem napsal svůj názor, respektivě to, co jsem po prostudování zmíněné vyhlášky pochopil. A jak jsem psal výše: Ať si to každý dělá jak to chápe. Nikomu to neberu.
J. Odrazil
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz